Connect with us

Alba

VIDEO: Câte ouă putem mânca într-o săptămână. Recomandarea unui nutriționist, înainte de Sărbătoarea Sfintelor Paști

Published

on



Ouăle sunt printre cele mai hrănitoare alimente de pe planetă, iar gălbenușurile au un conținut ridicat de colesterol.

Totuși, consumul câtorva ouă, mai ales în perioada Sărbătorilor de Paște, nu va determina o creștere ridicată a nivelului de colesterol.

Câte ouă roșii putem mânca totuși pe săptămână și de Paști, este întrebarea la care răsunde Anca Hâncu, la DC News.

Anca Hâncu a fost întrebată de Val Vâlcu despre cantitatea de ouă pe care o putem mânca, în general.

„Se spunea: Mănâncă un ou pe zi! Apoi s-a spus un ou pe săptămână, apoi un ou la trei zile, că are colesterol…”, a spus Val Vâlcu.

Citește și: URĂRI DE PAŞTE 2021 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

„Cam două, trei ouă pe săptămână e recomandarea tradițională. Dar pot fi chiar și patru. Ideea este să nu fie hipercolesterolemie, să nu existe alte riscuri asociate.

Dar acum, de Paști, unu – două ouă în duminica de Paști și mai merge, hai să zicem, încă un ou și lunea și cam atât, pentru că apoi va fi deja prea mult.

Sigur, cu ouăle ne jucăm, decorăm, dar nu mâncăm prea mult din ele”, a declarat Anca Hâncu, pentru DC Medical.

„Deci un carton ar fi…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

ANAF vinde mașini și utilaje confiscate. Prețuri între 990 și 48.000 de euro. Licitațiile organizate în luna octombrie

Published

on

ANAF vinde mașini și utilaje confiscate. Agenția Națională de Administrare Fiscală organizează în luna octombrie mai multe licitații publice pentru vânzarea de mașini, motociclete și utilaje confiscate sau intrate în proprietatea statului. 

Acestea sunt organizate de către direcțiile generale regionale, prin administrațiie județene. Licitațiile reprezintă o oportunitate pentru cei interesați de achiziționarea unor autovehicule sau utilaje industriale, la prețuri mai mici decât cele de pe piață.

ANAF…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Limitarea responsabilității pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate. Precizări făcute de șeful ANPC

Published

on

Limitarea responsabilității pentru posesorii de carduri, în cazul utilizării neautorizate. Posesorii de carduri beneficiază de răspundere limitată pentru tranzacţii neautorizate, dacă nu au dat dovadă de neglijenţă voită sau intenţionată în legătură cu pierderea sau furtul acestuia, dacă au anunţat imediat banca emitentă sau instituţia desemnată de aceasta despre furt/pierdere, a explicat directorul general al Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel. 

„Poți fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii. Semnal de alarmă cu privire la bolile cardiovasculare

Published

on

29 septembrie: Ziua Mondială a Inimii este o inițiativă globală, organizată anual pe 29 septembrie pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la bolile cardiovasculare (BCV), care sunt principala cauză de deces la nivel mondial.

Aceasta a fost lansată de Federația Mondială a Inimii (World Heart Federation) în anul 2000 și este susținută de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), precum și de alte organizații globale din domeniul sănătății.

”Începe să bată la patru săptămâni de la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Concurență mare pentru posturile scoase la concurs, în Poliția Română, din sursă externă. Câți candidați sunt pe un loc

Published

on

Concurență mare pentru posturile scoase la concurs, în Poliția Română, din sursă externă. Românii vor să fie polițiști – cam asta reiese din cifrele privind concurența pentru posturile scoase la concurs, în Poliția Română.

Mai mult de 16 cereri pentru un post în Poliția Română au fost depuse, în medie, pentru locurile scoase la concurs, prin încadrare directă, din sursă externă.

Potrivit IGPR, posturile scoase la concurs sunt în specialitățile:

  • acțiuni speciale (40 de posturi de agent de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement