Connect with us

Alba

VIDEO ATENȚIE: Patru urși, văzuți lângă Alba Iulia. O ursoaică cu doi pui și un mascul mare, filmați pe raza comunei Ciugud

Publicat


Patru exemplare de urs au fost văzute vineri, 23 iulie, în vecinătatea municipiului Alba Iulia.

Potrivit coordonatorului tehnic al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Alba, Felix Bogdan Dragomir, este vorba despre o ursoaică cu doi pui și un mascul mare, care au fost văzuți pe raza comunei Ciugud, în zona Dosul Drâmbarului. 

Reamintim faptul că un tânăr a murit și un bărbat este în stare gravă după ce au fost atacați, vineri, de un urs, în timp ce se aflau pe o pășune din județul Harghita.

Citește și Trei ciobani din Mureș, atacați de urs pe o pășune din Harghita. Un tânăr, găsit mort. Un alt bărbat, în stare gravă la spital

„Cât să mai îndurăm această situație??? Câți oameni trebuie să mai fie victime ale urșilor ca autoritățile competente să ia odată și odată măsurile necesare pentru gestionarea populației de urs, înmulțită peste măsură în ultimii 5 ani de când s-a oprit vânătoarea la această specie!!!!

Ieri (n.r. vineri, 23 iulie) a mai fost un atac provocat de urs asupra oamenilor, deznodământul: un om rănit grav și unul omorât. Total în ultimii doi, ani peste 20 de oameni uciși de urs și alte sute răniți și mutilați pe viață”, a scris Felix…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat Mircea Hava: N-aș vrea ca PNRR să fie încă o nereușită românească, accelerată de lipsa de implicare a celor responsabili

Publicat

mircea hava parlamentul european ppe

„Leneșul mai mult aleargă și scumpul mai mult păgubește”- înțelepciunea populară a rezumat, cu câteva sute de ani înainte, ceea ce avea să se-ntâmple în PNRR.

Știam că vin bani de la UE, știam, în mare, cel puțin, ce avem de făcut ca să-i luăm, dar ne-am dat, artistic, un mare snooze național și ne-am întors și pe partea cealaltă… 85% din banii din PNRR sunt neabsorbiți.

Restul de 15% nici nu mai contează, aproape că s-ar fi absorbit singuri.

Indiferent de cât de mare e optimismul din declarațiile domnului Câciu, cifrele sunt cea mai bună oglindă a realității.

sigla ppe

Iar ele ne spun nu doar că suntem pe un drum greșit, cât că ne aflăm pe un drum înfundat. Am o frustrare pe tema asta? Da! O amărăciune? Cu atât mai mult…

Din 9,5 miliarde de euro, bani ce au intrat în pușculița României, am reușit să valorizăm 1,6 miliarde. Sunt vreo doi ani de când avertizez și repet faptul că, în privința PNRR, am ajuns la un fel de repetență profesională, la un culcat pe o ureche, dacă-mi permiteți comparația.

Sunt apeluri care au ghiduri din 2022 și abia au fost lansate, de curând. O altă filă din povestea drobului de sare pare să fie și amânarea semnării contractelor pentru proiecte câștigătoare, din luna iunie a anului trecut!

De exemplu, digitalizarea.

Îngrijorarea și reacția trebuie să fie asumate de Guvern în mod imediat. Și găsite soluții pentru cheltuirea acestor sume uriașe care pot schimba fața României.

Am mai spus-o și, totuși, pare că suntem departe de a înțelege că  „instituția răspunderii” în interiorul ministerelor nu poate să lipsească.

Azi, răspundera se găsește doar în dreptul beneficiarilor, care trebuie să se încadreze în termene, indiferent de cât de greu se mișcă lucrurile.

Socot că, la fel de importantă e introducerea urgentă a cererilor de prefinanțare, în PNRR, pentru ca banii să se mute rapid în buzunarul celor care trebuie să-i cheltuiască, cu răspunderea aferentă.

Ce ar mai putea ajuta? Specialiștii! Depistați și angajați, ca parte din soluție. Pe toate palierele sunt puțini și, probabil, unii nu mai pot masca lentoarea conțopiștilor care plimbă un dosar de la un etaj la altul.

N-aș vrea ca PNRR-ul să fie încă o nereușită românească, accelerată de lipsa de implicare a celor care au în fișa postului un lucru ce trebuie rezolvat, nu tărăgănat.

Dacă nu ne trezim la timp, o să fim în situația în care eternul “al doisprezecelea ceas” va ajunge să fie ora 1. Altfel, stăm pe un sac plini cu bani pe care îi putem doar privi, nu și folosi.

Mircea Hava, europarlamentar PNL Membru PPE

Citește mai departe

Alba

Vremea în Transilvania și în țară până în 24 martie 2024: Vreme schimbătoare, cu multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Publicat

vremea meteo ploaie

Vremea în Transilvania și în țară până în 24 martie 2024. Vreme schimbătoare, cu multe ploi. Prognoza meteo pe regiuni. Meteorologii au publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele două săptămâni.

Asfel, potrivit ANM, în intervalul 11 – 24 martie 2024, se anunță o vreme destul de plăcută, chiar dacă temperaturile mai scad ușor, cel puțin în prima parte a intervalului. Sunt anunțate și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Bărbat găsit decedat într-un apartament din Alba Iulia. Polițiștii fac cercetări la fața locului după un apel la 112

Publicat

Un bărbat a fost găsit decedat, într-un apartament dintr-un bloc din Alba Iulia, luni, 11 martie 2024. Potrivit reprezentanților IPJ Alba este vorba despre un bărbat de 49 de ani. 

Acesta a fost găsit decedat într-un apartament situat în ”blocurile M” din oraș.

Polițiștii au fost puși în alertă după un apel la 112. La fața locului a sosit un echipaj de poliție și o autospecială a Serviciului de Medicină Legală Alba.

Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Reintroducerea tezelor și a semestrelor școlare. Ce spune ministrul Educației, Ligia Deca. Declarații la Alba Iulia

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca a declarat că structura anului școlar nu va fi modificată. De asemenea nici tezele nu vor fi reintroduse în programa școlară. 

Precizările au fost făcute de Ministrul Educației, Ligia Deca, la Alba Iulia, luni, 11 martie 2024. 

Acesta a fost întrebată de reporterii alba24.ro dacă are în vedere reintroducerea semestrelor și a tezelor, în contextul rezultatelor negative, la simularea de la Evaluarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe