Connect with us

Alba

VIDEO: Bosch a inaugurat la Blaj un afterschool pentru 45 de elevi. O invitație la educație prin joacă și liberă exprimare

Publicat


Compania Bosch Automotive a inaugurat miercuri, 25 ianuarie, un afterschool în interioriul Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj. Este vorba despre un spațiu inovativ, unde elevi din casele primare își pot petrece timpul după ore, dar unde mai ales sunt invitați să își lase liberă imaginația și exprimarea și să învețe prin joacă. 

Este vorba despre o investiție în valoare de 40.000 de euro, o investiție de care vor beneficia 45 de elevi ai ciclului primar. 

Clasa a fost refăcută în totalitate de cei de la Bosch și dotată cu echipamente multimedia.

Când pășești în clasa afterschool-ului lași în urmă clasicul școlilor românești și ajungi într-un spațiu modern, care pare că te invită la creativitate.

În spatele clasei a fost amenajat chiar un spațiu pentru gradinărit: o locație unde elevii pot învăța despre plante, răsaduri și cum să le planteze în pământ.

Elevii trebuie lăsați să își dezvolte creativitatea

Directorul comercial Bosch Automotive Blaj, Bernhard Gehlert, a pus accentul pe educația prin joc care ajută la dezvoltarea creativității elevului. Acesta chiar a făcut o paralelă între modul în care elevii trebuie să fie lăsați să își exprime creativitatea și valorile Bosch care pun în prim plan omul și gândirea sa.

Chiar lângă grădină, un mic amfiteatru a fost amenajat pentru ca elevii să participe la discuții de grup, sau să asculte povești. Mai mult de atât au parte și de un loc special pentru pictură.

A fost amenajată și o scenă pentru diverse evenimente, iar clasa a fost dotată cu un televizor cu touchscreen.

De asemenea, Bernhard Gehlert, vorbit despre comunitate, deoarece comunitatea este „motorul” fără de care o companie nu poate funcționa. Pentru ca angajații să aibă un randament mai mare la locul de muncă aceștia trebuie să aibă un mediu cât mai bun și în comunitate a explicat șeful Bosch Blaj.

Din acest motiv Bosch va continua să investească în Blaj prin acțiuni similare.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă elevii care vor frecventa afterschool-ul pot fi în viitor angajați ai Bosch, acesta a spus zâmbind că este foarte posibil, deoarece dacă își lasă creativitatea să iasă la suprafață au învățat deja o valoare apreciată în companie.

Bosch și investiția în comunitate

„Copiii noștri reprezintă viitorul. Consider ca e important pentru ei să învețe într-un mediu creativ, prin a experimenta. În plus, afterschool-ul e important și pentru părinți, deoarece le permite să-și aloce timpu și pentru latura profesională”, a mai precizat Bernhard Gehlert, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj.

Programul de afterschool se adresează elevilor Colegiului Național „I.M. Clain”, din clasele I-IV, elevi care au nevoie de îndrumare în materie de teme, sau de ghidare a activităților care se desfășoară în timpul lor liber și uneori de simpla supraveghere atunci când își doresc să desfașoare activități individuale.

Centrul va funcționa într-o sală de 120 metri pătrați, având o capacitate maximă de 45 de locuri. Sala a fost amenajată modern, astfel încât activitatea să se poată desfășura pe domenii de activitate: pictură, lectură, teme de casă, jocuri de masă, grădinărit, colțul IT, dar și pentru puțină relaxare.

Programul de la 12:00 la 17:00 vine în sprijinul părinților care lucrează, oferindu-le copiilor un spațiu de dezvoltare personală creativ, în care să se simtă confortabil.

La inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai managementului companiei, primarul municipiului Blaj, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, dar și reprezentanți ai părinților.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, este implicată activ în proiecte educaționale, la toate nivelurile educației, de la învățământul superior până la cel preuniversitar – primar astfel: afterschool pentru ciclul primar, școală duală, programe pentru studenți, precum și programe de doctorat.

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Din 2013, Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi o gamă largă de senzori precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Compania implementează aici soluții de Industrie 4.0, precum și sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser.

Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele două fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Compania acordă o atenție deosebită satisfacției angajaților săi, oferindu-le o gamă largă de beneficii, cum ar fi program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare și recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină modernă în incinta fabricii şi o gamă extinsă de servicii medicale gratuite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Compania Bosch Automotive a inaugurat miercuri, 25 ianuarie, un afterschool în interioriul Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj. Este vorba despre un spațiu inovativ, unde elevi din casele primare își pot petrece timpul după ore, dar unde mai ales sunt invitați să își lase liberă imaginația și exprimarea și să învețe prin joacă. 

Este vorba despre o investiție în valoare de 40.000 de euro, o investiție de care vor beneficia 45 de elevi ai ciclului primar. 

Clasa a fost refăcută în totalitate de cei de la Bosch și dotată cu echipamente multimedia.


Când pășești în clasa afterschool-ului lași în urmă clasicul școlilor românești și ajungi într-un spațiu modern,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Trei programatori albaiulieni top 3% mondial revoluționează crearea site-ului web pentru antreprenorii români (P)

Publicat

creare site web promovare altnet

Echipa altnet schimbă definiția pentru crearea site-urilor web. Antreprenorii din Alba, și nu numai, vor beneficia de servicii online la altitudine.

După mai bine de 10 ani, în care au lucrat împreună pentru proiecte internaționale de succes, cei trei programatori din Alba Iulia își îndreaptă atenția spre antreprenorii locali care au nevoie de crearea și administrarea unui site web, pentru o prezență puternică în mediul…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Alba – neagra cu puii galbeni. Șeful ANPC și-a nuanțat declarația: Furajele care dau culoare nu sunt toxice

Publicat

Alba – neagra cu puii galbeni. Șeful ANPC s-a răzgândit: Furajele care dau culoare nu sunt toxice. Cu doar câteva ore înainte, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, avertizase că unele firme vopsesc carnea de pui, pentru a o face să pară mai bună, uneori procedura realizându-se în timpul hrănirii, astfel încât vopseaua să nu poată fi spălată.

Preşedintele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Primăria Galda de Jos amenință CJ Alba cu rezilierea în instanță a contractului pentru centrul de management al deșeurilor

Publicat

Primăria Galda de Jos, pe teritoriul căreia se află centrul integrat de management al deșeurilor din județ, acuză Consiliul Județean Alba că nu și-a îndeplinit promisiunile de la momentul în care a acceptat amplasararea centrului și amenință că va cere rezilierea contractului în instanță. 

Este vorba despre o serie de promisiuni care nu ar fi fost respectate de CJ Alba.

Spre exemplu, transmit reprezentanții instituției…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tânăr din Alba Iulia, prins băut la volan în județul Hunedoara. Ce alcoolemie avea

Publicat

Un tânăr de 29 de ani din Alba Iulia a fost prins băut la volan, pe un drum din județul Hunedoara. Polițiștii i-au deschis dosar penal.

Acesta a fost identificat în trafic, marți seara, în jurul orei 20.20, pe strada Republicii din municipiul Brad. Conducea un autoturism.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit IPJ Hunedoara.

Polițiștii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe