Connect with us

Alba

VIDEO: Campioanele Gabriela Szabo, Simona Amânar și europarlamentarul Rareș Bogdan, prezenți la festivalul BIOS Abrud

Publicat



Campioanele Gabriela Szabo, Simona Amânar Tabără și europarlamentarul Rareș Bogdan au participat sâmbătă la evenimentele organizate de primăria Abrud, sub sigla BIOS ABRUD, un eveniment care cuprinde o serie de activități culturale, sportive și educative, pentru copiii și tinerii din zonă. 

”După un an complicat pentru sport, după un an în care nu au avut loc competiții sportive, multiplele campioane naționale și mondiale Gabriela Szabo și Simona Amânar Tabără au onorat sportul de masă, invitându-i pe cei mici la cros, în cadrul evenimentului BIOS ABRUD.

Fără doar şi poate, baza sportului de performanţă este sportul de masă, iar când spunem sport de masă ne referim şi la sportul şcolar, cluburile sportive şcolare, liceele cu program sportiv, şi de ce nu, la toate celelalte cluburi private apărute, mai nou, în mai toate oraşele şi chiar în toate comunele din România.

Îi invităm pe cei mici să facă sport, pentru că MENS SANA IN CORPORE SANO și, de fapt, antrenand corpul, antrenam și mintea” au postat reprezentanții primăriei, pe contul de Facebook al instituției.

Pe parcursul zilei, în oraș a avut loc și o demonstrație de karate. La evenimente a participat și europarlamentarul Rareș Bogdan.

”Eu…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

6 mai: Tradiții în a doua zi de Paște 2024, la Presaca Ampoiului. ”Pomana copiilor”, spectacol folcloric. Program

Publicat

Tradiții în a doua zi de Paște 2024 sunt păstrate la Presaca Ampoiului, din comuna Meteș. Luni, 6 mai, se organizează ”pomana copiilor” și spectacol folcloric. Comunitatea se adună pentru a sărbători Paștele potrivit obiceiurilor locale.

Un obicei păstrat din generații la Presaca Ampoiului este ”pomana copiilor”. Acesta se organizează după slujba de la biserica din sat.

Ritualul începe în Duminica Floriilor, când gosopdinele satului duc făina la ”prescurariță”, adică femeia din sat care coace prescurile pentru biserică.

După slujba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

SĂPTĂMÂNA LUMINATĂ: LUNEA ALBĂ, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Tradiții și obiceiuri din a doua zi de Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: Lunea Albă, ziua în care se deschid Porțile Raiului. Săptămâna Luminată începe după ziua de Paște și Învierea Domnului și se termină cu Duminica Tomii. Fiecare dintre aceste zile are semnificații aparte pentru credincioși.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

În tot acest timp, creştini ar trebui să se salute cu urarea ”Hristos a Înviat !” şi de la Înălţare, ”Hristos…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Tradiții și superstiții de sărbători

Publicat

A doua zi de PAȘTE 2024: Obiceiul ”Udatului”, ciocnitul ouălor invers. Sărbătoarea Învierii Domnului este singura căreia îi sunt dedicate trei zile.

În a doua zi de Paște, sunt marcate unele obiceiuri și tradiții încă păstrate în comunitățile rurale.

Se mai ține obiceiul udatului sau stropitului, dar și ”fugăritul mirelui” sau ”pomana copiilor”.

Vezi și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Sunt obiceiuri pitorești, cu prilej de veselie pentru toată…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Luminată: PROGRAMUL slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. Când este prima sărbătoare după Paște

Publicat

Săptămâna Luminată: După praznicul Sfintelor Paşti, credincioșii intră în Săptămâna Luminată. Aceasta cuprinde o sărbătoare închinată Maicii Domnului și se termină în duminica următoare numită Duminica Tomii (a Sfântului Apostol Toma). În 10 mai este Izvorul Tămăduirii, cu sfințirea apei – Agheasma Mică.

Pentru creştinii ortodocşi, Săptămâna Luminată este începutul unei perioade de sărbătoare, care se termină după cincizeci de zile de la Paşti la Pogorârea Sfântului Duh (Rusaliile).

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe