Connect with us

Alba

VIDEO: Cum se completează cererea și declarația pe propria răspundere, pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței

Publicat



Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Social  a publicat vineri un video – tutorial pentru completarea cererii și declarației pe propria răspundere, pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinței în sezonul rece.

Măsuri de sprijin conform Legii nr. 226/2021 – consumatorul vulnerabil – ajutorul pentru încălzirea locuinței (sezonul rece)

Cui se adresează?

  • familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietățI sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 lei/persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure. Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Suplimentul pentru energie (lunar, tot anul)

Cui se adresează?

  • familiei sau persoanei singure care nu are alte proprietăți sau bunuri, așa cum sunt prevăzute în cerere, și care obține un venit mediu net lunar de până la 1386 lei /persoană în cazul familiei și până la 2053 lei, în cazul persoanei singure.
  • tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinței.
  • Veniturile bănești se vor cumula cu alte tipuri de venituri materiale.

Măsura de complensare conform OUG nr. 118/2021 pentru consumul de energie…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Taxa pe lux: Neclarități mari în lege. Cine sunt românii care vor trebui să o plătească

Publicat

Taxa pe lux: Cine sunt românii care vor trebui să o plătească și ce neclarități sunt în lege. Existența acestei taxe este încă un exemplu de impozitare progresivă, nerecunoscut de Guvern. 

O nouă obligație fiscală intră în vigoare în România. ANAF va începe să trimită notificările pentru plata „taxei pe lux”. „Taxa pe lux” a fost adoptată încă de anul trecut și e valabilă începând cu acest an.

Astfel, potrivit legii, românii care dețin proprietăți imobiliare sau mașini scumpe trebuie să plătească o nouă taxă.

”Impozitul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ziua veteranilor de război, celebrată la Alba Iulia. Ceremonial şi depuneri de coroane la Cimitirul Eroilor

Publicat

Ziua veteranilor de război. Veteranii de război din Alba sunt omagiați și celebrați luni, 29 aprilie, la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia. 

Începând cu ora 10:00, va avea loc ceremonia militară prilejuită de Ziua Veteranilor de Război. Manifestările se vor desfășura la Cimitirul Eroilor din Alba Iulia, după următorul program:

  • 09.45 – 09.55 Primirea invitaților;
  • 10.00 – 10.05 Intonarea Imnului Național al României;
  • 10.05 – 10.15 Oficierea serviciului religios;
  • 10.15 – 10.25 Alocuțiune privind semnificația evenimentului;
  • 10.25 – 10.30 Depunere de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Țigările electronice vor fi accizate în funcție de nivelul de nicotină. Noi modificări fiscale

Publicat

Țigările electronice vor fi accizate în funcție de nivelul de nicotină, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență care aduce noi modificări fiscale.

Acciza va fi de 0,81 lei/ml în 2024, 0,91 lei în 2025 și 1,03 lei în 2026. Nu este clar deocamdată cum se va adapta aceasta la canitatea de nicotină conținută de produse.

Guvernul, prin Ministerul de Finanțe, motivează majorarea accizelor la aceste produse prin faptul că ”piața produselor cu nicotină a cunoscut o evoluție semnificativă în ultima perioadă, prin apariția mai multor produse…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Judoka Alexandru Sibișan de la CS Unirea Alba Iulia: Rezultat extraordinar. A obținut locul I la Campionatul Național Universitar

Publicat

Judoka CS Unirea Alba Iulia, Sibișan Alexandru, a obținut locul I la Campionatul Național Universitar.

Sibișan Alexandru a obținut locul I la Campionatul Național Universitar de Judo, la categoria de greutate 90 de kilograme, confirmându-și astfel statutul de unul dintre cei mai buni judoka din țară.

Competiția a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, la Sibiu, fiind organizată de Federația Sportului Școlar Universitar.

Judoka Alexandru Sibișan, sportiv cu dublă legitimare la CS Unirea Alba Iulia și CSM Pitești, a demonstrat încă o dată nivelul său în acest…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe