Connect with us

Eveniment

VIDEO Cîţu: Să alocăm resurse pentru investiţii pentru a evita tragedii precum cea de la "Matei Balş"

Publicat



Premierul Florin Cîţu a afirmat vineri, la finalul şedinţei de guvern, că „metehnele” sistemului de sănătate din România s-au văzut şi în cazul tragediei de la „Matei Balş”, subliniind că e nevoie de alocarea a cât mai multor resurse pentru investiţii, şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

 

„Metehnele sistemului de sănătate din România şi-au făcut simţită prezenţa şi astăzi (…) în această tragedie. Deşi au fost alocate resurse importante acestui sector – doar anul trecut au fost alocaţi aproape 65 de miliarde de lei, adică 6,1% din PIB -, doar o foarte mică parte din aceşti bani au fost alocaţi investiţiilor. Este momentul pentru toată lumea să înţelegem că nu putem să mergem aşa mai departe. Nu putem să cheltuim 90%, 95% din resurse doar pe salarii şi sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiţii, pentru a evita astfel de tragedii în viitor „, a declarat Cîţu la Palatul Victoria.

Premierul a punctat faptul că, după tragedia asemănătoare petrecută anul trecut la Spitalul Judeţean Neamţ, se pare că autorităţile nu au învăţat nimic şi a cerut angajaţilor din instituţiile statului să-şi facă treaba, altfel vor pleca acasă.

„S-a întâmplat anul trecut şi se pare că nu am învăţat nimic din acea experienţă. S-a întâmplat astăzi din nou. Aşa nu mai merge. Angajaţilor din administraţie, angajaţilor din Ministerul Sănătăţii, inspecţiile judeţene de sănătate, inspecţiile de control ale Ministerului Sănătăţii le spun: ieşiţi din birouri şi făceţi-vă treaba, altfel plecaţi cu toţii acasă. Este momentul ca în România, fiecare angajat din sectorul public să-şi facă treaba pentru care este plătit. Este pretenţia pe care o am de la angajaţii din sectorul public”, a mai declarat Cîţu. AGERPRES/(A – autor: Daniel Florea, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului. Decizie la Înalta Curte

Publicat

Delapidarea în variantă atenuată nu este considerată infracţiune contra patrimoniului, a decis luni Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Instanța s-a pronunțat într-un recurs în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

”În interpretarea şi aplicarea unitară a dispoziţiilor art. 152 alin. (1) lit. a) din Codul de procedură penală raportat la art. 139 alin. (2) din Codul de procedură penală stabileşte că infracţiunea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Rețeaua de apă potabilă din Sălicea, extinsă. Va fi alimentat și Parcul de agrement “Moara de Vânt”

Publicat

Rețeua de apă potabilă din Sălicea, comuna Ciurila va fi extinsă și pentru imobilele care nu beneficiază de acest serviciu.

A fost emis certificatul de urbanism necesar autorizării lucrărilor, anunță Consiliul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia. Taxe, plată online. Care sunt planurile primăriei

Publicat

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba Iulia. Primăria a pus în consultare publică schimbări propuse la regulamentul prin care sunt atribuite locurile de parcare de reședință.

Se introduce posibilitatea achitării online a locurilor de parcare. De asemenea, sunt prevăzute taxe pe care să le plătească locuitorii dacă vor să le utilizeze și în weekend sau 7 zile pe săptămână și în sărbători legale.

Modificări la regulamentul parcărilor publice de reședință din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Po, un bulldog francez alb cu o jumătate de față neagră, DISPĂRUT la Cluj. Proprietarii oferă RECOMPENSĂ

Publicat

Încă un câine a dispărut la Cluj, în zona Sălicea.

Este vorba de un bulldog francez, pe care stăpânii îl caută deja de câteva zile.

Po, un bulldog francez alb cu o jumătate de față neagră, DISPĂRUT la…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate