Connect with us

Eveniment

Valoarea tichetelor pentru grădiniță s-a majorat, din luna martie. Cine beneficiază de stimulentul educațional

Publicat


sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva

Valoarea tichetelor sociale pentru grădiniță a fost majorată din luna martie a anului 2023, potrivit Direcției de Asistență Socială Deva.

Potrivit Direcției de Sănătate Asistență Socială Deva, valoarea lunară a tichetelor sociale pentru grădiniță s-a majorat la 120 de lei, din luna martie 2023, ca urmare a majorării, cu aproape 14%, a valorii Indicatorului Social de Referință.

Stimulentul educațional se acordă lunar, în scopul creșterii accesului la educație al copiilor din familii defavorizate și pentru stimularea participării acestora în învățământul preșcolar.

Conform legii, tichetele pentru grădiniță pot fi utilizate doar pentru achiziționarea de produse alimentare și de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte și rechizite.

Cine BENEFICIAZĂ de tichete sociale pentru grădiniță

din oficiu, copiii cu vârsta între 3-6 ani, din familiile care au stabilit dreptul la alocație pentru susținerea familiei prin EXCEPȚIE și pe bază de cerere, copiii cu vârsta între 3-6 ani, care se află în îngrijirea altei persoane, desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților, cu condiția ca veniturile pe persoană să nu depășească nivelul maxim de venit pentru acordarea alocației pentru susținerea familiei (634 de lei/lună).

DE REȚINUT! Acordarea tichetelor sociale pentru grădiniță este condiționată de prezența zilnică a copilului la grădiniță. Legea permite doar absențe din motive medicale, motivate și învoiri, cu condiția anunțării cadrelor didactice.

De la începutul anului școlar 2022-2023, prin Direcția de Asistență Socială Deva au fost acordate 32 de tichete pentru grădiniță, în valoare totală de 3.360 de lei – mai mult cu aproape 60% față de aceeași perioadă a anului școlar anterior.

Stimulentul educațional se acordă doar pe perioada cursurilor și este finanțat din bugetul de stat.

Potrivit legii, valoarea acestuia nu se ia în calcul la stabilirea veniturilor în baza cărora se acordă beneficii de asistență socială.

sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Clujeni, nu uitați! Trasee DEVIATE pentru transportul în comun în zona Cluj Arena din cauza Maratonului Wizz Air

Publicat

Unele trasee ale mijloacelor de transport public vor fi deviate duminică, 2 aprilie, cu ocazia desfășurării Maratonului Internațional Cluj-Napoca 2023, anunță CTP Cluj. 

traseu maraton

„Duminică 2 aprilie 2023, în intervalul orar 05:00 – 15:00, următoarele linii de transport vor circula pe trasee deviate, după cum urmează:

Linia 9 ( str. Bucium – P-ța Gării):
TUR: Din str. Memorandumului, B-dul 21 Decembrie 1989, Piața Avram Iancu, str. Cuza Vodă, Piața Mihai Viteazul, str. Horea, Piața Gării. Se suspendă stația Central.
RETUR: Traseul rămâne neschimbat.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Publicat

Un concert de pricesne, muzică religioasă și cultă vaa vea loc la Cluj-Napoca în așteptarea sărbătorii Învierii Domnului. Intrarea este gratuită.

Evenimentul Confluențe Creștine este organizat de Centrul Județean Pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei.

Concert de pricesne, muzică religioasă și cultă la Cluj-Napoca. Spectacol la Muzeul Etnografic. Rafila Bărbos, invitat special

Pe scenă vor urca orchestra Cununa Trasilvană, Mariana Morcan, Amalia Decean și Corulul „Vox lucis” al Liceului Greco-Catolic „Inochentie Micu” din Cluj-Napoca. Invitatul special este Rafila…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Jandarmeria Cluj a organizat „Cupa Mărțișorul” la PESCUIT, dedicată doamnelor și domnișoarelor. Vezi CÂȘTIGĂTOARELE

Publicat

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, la ora 09:30, s-a dat start primei ediţii după pandemie a concursului „Cupa Mărţişor la pescuit”, un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor.

6

7


8

„La competiţie s-au prezentat 12 concurente, care au participat la toate ediţiile anterioare. Evenimentul s-a desfăşurat pe Lacul I Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca.

După ședința tehnică, luarea la cunoștință de instructaj, tragerea la sorți a standului, fiecare domnișoară sau doamnă și-a instalat cartierul general de luptă.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Covasna

Urmărit internațional căutat în Spania, reținut de polițiștii din Covasna

Publicat

politie mascati
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile din Spania a fost reținut de polițiștii din Covasna.

Potrivit IPJ Covasna, polițiștii au depistat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, urmărit internațional. Pe numele acestuia a fost emis un Mandat European de Arestare de către autoritățile judiciare din Regatul Spaniei pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal spaniol.

În urma unui complex de activități investigative, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar afla pe raza comunei Vâlcele, unde se ascundea în scopul sustragerii de la răspunderea penală.

Bărbatul a fost prins, fiind escortat și prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

„Față de bărbat s-a dispus reținerea pe o perioada de 24 de ore”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Citește mai departe