Connect with us

Alba

VIDEO Cum arată lucrările la primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu-Pitești și lărgirea DN7 la 4 benzi, la ieșirea din Valea Oltului

Publicat



Noi imagini surprinse cu drona ilustrează avansul lucrărilor pe primul lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, între Sibiu și Boița, secţiune ce are o lungime de 13,17 km. Stadiul fizic al lucrărilor a ajuns aproape la jumătate, iar pe unele porțiuni au fost așternute primele straturi de asfalt. 

Lucrările contractate în 2019 cu firma Porr Construct pentru circa 127 de milioane de euro au început efectiv în aprilie 2020 (ordinul de începere a venit în 30 martie), după ce a trecut perioada de proiectare.

Deși termenul de execuție este de 3 ani, sunt șanse bune ca acestea să se finalizeze în avans, în 2022, spunea în vară fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă.

Potrivit ultimei raportări a CNAIR, stradiul fizic al lucrărilor pe lotul dintre Sibiu și Boița era de 48,2 %.

Cea mai amplă lucrare de pe tronsonul 1 al A1 Pitești-Sibiu este viaductul Tălmăcel.

Cu o lungime de 650 de metri și cu o înălțime a picioarelor de până la 30 de metri, acest pod casetat și executat în consolă, cu 8 deschideri, este construit după cele mai noi standarde în domeniu, spunea Drulă.

A1 Sibiu – Boița – 13,17 km

  • Constructor: Porr Construct
  • Valoare: 613 mil lei (cca 127 mil euro)
  • Contract…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Bărbat din Alba Iulia, prins la volanul unei autoutilitare, cu permisul suspendat. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

Un bărbat de 45 de ani din Alba Iulia este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic de poliția rutieră. Acesta conducea cu permisul suspendat.

Potrivit IPJ Alba, acesta a fost oprit miercuri, 30 aprilie, în jurul orei 10.00, de polițiștii Serviciului Rutier. Conducea o autoutilitară, pe DN 1, în afara municipiului Alba Iulia.

Polițiștii au constatat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

foto: arhivă, rol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii. Cât va sta la închisoare, pentru infracțiuni rutiere

Publicat

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, pentru infracțiuni rutiere. Acesta a fost transportat de polițiști, miercuri, la penitenciar.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, anunță IPJ Alba.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 30 aprilie 2024 de Judecătoria Alba Iulia.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șeful ANPC, avertisment pentru gospodine: Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Ce legumă este perfectă pentru culoarea roșie

Publicat

Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Șeful ANPC, Paul Anghel, atrage atenția gospodinelor, în Joia Mare. Acesta le spune celor ce vor vopsi ouă să folosească doar vopsea de ouă și nu de alte feluri: precum cea tipografică, sau pentru textile.

De asemenea, pentru cei care încă nu au cumpărat ouă de Paște, acesta are o serie de recomandări.

Despre vopseaua de ouă. De unde trebuie să o cumperi

Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. VIDEO

Publicat

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, fostul proprietar Albalact, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. 

Acesta pregătește inaugurarea Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, realizată în locul campingului Făget, de lângă Cluj-Napoca.

Citește și Alba: Omul de afaceri Raul Ciurtin, o nouă tranzacție cu brandurile Prefera. Păstrează fabrica de la Oiejdea

Informațiile au fost confirmate de omul de afaceri penru Profit.ro.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe