Connect with us

Alba

Versiune falsă a aplicației Whatsapp, utilizată pentru a spiona utilizatorii de iPhone.

Published

on



Compania italiană Cy4gate ar fi creat o versiune falsă a aplicației Whatsapp pentru iPhone, ce are rolul de a spiona victimele și de a obține date. Momentan se presupune că publicul afectat ar fi fost unul extrem de specific și printre datele furate sunt identificatorul unic al dispozitivului atribuit de Apple și codul IMEI.

Victimele sunt convinse prin tehnici de tip social engineering să descarce aplicația dintr-o sursă terță, ceea ce duce la instalarea fișierelor de configurare (Mobile Device Management profiles) pe dispozitiv pentru compromiterea acestuia.

Pentru evitarea unor eventuale situații neplăcute, este recomandată o atenție sporită atunci când descărcați aplicații din surse terțe, indiferent de sistemul de operare al dispozitivului utilizat.

Verificați mereu reputația creatorului de aplicații, înainte de a lua orice decizie referitoare la instalare.

Întrebări și răspunsuri

Cine se află în spatele falsului WhatsApp?

Aplicația falsă, descoperită de cercetătorii de securitate cibernetică de la Citizen Lab și jurnaliștii de la Motherboard, pare să fie legată de o firmă italiană numită Cy4gate care dezvoltă tehnologia „interceptării legale”.

„Interceptare legală?”

Da, este spyware – dar spyware…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Târgul Alba Green Energy, 21-22 septembrie la Alba Iulia. Soluții pentru energie verde, inovații, consultanță gratuită. Program

Published

on

Târgul Alba Green Energy, a 12-a ediție, se desfășoară în perioada 21-22 septembrie 2024, pe esplanada Carolina Mall din Alba Iulia. Evenimentul este dedicat promovării eficienței energetice și energiei regenerabile la nivel local și regional. Este organizat de Agenția Locală a Energiei Alba și Consiliul Județean Alba.

Târgul se adresează publicului larg, autorităților publice locale și potențialilor investitori. Acesta are ca obiectiv conștientizarea importanței utilizării tehnologiilor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

FOTO: Accident la ieșirea de pe A1 spre Valea Oltului. Impact frontal între două TIR-uri. Trei persoane rănite. Trafic deviat

Published

on

Un accident rutier s-a petrecut vineri dimineața pe breteaua de ieșire de pe autostrada A1 spre DN7 – Valea Oltului, la Boița. Două TIR-uri s-au lovit frontal. Trei persoane au fost rănite, dintre care un tânăr de 17 ani. Traficul rutier a fost deviat temporar pe DN7.

Potrivit IPJ Sibiu, pe fondul neatenției în conducere, șoferul unui TIR ce mergea spre A1, un clujean in varsta de 32 de ani, a pătruns pe contrasens și a lovit ansamblul condus spre DN 7.

Trei persoane au fost transportate la spital pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

CALENDAR ALEGERI 2024: Până la ce dată se pot depune candidaturile la parlamentare. Când începe campania electorală.

Published

on

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat, în cadrul ședinței de joi, o hotărâre privind interpretarea prevederilor legale referitoare la depunerea candidaturilor pentru alegerile din 2024. Decizia vine ca urmare a solicitărilor de clarificare primite și se aliniază dispozițiilor Legii nr. 208/2015.

Conform Hotărârii BEC nr. 3H/16.09.2024, partidele politice care doresc să depună dosarele de candidatură trebuie să prezinte dovada listelor de susținători, care trebuie să conțină cel puțin 0,5% din numărul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025. Ce tipuri de burse pot fi acordate. Precizările ministerului

Published

on

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025. Elevii din învățământul particular pot beneficia de patru tipuri de burse, potrivit unor precizări ale Ministerului Educației.

Reamintim că prima tranșă de plată a burselor va fi în 20 noiembrie, pentru lunile septembrie și octombrie.

Vezi și Burse școlare 2024-2025: Când vor primi elevi bursele în acest an școlar. Calendar și sumele estimate pentru plată 

Burse pentru elevi din școli private în anul școlar 2024-2025

Potrivit…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement