Connect with us

Eveniment

Vaccin vs boală: Durata de imunizare după vaccin este mai mare decât cea obținută după boală. Precizările medicului Valeriu Gheorghiță

Publicat


Estimările experților sunt că durata protecției imune care se obține prin vaccinarea împotriva coronavirusului va fi mult mai lungă decât ceea ce se obține prin boala naturală, a declarat, miercuri seara, coordonatorul campaniei de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță.

Dr. Valeriu Gheorghiță a declarat, miercuri seara, la TVR 1, că după boală există un interval de protecție față de reinfecție de la una la trei luni, dar există și date care arată o protecție de până la 6 luni.

Mult mai lungă este protecția imună care se obține prin vaccinare, spune el.

„În general ne gândim la intervalul de protecție prin care chiar și o persoană tânără ar putea fi protejată față de reinfecție.

Aici știm că avem un interval între o lună până la 3 luni cel mai frecvent. Sunt date care arată și o protecție de până la șase luni.

Este de menționat faptul că nu este o contraindicație a vaccinării după vindecarea COVID-19. Sigur că este important că dăm organismului o perioadă de timp să treacă de convalescență (…).

S-a observat că există un risc important de reinfecții. (…) Este important să ne vaccinăm pentru că estimările experților sunt că durata protecției imune care se obține prin vaccinare va fi mult mult mai lungă decât ceea ce se obține prin boala naturală.

Avem date la circa 6 luni de la cea de-a doua doză pentru Pfizer, cât și pentru Moderna și rata de eficiență se păstrează foarte mult”, a spus Gheorghiță.

La rândul său, dr. Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a spus că, înainte să ne punem întrebarea dacă va urma o nouă campanie de vaccinare, ar fi bine să o folosim la maxim pe cea actuală, pentru că există posibilitatea să nu fie nevoie de alt vaccin.

„Înainte să ne gândim la o altă campanie de vaccinare și la un alt vaccin, am putea să ne concentrăm pe ce avem acum, pentru că s-ar putea să nu fie necesar acel vaccin.

Nimeni nu poate să spună de acum că va fi necesar un alt vaccin. Depinde foarte mult de noi”.

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Lopadea Veche, cu dosar penal. A condus o motocicletă fără permis, și-a accidentat pasagera și a părăsit locul faptei

Publicat

Un bărbat din Lopadea Veche a produs un accident rutier duminică, în timp ce conducea o motocicletă, fără permis. Acesta a frânat brusc, iar o pasageră care se afla pe motocicletă a căzut. Femeia a fost rănită, fiind transportată ulterior la spital. 

După accident, fără încuviințarea organelor de poliție, bărbatul a părăsit locul accidentului. 

Potrivit, IPJ Alba, la data de 18 aprilie 2021, în jurul orei 16.00, pe raza localității Lopadea Veche, un bărbat de 68 de ani, din localitatea Lopadea Veche, în timp ce conducea o motocicletă, în direcția Lopadea Nouă – Mirăslău, a frânat brusc, împrejurare în care o femeie de 59 de ani, pasageră pe motocicletă, a căzut de pe aceasta.

Ulterior, bărbatul ar fi părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organele de poliție.

În urma accidentului rutier, femeia ar fi suferit leziuni corporale și a fost transportată la spital.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Termenul de depunere a declarației de salubrizare, prelungit până în septembrie

Publicat

Consiliul Local al Municipiului Sibiu va vota joi, 22 aprilie, un proiect de hotărâre prin care se propune prelungirea termenului de depunere a declarației de salubrizare.

Pentru anul 2021, termenul prevăzut Ia art.3 alin.(1) lit.a) din Regulamentul de instituire și administrare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Sibiu, respectiv 31 martie inclusiv, se proroga până Ia data de 30.09.2021 inclusiv.

În cazul imobilelor nelocuite/nefuncţionale, proprietarii au obligaţia să depună declaraţia anual până la data de 31 martie a anului în curs, împreună cu confirmarea din partea asociaţiei de proprietari/locatari- în cazul imobilelor ce fac parte din asociaţii sau orice alt document care sa ateste faptul că imobilul este nefolosit nefuncţional- în cazul…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

Rata de infectare scade la 4,13 în Sibiu – Șura Mică, noul pol de infectări cu covid

Publicat

Rata de infectare în întreg județul dar și în municipiul Sibiu este în scădere, la fel și în Cisnădie și Șelimbăr. Șura Mică însă are cea mai mare rata de infectare, raportat la mia de locuitori.

Rata de incidență scade în Sibiu de la 4,19 la 4,13 la mia de locuitori. Șelimbărul ajunge și el de la 4,10 duminică, la 3,76 luni. Cisnădia, care încă se află în carantină, are luni o rată de infectare de 4,25 la mia de locuitori, după ce duminică fusese de 4,54.

Șura Mică se află acum pe primul loc la rata de infectare. Este de 6,16 la mia de locuitori.

Lista cu rata de incidență în fiecare localitate din județ:

UAT POPULATIE DEPABD CAZURI CONFIRMATE IN ULTIMELE 14 ZILE Rata de incidență
ŞURA MICĂ 3570 22 6.16
RÂU SADULUI 593 3 5.06
ORAŞ…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

Mesaj de la Guvern pe Facebook: Situația de la ora 13.00 – Grupul de Comunicare Strategică #Coronavirus #COVID19…

Publicat

Situația de la ora 13.00 – Grupul de Comunicare Strategică
#Coronavirus #COVID19
❗VĂ RUGĂM SĂ VĂ INFORMAȚI DOAR DIN SURSE OFICIALE❗
Detalii aici: https://stirioficiale.ro/informatii

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'APRILIE 19 INFORMARE ORA 13.00 CONFIRMAȚI +1.768 1.031.072 VINDECAȚI +3.982 944.774 DECESE +149 26.381 TESTE +11.915 7.914.543 #COVID-19 (CORONAVIRUS) IZOLAȚI 62.705 CARANTINAȚI 43.782 APELURI 112 în ultimele 24 ore 1.971 INFORMAȚI-VĂ DOAR DIN SURSE OFICIALE! RESPECTAȚI RECOMANDĂRILE AUTORITĂȚILOR COMPETENTE! CUVERNUA ROMANIE GRUPUL DE COMUNICARE STRATEGICĂ L'

Facebook / Guvernul României

Citește mai departe