Connect with us

Eveniment

VIDEO Buget2021 – Parlament/ Cîţu: Acest buget, cea mai importantă realizare; începem reforma în cotloanele statului

Publicat



Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că proiectul de buget pe 2021 este „cea mai importantă” realizare a sa, menţionând că începe reforma în „cotloanele” statului şi opreşte „furtul pesedist”.

„Stimaţi colegi ai coaliţiei, stimaţi colegi din PNL, fără modestie, vă spun că acest buget este cea mai importantă realizare de când am început această guvernare, în fruntea coaliţiei de centru-dreapta. Este primul buget al acestui mandat de patru ani al unei guvernări de centru-dreapta şi o să mă asigur, alături de colegii mei, că o să fie o guvernare de succes, care să se vadă în primul rând printr-o viaţă mai bună pentru toţi români. O să reuşim doar dacă rămânem uniţi şi ne concentrăm exact pe acele obiective care ne-au adus împreună: reformă şi investiţii”, a transmis prim-ministrul.

 

 

El a adăugat că este responsabilitatea lui să garanteze că PNL se va achita de misiunea dată de electorat acestei guvernări.

„Şi aici aş vrea să mă adresez direct colegilor mei din PNL, să le mulţumesc, pentru că votul colegilor mei din PNL este cel care m-a desemnat prim-ministru, m-a onorat şi mă responsabilizează. Este adevărat, suntem o coaliţie în Guvern şi PNL este cel mai mare partid din această coaliţie, are încrederea românilor, iar eu reprezint PNL în acest Guvern, ceea ce înseamnă PNL în acest Executiv. Este responsabilitatea mea să garantez că PNL se va achita de misiunea dată de electorat acestei guvernări şi, bineînţeles, contez pe tot sprijinul colegilor din PNL în această misiune”, a afirmat Cîţu.

Premierul a menţionat că a tratat bugetul de stat pe 2021 cu „mare simţ de răspundere”.

„Bugetul pe care îl prezint astăzi pentru 2021 are două elemente definitorii, la care ţin foarte mult. Începem reforma în toate cotloanele statului român. Dacă nu este clar, o repet, reformă a statului român în toate cotloanele. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Şi, a doua, reprezintă o declaraţie fermă că drumul României este în Europa şi nicăieri altundeva şi alături de partenerii noştri în Alianţa Nord-Atlantică. Garantăm românilor siguranţă şi securitate”, a completat Florin Cîţu.

Discursul premierului a fost întrerupt de reprezentanţii PSD, care au scandat „Alocaţii!”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care conduce şedinţa, a solicitat social-democraţilor să lase „circul deoparte”.

„Am rugămintea către parlamentari şi către grupul PSD să respecte regulamentul şedinţelor comune şi să se comporte în conformitate cu acest regulament. Probabil că păpuşile pe care le-aţi adus sunt păpuşile pe care le-aţi manipulat de 30 de ani în administraţie şi în guvernare şi păpuşile cu care i-aţi confundat pe români. Românii au discernământ şi au capacitatea de a judeca şi nu vă mai ţineţi de astfel de comportamente lipsite complet de orice fel de civilizaţie şi de bun-simţ. Mă puneţi în situaţia de a cere chestorilor să reinstituie ordinea şi regulamentul în sală. (…) Domnilor de la PSD, vă rog să vă comportaţi civilizat, aşa cum aşteaptă de la dumneavoastră cetăţenii acestei ţări, să lăsaţi circul deoparte”, a spus Orban. AGERPRES/(A – autor: Alina Novăceanu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Georgiana Teodorescu (AUR): Viziunea prezidențiabilei Elena Lasconi cu privire la românii din diaspora: sunt TRĂDĂTORI

Publicat

“Timp de aproape opt ani, USR i-a păcălit pe românii din diaspora că le apără interesele, că sunt preocupați de problemele cu care se confruntă. Abia acum își dau arama pe față, odată cu candidatura Elenei Lasconi….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pensionarii vor putea obține GRATUIT adeverințele de muncă de la firmele de arhivare. Documentele sunt necesare la recalculare

Publicat

O parte dintre pensionari vor putea să obţină gratuit adeverinţele de muncă de la firmele de arhivare, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat în Parlament.

În prezent obținerea actelor care atestă anii lucrați la diverse firme îi costă acum chiar și mii de lei pe pensionari, mai ales că acestea sunt necesare pentru a doua recalculare.

Potrivit profit.ro pensionarii cu pensii de până la 3.000 lei vor putea deconta integral, la Agenția Națională pentru Plății și Inspecție Socială,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Șofer clujean de 49 de ani, REȚINUT pentru că a condus BĂUT și a provocat un accident

Publicat

Un șofer clujean de 49 de ani a fost reținut de polițiști pentru că a condus băut și a provocat un accident. Marți, nu a acordat prioritate unui autobuz într-un giratoriu și a intrat în el.

„În data de 17…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Accident GRAV la Cărpiniș. O persoană a rămas încarcerată după ce un autoturism a intrat într-un cap de pod

Publicat

Accident GRAV la Cărpiniș, produs miercuri seară. Reprezentanții ISU Alba au transmis că, din primele informații, o persoană ar fi rămas încarcerată. 

UPDATE: După ce au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că este vorba despre un autoturism care a intrat într-un cap de pod.

În mașină se află o persoană încarcerată, conștientă (primele informații precizau că ar fi vorba despre o persoană inconștientă).

”Sectia de pompieri Câmpeni intrervine pentru acordarea primului ajutor medical…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate