Connect with us

Alba

VIDEO: Bosch a inaugurat la Blaj un afterschool pentru 45 de elevi. O invitație la educație prin joacă și liberă exprimare

Publicat


Compania Bosch Automotive a inaugurat miercuri, 25 ianuarie, un afterschool în interioriul Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj. Este vorba despre un spațiu inovativ, unde elevi din casele primare își pot petrece timpul după ore, dar unde mai ales sunt invitați să își lase liberă imaginația și exprimarea și să învețe prin joacă. 

Este vorba despre o investiție în valoare de 40.000 de euro, o investiție de care vor beneficia 45 de elevi ai ciclului primar. 

Clasa a fost refăcută în totalitate de cei de la Bosch și dotată cu echipamente multimedia.

Când pășești în clasa afterschool-ului lași în urmă clasicul școlilor românești și ajungi într-un spațiu modern, care pare că te invită la creativitate.

În spatele clasei a fost amenajat chiar un spațiu pentru gradinărit: o locație unde elevii pot învăța despre plante, răsaduri și cum să le planteze în pământ.

Elevii trebuie lăsați să își dezvolte creativitatea

Directorul comercial Bosch Automotive Blaj, Bernhard Gehlert, a pus accentul pe educația prin joc care ajută la dezvoltarea creativității elevului. Acesta chiar a făcut o paralelă între modul în care elevii trebuie să fie lăsați să își exprime creativitatea și valorile Bosch care pun în prim plan omul și gândirea sa.

Chiar lângă grădină, un mic amfiteatru a fost amenajat pentru ca elevii să participe la discuții de grup, sau să asculte povești. Mai mult de atât au parte și de un loc special pentru pictură.

A fost amenajată și o scenă pentru diverse evenimente, iar clasa a fost dotată cu un televizor cu touchscreen.

De asemenea, Bernhard Gehlert, vorbit despre comunitate, deoarece comunitatea este „motorul” fără de care o companie nu poate funcționa. Pentru ca angajații să aibă un randament mai mare la locul de muncă aceștia trebuie să aibă un mediu cât mai bun și în comunitate a explicat șeful Bosch Blaj.

Din acest motiv Bosch va continua să investească în Blaj prin acțiuni similare.

Întrebat de reporterul alba24.ro dacă elevii care vor frecventa afterschool-ul pot fi în viitor angajați ai Bosch, acesta a spus zâmbind că este foarte posibil, deoarece dacă își lasă creativitatea să iasă la suprafață au învățat deja o valoare apreciată în companie.

Bosch și investiția în comunitate

„Copiii noștri reprezintă viitorul. Consider ca e important pentru ei să învețe într-un mediu creativ, prin a experimenta. În plus, afterschool-ul e important și pentru părinți, deoarece le permite să-și aloce timpu și pentru latura profesională”, a mai precizat Bernhard Gehlert, directorul comercial al fabricii Bosch din Blaj.

Programul de afterschool se adresează elevilor Colegiului Național „I.M. Clain”, din clasele I-IV, elevi care au nevoie de îndrumare în materie de teme, sau de ghidare a activităților care se desfășoară în timpul lor liber și uneori de simpla supraveghere atunci când își doresc să desfașoare activități individuale.

Centrul va funcționa într-o sală de 120 metri pătrați, având o capacitate maximă de 45 de locuri. Sala a fost amenajată modern, astfel încât activitatea să se poată desfășura pe domenii de activitate: pictură, lectură, teme de casă, jocuri de masă, grădinărit, colțul IT, dar și pentru puțină relaxare.

Programul de la 12:00 la 17:00 vine în sprijinul părinților care lucrează, oferindu-le copiilor un spațiu de dezvoltare personală creativ, în care să se simtă confortabil.

La inaugurare au fost prezenți reprezentanți ai managementului companiei, primarul municipiului Blaj, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, dar și reprezentanți ai părinților.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, este implicată activ în proiecte educaționale, la toate nivelurile educației, de la învățământul superior până la cel preuniversitar – primar astfel: afterschool pentru ciclul primar, școală duală, programe pentru studenți, precum și programe de doctorat.

Fabrica Bosch din Blaj și-a început activitatea în anul 2007, deservind sectorul tehnologiei industriale. Din 2013, Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, cum ar fi o gamă largă de senzori precum și componente electronice pentru grupul motopropulsor. Compania implementează aici soluții de Industrie 4.0, precum și sisteme de monitorizare a producției și soluții inteligente pentru sudura cu laser.

Unitatea s-a dezvoltat într-un ritm accelerat în decursul anilor. Fabrica Bosch din Blaj este una dintre cele două fabrici Bosch din Europa unde se produc senzori de noxe, o componentă esențială a inovației revoluționare aduse de companie în sfera tehnologiei diesel, și una dintre cele două locații Bosch de pe continent în care se fabrică module electronice pentru cutia de viteze automată.

Compania acordă o atenție deosebită satisfacției angajaților săi, oferindu-le o gamă largă de beneficii, cum ar fi program de lucru flexibil, 25 de zile de concediu anual, bonusuri de relocare și recomandare, transport gratuit, programe de instruire și dezvoltare, cantină modernă în incinta fabricii şi o gamă extinsă de servicii medicale gratuite.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Compania Bosch Automotive a inaugurat miercuri, 25 ianuarie, un afterschool în interioriul Colegiului Național „I.M. Clain” din Blaj. Este vorba despre un spațiu inovativ, unde elevi din casele primare își pot petrece timpul după ore, dar unde mai ales sunt invitați să își lase liberă imaginația și exprimarea și să învețe prin joacă. 

Este vorba despre o investiție în valoare de 40.000 de euro, o investiție de care vor beneficia 45 de elevi ai ciclului primar. 

Clasa a fost refăcută în totalitate de cei de la Bosch și dotată cu echipamente multimedia.


Când pășești în clasa afterschool-ului lași în urmă clasicul școlilor românești și ajungi într-un spațiu modern,…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un hoț de bijuterii din Blaj, trimis în judecată: Ce a furat dintr-o casă pe care a prădat-o

Publicat

bijuterii aur

Un hoț de bijuterii a fost recent trimis în judecată de magistrații din Blaj. Este vorba despre un bărbat care a furat mai multe bijuterii din casa unei persoane. 

În data de 23 februarie 2024, magistrații Judecătoriei Blaj au dat undă verde în dosar. Mai exact, au trecut dosarul de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Fapta pentru care bărbatul a fost trimis în judecată s-a produs în prima parte a lunii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: O familie din Sebeș a participat la emisiunea TV ”Schimb de mame”. ”Mama de schimb” impresionată de curățenia din casă

Publicat

O familie din Sebeș a participat la emisiunea de divertisment ”Schimb de mame”. Este vorba despre familia Blaga din Sebeș. Aceștia locuiesc într-un bloc din cartierul Mihail Kogălniceanu. 

Familia din Sebeș a apărut în episodul 67  din sezonul 35 al emisiunii. Episodul a apărut în data de 28 februarie 2024.

Mama familiei, Maria, a făcut schimb timp de o săptămână cu o femeie din Bragadiru, județul Ilfov. Familia din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cum au ajuns la Poliția din Blaj două carpete, covoare, o ușă de termopan, un maieu de damă și două tricouri. Ce s-a întâmplat

Publicat

Un caz de furt dintr-o locuință din Blaj este detaliat de magistrații instanței din oraș. După ce au fost identificat, soția hoțului a dus bunurile furate la poliție. 

Așa s-a întâmplat ca mai multe bunuri printre care, o ușă de termopan, carpete, covoare sau chiar un maieu să fie duse la secția de poliție. 

Toată fapta este detaliată de magistrații Judecătoriei Blaj, într-o motivare de instanță, din data de 22 februarie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Primăria Sebeș a cumpărat un autoturism SUV Plug-in Hibrid. Cât a costat și ce dotări are

Publicat

Primăria Sebeș a cumpărat recent un SUV hibrid marca Ford Kuga, în valoare de peste 29.000 de euro. 

Primăria Sebeș a cumpărat, pe 22 februarie, prin intermediul platformei SEAP, un autoturism marca Ford Kuga Titanium Plug-in Hibrid, cu sistem de propulsie benzină și electric hibrid (plug-in).

Achiziția a fost finanțată prin „Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe