Connect with us

Alba

Vârsta minimă legală pentru donarea de sânge va fi coborâtă la 17 ani. Lege depusă la Parlament

Publicat


Tinerii de 17 ani ar avea posibilitatea să doneze sânge, potrivit unui proiect de lege depus la Parlament. Inițiatorii susțin că tânăra generaţie trebuie lăsată să se implice civic.

Condiția pentru ca acești tineri să doneze sânge este să aibă acordul scris al părinţilor, să îndeplinească criteriile medicale şi să aibă avizul medicului

Potrivit inițiatorilor proiectului, doar 2% dintre dintre donatorii de sânge din România donează sânge, iar media europeană este de aproximativ 6%. Prin urmare, este necesară creșterea numărului de donator și a frecvenței de donare.

De asemenea, o singură donare de sânge poate salva două vieţi, iar tânăra generaţie trebuie lăsată să se…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Caz grav la Teiuș semnalat de un ONG: 61 de câini crescuți în condiții greu de descris. Ce s-a întâmplat cu animalele

Publicat

Zeci de câini care stăteau în condiții greu de imaginat, într-o casă din Teiuș, au fost mutați în adăposturi publice din Alba și Sibiu.

Cazul, o ”casă a groazei pentru animale” din Teiuș în care erau 61 de câini a fost făcut public de un ONG, Partidul NOA – Natură, Oameni, Animale.

Aceștia au anunțat Poliția Animalelor din Alba, de la jumătatea lunii februarie și au arătat dovezi legate de modul în care trăiesc cei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș: 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea, sancționați

Publicat

Acțiune a polițiștilor, la Sebeș. 14 șoferi care nu au respectat regulile privind oprirea și staționarea au fost sancționați de polițiștii din Sebeș.

Polițiștii Biroului Rutier Sebeș, împreună cu polițiști de ordine publică și din cadrul Poliției Locale Sebeș, au organizat pe 27 februarie o acțiune, pe raza municipiului.

Acțiunea a vizat impunerea unui climat de disciplină în rândul participanților la trafic și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șofer de 20 de ani din Zlatna, testat pozitiv la substanțe psihoactive. A fost oprit de polițiști pe DN 74, la Poiana Ampoiului

Publicat

Un tânăr de 20 de ani din orașul Zlatna, care conducea un autoturism pe DN 74, a fost testat pozitiv pentru substanțe psihoactive, de polițiștii Postului de Poliție Meteș. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 februarie 2024, în jurul orei 20:00, polițiștii Postului de Poliție Meteș au oprit, pentru control, pe DN 74, pe raza localității Poiana Ampoiului, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din Zlatna, județul Alba.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Acțiune a polițiștilor rutieri din Alba Iulia: Vizate au fost doamnele și domnișoarele care se aflau la volan

Publicat

Șoferițele din Alba Iulia care s-au aflat la volan, în centrul Municipiului Alba Iulia, vineri, 1 martie, au avut parte de o surpriză. Acestea au fost oprite în trafic de polițișii rutieri ai IPJ Alba. 

În loc să le legitimeze, polițiștii rutieri au avut altă misiune. Se le ofere un mărțișor, dar și un mesaj de 1 Martie, din partea Inspectoratului Județean de Poliție Alba.

Este vorba despre o acțiune care a devenit deja…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe