Connect with us

Eveniment

Valeriu Gheorghiță – ”Ne putem întoarce la normalitate înainte să atingem ținta de zece milioane de români vaccinați”

Publicat


Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat că se poate renunța la mare parte din restricții chiar dacă nu va fi atinsă ținta de zece milioane de români vaccinați. El a spus că persoanelor vaccinate li se alătură şi cei care au avut COVID-19 şi prezintă imunitate pe termen scurt.

„Teoretic, ne putem întoarce la normalitate şi fără atingerea acestei ţinte, pentru că noi nu avem la acest moment date care să ne arate care este numărul real al persoanelor care au trecut prin această infecţie. Ştim că protecţia după infecţia naturală este estimată undeva la trei, după alte date până la şase luni. Evident că şi acest tip de imunitate dobândită prin boală este important pe termen scurt, contribuie la…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Începe proiectatea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunță începerea proiectării Autostrăzii „Unirii” A8: „când avem proiectele bine pregătite, salvăm enorm de mulți ani în implementare”.

Drulă a spus că începe, vineri, proiectarea Autostrăzii „Unirii” A8 pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași – Ungheni.

„E vorba de cei aproximativ 100 de kilometri care traversează de la est la vest Moldova la latitudinea Iașului. Este același tip de contract cum lansăm licitația pentru A7, numai că pentru A8, din păcate, nu am avut acest pas făcut din urmă. Am am putut lansa o licitație de execuție de lucrări: e vorba de studiu de fezabilitate plus proiect tehnic care durează 24 de luni, exact cum a fost și la A7”, afirmă ministrul Transporturilor.

Când avem proiectele bine pregătite, salvăm „enorm de mulți ani în implementare”, adaugă Drulă.

„În loc să avem un proiect fușerit în trei luni de zile și după aceea să stăm 9 ani în construcție în loc de 2, stăm 2 ani și pregătim proiectul și apoi execuția lucrării lucrărilor durează efectiv 2 ani și avem astfel de exemple de succes deja”, adaugă ministrul.

Autostrada A8 va străbate județele Mureș, Harghita, Neamț și Iași și va avea o lungime de 320 de kilometri.

(sursa: Mediafax)

[Romania24.ro

Citește mai departe

Alba

Premierul Florin Cîțu: Obligația de a purta mască în birouri ar putea fi eliminată dacă este vaccinat tot personalul

Publicat

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri că va fi analizată o propunere potrivit căreia angajații dintr-o companie să nu mai poarte mască dacă tot personalul este vaccinat. O astfel de măsură ar putea fi aplicată de la 1 iunie.

„Noi am oferit companilor centre de vaccinare. Va fi încă o propunere ca în office space să nu se mai poarte mască dacă toate persoanele sunt vaccinate. Este o propunere pe care am făcut-o comitetului interministerial, este pe masa comitetului, vom vedea ce vor spune cei de la Ministerul Sănătății, ce spun cei de la Ministerul Afacerilor Interne, toți sunt acolo și vedem și opiniile lor. Este ceea ce cred eu că se poate face, dacă într-un birou toate persoanele sunt vaccinate să se stea fără mască”, a declarat Florin Cîțu la finalul ședinței de Guvern de miercuri.

Întrebat despre posibile stimulente pentru vaccinare, premierul a spus că „cel mai bun stimulent este revenirea la normalitate, în care putem să circulăm liber fără mască”.

sursa: hotnews.ro

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

Ryan Air introduce o nouă rută de la Sibiu – Zbor direct către Danemarca

Publicat

Sibienii vor putea zbura în Danemarca, spre Billund, începând cu luna noiembrie. Zborurile vor fi operate de Ryan Air cu 2 frecvențe săptămânale în zilele de luni și vineri. Biletele către această nouă destinație au fost deja puse în vânzare pe website-ul companiei aeriene.

În ciuda contextului pandemic actual și a provocărilor fără precedent cauzate de acesta, eforturile continue și angajamentul asumat de întreaga echipa a aeroportului sibian față de comunitatea deservită se concretizează în noi oportunități de călătorie.

Reamintim faptul că, noul partener al aeroportului sibian va lansa în anul 2021 4 (patru) noi rute spre: Veneția – 1 iunie, Bologna – 2 iulie, Corfu – 3 iulie și Billund – 1 noiembrie oferind noi…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : Acțiuni curățenie CNAIR 5 Mai 2021: – Igienizare parcări DN15; – Igienizare pa…

Publicat

Acțiuni curățenie CNAIR 5 Mai 2021:

– Igienizare parcări DN15;
– Igienizare parcări DN28A;
– Curățare parte carosabilă DN17;
– Igienizare DN6;
– Igienizare DN65A;
– Igienizare VO6F;
– Revizie și igienizare DN2 și DN2B.

Facebook / CNAIR

Citește mai departe