Connect with us

Alba

Vaccinul Moderna oferă imunitate pentru cel puțin doi ani. Ce spune directorul companiei

Publicat



Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus, a declarat joi directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel.

Cu toate acestea, o perioadă clară a protecției pe care serul Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania va strânge mai multe date și va finaliza evaluarea, transmite Reuters.

Bancel a declarat, în cadrul unei conferinţe, că „scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”.

„Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul Moderna.

Totodată, Bancel susține că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud.

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat miercuri folosirea vaccinului produs de compania americană Moderna la nivelul Uniunii Europene. Cetățenii UE vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.

sursa: digi24.ro, reuters.com

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ce poți face dacă aparatele pentru returnarea ambalajelor nu funcționează. Obligația pe care o au supermarketurile

Publicat

Ce poți face dacă aparatele pentru returnarea ambalajelor nu funcționează. Obligația pe care o au supermarketurile. 

Mai precis, potrivit ministrului Mediului, Mircea Fechet, magazinele trebuie să preia manual ambalajele și să ramburseze contravaloarea PET-urilor la casă.

Comercianții înregistrați în sistemul de garanție-returnare (SGR) sunt obligați să...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cupru Min Abrud împlinește 47 de ani de existență. Istoria companiei de stat care a rezistat din comunism

Publicat

Cupru Min Abrud împlinește 47 de ani de existență, în data de 21 mai. Este una dintre companiile de stat care a reușit să rămână în picioare din perioada comunistă, reușind să se adapteze la economia de piață și să rămână cel mai mare angajator din zona Munților Apuseni.

A fost înființată cu scopul...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Nume românești în spațiu: Corpuri cerești sau formațiuni de pe alte planete, ”botezate” de români. Craterul Eminescu de pe Mercur

Publicat

Nume românești în spațiu: date unor corpuri cerești sau formațiuni de pe alte planete. Craterul Eminescu de pe Mercur a atras chiar atenția NASA. 

”O mare onoare este ca numele tău să fie purtat o anumită formațiune de pe o planetă. Onoarea este mare, dar nu ai cum să te bucuri de ea, pentru că toate...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VREMEA în ALBA, în săptămâna 20-26 mai: Două zile mai răcoroase, câteva ploi și furtuni. Prognoza pe zile, în localități din județ

Publicat

Vremea în Alba, în săptămâna 20-26 mai. Continuă să fie cald, cel puțin până la mijlocul săptămânii. Apoi vor fi două zile mai răcoroase. Temperaturile cresc din nou, în weekend.

Și în celelalte zone al județului va ploua din a doua parte a săptămânii.

Vremea până în 17 iunie. Variații mari de temperatură și perioade cu ploi sau furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Citește mai departe