Connect with us

Eveniment

VIDEO Cîţu: Nu luăm în calcul o carantinare generalizată; mergem în direcţia relaxării economiei, cu condiţia să ne vaccinăm cu toţii

Publicat



Premierul Florin Cîţu a precizat, miercuri, că nu se ia în calcul o carantinare generalizată în România, menţionând că se merge în direcţia relaxării economiei, cu condiţia ca toţi să se vaccineze.

 

„Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment: am spus că nu va exista un lockdown în România generalizat, nu va exista nicio carantinare, mergem, aşa cum vedeţi, în direcţia relaxării economiei, dar cu această condiţie, să ne vaccinăm cu toţii. 1 iunie se poate întâmpla doar dacă ne vaccinăm, altfel nu avem şanse”, a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern.

Întrebat despre faptul că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a vorbit despre o carantinare de două săptămâni, Cîţu a spus că aceasta a dat doar un exemplu teoretic şi nu a făcut o propunere.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile de carantinare se învârteau în jurul a două săptămâni, fiindcă asta era discuţia despre virus: două săptămâni trebuie să stai în casă pentru a scăpa de virus. Era o discuţie teoretică, nu era o discuţie ipotetică, nu era o propunere în acest sens”, a adăugat premierul. AGERPRES/(A, AS – autor: Alina Novăceanu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

 

Citeşte şi:

 

* VIDEO Cîţu: Decizia de constituire a comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate la 1 iunie va fi publicată miercuri în Monitorul Oficial

 

* VIDEO Cîţu: Trebuie să venim cât mai repede cu o lege a salarizării; sporurile – doar pentru cazuri foarte speciale 

 

* VIDEO Cîţu: Guvernul va prelungi joi starea de alertă; vom decide şi cu privire la Paştele ortodox

 

* VIDEO Cîţu: Execuţia bugetară pe două luni arată o creştere a cheltuielilor de personal; e o limită în buget şi nu o vom depăşi 

 

* VIDEO Cîţu: Proiectul de închidere a operatorilor care nu respectă regulile anti-COVID, întârziat pentru că nu are avizul CES

 

* VIDEO Cîţu: Fac un apel la mediul privat şi la antreprenori să susţină campania de vaccinare

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Start timid pe șantierul liniei ferate Cluj-Oradea. Pro Infrastructură: „Data limită a PNRR, greu de atins”

Publicat

Progres slab înregistrat pe șantierul căii ferate Cluj-Oradea, la mai bine de trei luni de la demararea lucrărilor. Termenul limită din PNRR, anul 2026, este greu de respectat, semnalează Asociația Pro Infrastructură.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Munții Apuseni, în top cele mai frumoase trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa. Clasament realizat de CNN

Publicat

Zona Munților Apuseni din România reprezintă unul dintre cele mai frumoase trasee de drumeție pe distanțe lungi din Europa. Clasificarea a fost făcută de CNN, în top fiind incluse și zone turistice din Finlanda, Italia, Elveția, Grecia.

Pentru cei care caută o modalitate de relaxare prin drumeții pe distanțe lungi, ce le permite să se reconecteze cu natura, peisajele spectaculoase ale Apusenilor sunt o variantă interesantă.

”Zona sălbatică a Munților Apuseni din vestul României, parte din lanțul Carpaților, oferă oportunitatea de a descoperi o parte a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Târgul Ofertelor Educaționale, organizat în perioada 16-17 mai 2024, în Piaţa Cetăţii din Alba Iulia

Publicat

Târgul Ofertelor Educaționale se desfășoară în perioada 16-17 mai 2024, în Piaţa Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia.

Potrivit reprezentanților IȘJ Alba, târgul își propune familiarizarea elevilor cu posibilitățile de continuare a studiilor în sfera tehnologică, cu accent pe meseriile care le vor asigura continuarea procesului educativ, astfel încât modelul educațional extins să ducă la creșterea numărului de absolvenți ai învățământului profesional și dual la nivelul județului Alba.

Datorită metodelor activ-participative în cadrul cărora se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. PSD Cluj, de Ziua Europei: Producem local, gândim european

Publicat

De Ziua Europei, în 9 mai, PSD Cluj a organizat un eveniment dedicat satului românesc în context european, la care au participat producători locali, oameni politici și invitați speciali.

Printre aceștia ss-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe