Connect with us

Eveniment

VIDEO: 14 intervenţii de îndepărtare a urşilor din mai multe localități din județul Harghita, în ultimele 48 de ore

Publicat



Jandarmii şi poliţiştii harghiteni au intervenit de 14 ori, în ultimele două zile, pentru îndepărtarea urşilor a cărora prezenţă a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, în localităţile Şimoneşti, Fitod, Corbu, Borsec, Băile Tuşnad, Odorheiu Secuiesc şi Lunca de Sus.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, sâmbătă au fost înregistrate şase apeluri, primul fiind primit la o oră după miezul nopţii, prin care era anunţată prezenţa unui urs în apropierea caselor din comuna Şimoneşti. Patrula de jandarmerie trimisă acolo a îndepărtat animalului în afara zonei locuite.

La aproximativ 5 ore distanţă a fost semnalată prezenţa unui urs în apropierea satului Fitod, dar până la sosirea echipajului de jandarmerie ursul a plecat singur, lăsând însă în urma sa mai multe garduri distruse.

De asemenea, două apeluri au fost făcute din comuna Corbu, un urs fiind văzut în grădina unei case, unde mânca mere. Patrula de ordine publică, formată dintr-un jandarm şi un poliţist, trimisă de fiecare dată la solicitare, nu a găsit animalul sălbatic acolo unde a fost semnalat.

Solicitări în oraşul Borsec şi în oraşul Băile Tuşnad

Jandarmii harghiteni au mai fost solicitaţi de două ori, în oraşul Borsec şi în oraşul Băile Tuşnad. Dacă la prima solicitare nu a fost nevoie de intervenţie, la al doilea apel, jandarmii au îndepărtat ursul din apropierea unei…
Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Lista PSD pentru Consiliul Județean Alba. Cine sunt candidații social-democrați la alegerile locale 2024

Publicat

PSD Alba a depus la Biroul electoral lista de candidați pentru Consiliul Județean Alba, la alegerile din vară. Fostul subprefect Corneliu Mureșan candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

În lista pentru CJ Alba din partea PSD pe locul doi se află Beniamin Todosiu, în prezent deputat, care s-a alăturat social-democraților, în martie, de la USR.

Urmează Iulia Fabian-Mărincean (avocat), Adrian Bara (medic stomatolog), Octavian-Horațiu Rusu, Ioan Matei (în prezent consilier județean) și Bogdan Medrea (în prezent consilier local).

Pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2024, în 18-19 mai. Legenda florilor albe din Munții Apuseni

Publicat

Serbarea Narciselor de la Negrileasa se va desfășura în acest an, în perioada 18-19 mai. Evenimentul este moment de sărbătoare atât pentru comunitatea locală, cât și pentru vizitatori. Totodată, este evidențiat respectul față de natură.

Organizatorii evenimentului sunt autoritățile locale: Primăria și Consiliul Local al comunei Bucium. În fiecare an, aceștia pregătesc un program cu obiceiuri și preparate locale, recitaluri de muzică populară și dansuri tradiționale.

Poiana Narciselor, aflată pe teritoriul comunei Bucium, este declarată arie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

CTP: PROGRAMUL de transport urban si metropolitan în Cluj-Napoca pentru 1 mai și Paști

Publicat

Compania de Transport Public Cluj-Napoca SA face cunoscut publicului călător programul de transport urban și metropolitan pentru perioada 01.05 – 06.05.2024.

„In zilele de 1, 5 si 6 mai circulatia se va desfasura…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

PAȘTE 2024: PROGRAM liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia în Săptămâna Patimilor. Semnificația slujbelor

Publicat

PAȘTE 2024. Program liturgic la Catedrala Încoronării din Alba Iulia în Săptămâna Patimilor.

În perioada 29 aprilie – 3 mai, Săptămâna Patimilor, în bisericile ortodoxe sunt oficiate slujbele numite denii. Prin acestea sunt evidenţiate momentele dramatice legate de Patimile şi Jertfa lui Hristos.

Deniile au început din seara de Florii și continuă până în Vinerea Mare.

Luni, marţi şi miercuri se oficiază Liturgia darurilor mai înainte sfinţite. În Joia Mare se oficiază Liturghia Sfântului Vasile Cel Mare, unită cu Vecernia. În unele mănăstiri,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe