Connect with us

Alba

VIDEO: Cei trei pompieri din Alba și colegii lor s-au întors în țară. A fost a doua misiune de stingere a incendiilor în Grecia

Publicat



Cei 142 de pompieri români care au fost în a doua misiune de stingere a incendiilor în Grecia s-au întors în țară. Luni dimineața, s-a desfășurat ceremonia cu acest prilej.

Din modulul care a intervenit, în perioada 22-26 august în Grecia, au făcut parte și trei pompieri din Alba: Radu Botezan, Marius Oancea și Cătălin Ciută. Radu Botezan a fost și în prima misiune, în sprijinul colegilor eleni.

Vezi și VIDEO: Misiune grea pentru pompierii români în Grecia. Radu Botezan, ISU Alba: ”Un dezastru cum n-am mai văzut niciodată”

La ceremonia de luni dimineața, pompierii au fost recompensați cu Emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și avansați în grad, în mod excepțional, pentru misiunea în Grecia.

A doua misiune în Grecia a pompierilor români

22 august – ziua 1

Pompierii militari români au fost împărțiți în trei echipe, care au acționat în zone diferite. Locurile vizate, se aflau în zonă muntoasă, care a solicitat la maxim tehnica de intervenție, cu rute greu accesibile.

Autospecialele pentru stingerea incendiilor de pădure și-au dovedit utilitatea, ajungând în apropierea zonelor afectate, unde pompierii români și eleni au intervenit pentru localizarea și lichidarea focarelor…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Atenționări Cod Galben de inundații în Alba și alte județe din țară, până vineri dimineața. Zonele vizate

Publicat

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis atenționare Cos Galben de inundații valabilă în Alba și alte zone din țară până vineri dimineața.

Având în vedere prognoza meteo și situația hidrometeorologică actuală, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici. Acestea pot avea efecte de inundaţii locale. De asemenea, pot fi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri, cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție.

Atenționare Cod Galben de inundații, până în 10 mai,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs

Publicat

Producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs.

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în acest sens. 

„Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor!

Este de fapt o scumpire ‘camuflată’, nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent!

Iar în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO Accident la Crăciunelu de Jos: Două persoane rănite, după coliziunea dintre două autoturisme

Publicat

FOTO Accident la Crăciunelu de Jos: Două persoane rănite, după coliziunea dintre două autoturisme.

Garda de intervenție Blaj intervine pentru asigurarea măsurilor specifice și acordarea primului ajutor medical la un accident rutier produs pe raza localității Crăciunelu de Jos.

Este vorba despre 2 autovehicule implicate, în care se aflau 3 persoane, neîncarcerate, conștiente.

La fața locului a fost trimisă o autospecială de stingere cu apă și spumă (ASAS) și un echipaj de prim ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Lansarea candidaților PNL Alba, un ”drive-test” pentru mașinăria de vot a liberalilor. Ion Dumitrel: Nu am pus candidați de formă

Publicat

PNL Alba a turat motoarele mașinăriei de voturi la nivel județean și a început campania electorală pentru alegerile locale din 2024, cu un eveniment public, organizat la Alba Iulia.

Organizația județeană este de fapt un organism complex construit pe baza primarilor și a organizațiilor din fiecare UAT. 

O organizație greu de bătut din punct de vedere al organizării în teren. Și în acest an, liberalii vor să câștige majoritatea primăriilor.

Președintele organizației județene, Ion Dumitrel, le-a transmis colegilor săi de partid că PNL nu a pus…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe