Connect with us

Cluj

Vești rele. A crescut rata ȘOMAJULUI în Cluj, față de anul trecut. Peste 23.700 de locuri de muncă declarate vacante, în 2020

Published

on



Rata șomajului în județul Cluj se află în creștere, față de anul precedent. În prima lună a anului curent, procentul clujenilor fără un loc de muncă a crescut cu o,45 de puncte procentuale, comparativ cu aceeași lună a anului trecut. În decursul anului 2020 au fost declarate vacante în județul Cluj peste 23.700 de locuri de muncă.

Conform datelor transmise de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forțelor de Muncă (AJOFM) pentru Cluj24.ro, rata șomajului la nivelul județului Cluj în ianuarie este de 1,67%, în timp ce, în aceeași lună a anului 2020, rata șomajului a fost de 1,22%.

Peste 23.700 de posturi vacante

Astfel, rezultă că, în decurs de un an, luând în calcul și situația actuală de pandemie, rata șomajului în județul Cluj a crescut cu 0,45 de puncte procentuale.

Totodată, conform datelor transmise de către instituție, în cele 12 luni ale anului 2020, totalul posturilor vacante a fost de 23.757, însă, cu precizarea că angajatorii, în declararea locurilor de muncă vacante, nu au precizat dacă acestea sunt noi create.

Cel mai scăzut număr al locurilor de muncă vacante în Cluj a fost în decembrie 2020 când au fost disponibile 673 de posturi, în timp ce, cel mai mare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Trenul metropolitan al Clujului pornește la drum. Proiectul, pus de Ministerul Transporturilor în transparență decizională

Published

on

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunţă deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normative privind trenul metropolitan al Clujului.

Astfel, se…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Cursul euro, ținut pe loc de BNR înaintea alegerilor

Published

on

Evoluția leului a rămas stabilă față de euro și de celelalte valute majore.

Asta în condițiile în care BNR monitorizează cu grijă piața înainte de alegerile parlamentare și prezidențiale, arată analistul Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Claudiu Târziu: “Marcel Ciolacu lansează un proiect de reindustrializare copiat (greșit) din strategia economică a AUR”

Published

on

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, atrage atenția asupra faptului că Marcel Ciolacu a lansat un așa-zis plan de reindustrializare a României.

“Utopic, neprofesionist și lipsit…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

FOTO. Cinci tineri la spital în urma unui accident în Florești. Două mașini s-au ciocnit

Published

on

Un accident de circulație a avut loc joi seara în Florești.

Printre răniți se află și o minoră de 15 ani.

Cinci tineri la spital în urma unui accident în Florești. Două mașini s-au ciocnit

Pompierii din…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement