Connect with us

Cluj

Vaccinarea anti-Covid, la medicii de familie din 1 iulie. Dr. Costiug, Cluj: Ce nu folosim, plătim. Vom cere puține doze

Publicat



Începâd cu cu data de 1 iulie, vaccinarea împotriva Covid-19 se va face doar în cabinetele medicilor de familie. Medici care de trei luni nu au primit banii pentru această activitate și nici pentru cea de testare pentru Covid-19.

„Perioada de tranziție de la vaccinarea de tip <<campanie>> împotriva Covid-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie.

Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze cu doza 1, 2 sau 3 o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie.

Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie”, a anunțat dr. Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Medicii de familie se vor ocupa, astfel, și de vaccinarea împotriva Covid-19 la fel cum fac și în cazul gripei sezoniere.

Problema este că aceștia vor fi obligați să plătească dozele de vaccin împotriva Covid-19 comandate și nefolosite, un lucru care îi nemulțumește. Mai mult, cei care au optat deja să vaccineze și să testeze pacienții nu au primit încă niciun ban. De trei luni.

Nu le-a mai dat nimeni banii

Dr. Emiliana Costiug, președinta Asociației Medicilor de Familie Cluj, spune că era de așteptat ca programul de prevenție și vaccinarea anti-Covid să se organizeze în cabinetele de medicină de familie, dar medicii așteptau și o colaborare mai bună cu Ministerul Sănătății.

„De trei luni, medicii de familie nu au fost plătiți pentru programul de monitorizare, vaccinare și testare Covid. Fiecare cabinet care a decis să facă…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Sute de motocicliști din Ardeal, așteptați la Festivalul Plăcintelor din Văleni, comuna Călățele, la o serbare câmpenească

Publicat

Cu ocazia împlinirii a 7000 membri pe grupul asociației Comunitatea Moto Cluj, sute de motociclisti din zona Ardeal, sunt invitați, sâmbătă și duminică la serbarea câmpenească ”La plăcinte înainte” din satul Văleni,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujul are o filială a Camerei de Comerț și Industrie România – China

Publicat

Camera de Comerț și Industrie România – China, filiala Cluj-Napoca, a fost inaugurată, joi seară, la eveniment fiind prezent și ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, Han Chunlin.

Președintele…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Izvorul Tămăduirii. Semnificația Vinerii Scumpe din Săptămâna Luminată. Ce obiceiuri și tradiții respectă creștinii?

Publicat

Vineri, în calendarul ortodox, este prăznuită sărbătoarea Izvorul Tămăduirii. Tradiția spune că bolnavii care se spală în cu apă sfințită în Vinerea Scumpă sunt vindecați de boală.

Anual, în prima…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Claudiu Târziu (AUR): Începe lupta pentru DEBARONIZAREA României și pentru întoarcerea la normalitate a Uniunii Europene

Publicat

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere AUR și candidat pentru Parlamentul European, transmite un mesaj de încredere în șansele Alianței pentru Unirea Românilor la alegerile din 9 iunie.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe