Connect with us

Eveniment

VIDEO: 18 apeluri pentru îndepărtarea urșilor, primite în trei zile, în Harghita

Published

on



De sâmbătă până marți dimineața, în Harghita au fost înregistrate 18 apeluri la 112 pentru îndepărtarea unor urși din localitățile Băile Tușnad, Miercurea Ciuc, Voșlăbeni, Șicasău și Izvoru Mureșului.

Potrivit jandarmilor din Harghita, cele mai multe solicitări pentru îndepărtarea urșilor din apropierea zonelor locuite au fost înregistrate sâmbătă, respectiv opt, marea lor majoritate din stațiunea Băile Tușnad.

Primul apel a fost făcut din comuna Voșlăbeni, un bărbat reclamând faptul că în curtea casei sale se află un urs. La sosirea patrulei, ursul plecase. A urmat un apel din satul Șicasău, de unde a fost alungat un urs din apropierea unei case de către o patrulă de ordine publică, formată din jandarm și polițist.

Tot sâmbătă, a fost semnalată prezența unui urs în cartierul Șumuleu din municipiul Miercurea Ciuc. La sosirea echipajului de jandarmerie, ursul părăsise locul unde fusese semnalat inițial, dar a fost găsit în apropiere și a fost îndepărtat spre pădure.

Au urmat un număr de cinci apeluri făcute din Băile Tușnad. În toate cazurile a fost semnalată prezența unor urși pe străzile din localitate, iar echipajele care au ajuns la fața locului i-au îndepărtat.

Duminică, o femeie din Băile Tușnad a semnalat faptul că o ursoaică cu pui se află în bucătăria unei pensiuni din stațiune. Un echipaj de jandarmerie a ajuns în scurt timp pe strada Oltului și a îndepărtat ursoaica și puii…

Romania24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Adina Oargă, profesoară de Limba Engleză la Școala ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia: O călătorie continuă alături de elevi

Published

on

Adina Oargă este de peste 25 de ani profesoară de engleză la Școala nr. 7 „Mihai Eminescu” din Alba Iulia. De pe băncile facultății a intrat direct în cancelaria și în clasele școlii, în ceea ce ea numește o călătorie continuă în care profesorii aștern drumul pentru elevi. 

În timp, prin fața catedrei de la care predă au trecut sute de elevi, zeci de generații, care au învățat engleza. Reporterii alba24.ro au mers în cadrul emisiunii ”Portret de profesor” pentru a o întâlni pe Adina…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Urmărire ca în filme la Dej. Polițiștii au prins un șofer care nu a oprit la semnale. Era drogat

Published

on

Polițiștii din Dej au pornit, sâmbătă, în urmărirea unui șofer care nu a oprit la semnale.

Bărbatul de 42 de ani a fost prins, iar acum este cercetat pentru mai multe infracțiuni.

Urmărire ca în filme la…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Clădirea Muzeului Unirii din Alba Iulia va fi reabilitată. Care sunt lucrările propuse

Published

on

Clădirea Muzeului Unirii din Alba Iulia va fi reabilitată. Clădirea „Babilon”, în care se află Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, construită între anii 1851 – 1853, este propusă spre reabilitare și refuncționalizare.

Proiectul vizează, printre altele, reabilitarea fațadei, a tâmplăriei și a învelitorii, reabilitarea subsolului pentru introducerea acestuia în circuitul muzeal și amenajarea podului unde ar urma să fie amplasate laboratoare, ateliere și birouri administrative. 

Consiliul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. Emil Boc: În 2026, Cluj-Napoca va fi unul dintre orașele gazdă ale grupelor Campionatului European de Handbal Feminin

Published

on

Primarul Clujului, Emil Boc, s-a întâlnit, sâmbătă, cu Constantin Din, președintele Federației Române de Handbal.

Boc a anunțat că, în 2026, la Cluj-Napoca se vor juca meciuri de handbal, în cadrul acestui…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading