Connect with us

Alba

VIDEO: Ciucă anunță o nouă schemă de ajutor pentru reducerea facturilor la curent și gaze. De când se vor aplica măsurile

Publicat



Premierul Nicolae Ciucă a anunțat marți o serie de măsuri de sprijin pentru populație și companii, în contextul scumpirilor la energie.

Printre măsuri, premierul a anunțat că la energie electrică, TVA va fi redus la 5%, la 1 aprilie, pentru consumatori cu consum de până la 300 kWh.

Ei vor beneficia și de compensarea certificatului verde și a bonusului de cogenerare pentru consum.

”De la 1 aprilie, consumatorii casnici cu un consum lunar de până la 300 kw/oră vor beneficia de o nouă schemă de protecţie, care va include TVA redusă la 5%, precum şi compensarea certificatului verde şi a bonusului de cogenerare pentru consum.

Vom reduce costul energiei electrice la consumator prin compensarea bonusului de cogenerare şi contravaloarea certificatelor verzi”, a declarat Nicolae Ciucă la Palatul Victoria”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Astfel, premierul a anunțat și o schemă de sprijin și pentru gaze naturale. Astfel, Guvernul va lansa măsuri de sprijin, în domeniul sectorului agricol și al industriei alimentare, începând cu 1 februarie, care vor fi menținute active până la data de 1 iulie.

Măsurile vor fi discutate în ședința coaliției.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bursa Locurilor de Muncă la Alba Iulia: Cum poți obține o primă de încadrare la noul tău job

Publicat

Bursa Locurilor de Muncă la Alba Iulia: prime de încadrare pentru persoanele care se angajează cu normă întreagă. 

Evenimentul se desfăşoară în data de 17 mai 2024, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, Str. Mihai Viteazul, Nr. 31, începând cu ora 09:00.

La acest eveniment sunt invitate să participe toate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sau cele care doresc să se orienteze/reorienteze profesional spre ocupaţii cu posibilităţi de menţinere a raportului de muncă pe termen lung şi mediu.

Persoanele care se angajează cu normă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Incident într-un sens giratoriu la Alba Iulia. Cum ”a dat prioritate” șoferul unui SUV

Publicat

Un incident petrecut într-un sens giratoriu din Alba Iulia a fost surprins în imagini de un participant la trafic. Au fost implicate două mașini.

Scena s-a petrecut luni, pe strada. A. I. Cuza, în dreptul sensului giratoriu de la benzinăria OMV.

Unul dintre șoferi pare să-și dea seama în ultima clipă că trebuie să schimbe banda și să dea prioritate, în sensul giratoriu.

Se apropie cu mașina (BMW) de alt autoturism (Audi), ce circula pe prima bandă.

Cele două mașini se ating ușor, iar în urma incidentului nu par să fie pagube semnificative, cel puțin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Înscrieri la școlile de poliție, până în 14 mai. IPJ Alba a prezentat elevilor din Alba detalii despre cariera de polițist

Publicat

Înscrieri la școlile de poliție. Cei interesați de o carieră de agent de poliție mai pot depune cereri până marți, 14 mai. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba sportivă va fi în perioada 25-21 mai, iar proba scrisă este programată în 15 iunie. Examinarea medicală va fi în 19 iunie-21 iulie, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Când va aplica MAI noua măsură

Publicat

Supraveghere cu brățări electronice pentru persoane în arest la domiciliu sau sub control judiciar. Ministerul Afacerilor Interne intenționează să devanseze termenul de aplicare a sistemului. 

Ministerul Afacerilor Interne a organizat, luni, o dezbatere publică pe marginea unei ordonanţe de urgenţă de modificare a Legii nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică. Prin aceasta se doreşte introducerea acesteia, în sistem pilot, şi în cazul executării măsurii controlului judiciar, a controlului judiciar pe cauţiune şi a arestului la domiciliu.

Data de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe