Connect with us

Alba

VIDEO: Cupa Nicușor Marcu, primul eveniment din acest an găzduit în sala de sport reamenajată a Liceului Sportiv din Alba Iulia

Publicat



Elevii Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia beneficiază de o sală de sport complet modernizată, printr-o investiție de 360.000 de lei. Primul eveniment sportiv din acest an găzduit în sala de sport reamenajată este competiția interjudețeană de baschet feminin – „Cupa Nicușor Marcu”, care a început duminică dimineața.  

Prin proiectul de modernizare, clădirea sălii de sport a fost zugrăvită, iluminatul a fost înlocuit cu unul tip LED, care oferă un flux luminos mai puternic, cu un consum mai mic decât vechile corpuri de iluminat, instalația electrică a fost înlocuită și au fost montate panouri de baschet noi.

Suprafața de joc a fost refăcută prin refacererea substratului din beton și montarea unui parchet din lemn masiv, special conceput pentru sălile de sport, unul prietenos cu articulațiile sportivilor noștri, atât de solicitate.

YouTube video

În data de 20 februarie, sala de sport „Nicușor Marcu” a Liceului cu Program Sportiv din Alba Iulia a găzduit primul eveniment sportiv din acest an, o competiție interjudețeană de baschet feminin – „Cupa Nicușor Marcu”.

Program:

09:00 – 13:00 Meciuri de baschet feminin

13:00 –…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș 17-19 mai 2024. Program: teatru, concerte, expoziții și comunicări științifice

Publicat

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” 17-19 mai 2024. Evenimentul a ajuns la cea de-a 44-a ediție. 

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu, Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, transmit organizatorii.

Model de stabilitate și de viziune culturală, festivalul creat în jurul personalității lui Lucian Blaga a generat un pol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Marți, 7 mai: Vernisajul expoziției de pictură „Confesiuni cromatice” a pictorului Voicu Preja, la Primăria Sebeș

Publicat

La Primăria municipiului Sebeș va avea loc marți, 7 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul acestora:  este o expoziție personală și, în același timp,  aniversară, artistul împlinind de curând o frumoasă vârstă.

Voicu Preja abordează teme diverse, ca portretul, peisajul, scenele de gen și natura statică, manifestând o predilecție către primele două.

Ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi bărbați care au spart Catedrala Romano Catolică din Alba Iulia vor merge la închisoare. Cât au furat din cutia milei

Publicat

Maigstrații Curții de Apel Alba Iulia au dat o sentință finală în cazul a doi hoți care au furat din Catedrala Romano Catolică. Este vorba despre doi bărbați care au spart catedrala pentru a fura din cutia milei. 

În data de 30 aprilie 2024, cei doi hoți și-au aflat pedeapsa finală. Mai exact, aceștia au făcut apel la decizia instanței de fond, Judecătoria Alba Iulia. 

Pe lângă catedrala catololică, aceștia au furat și din două căruțe aflate lângă Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Faptele au fost făcute de aceștia la două zile distanță,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Ce este boala celiacă: simptome și tratament. Este diagnosticată corect după 6 – 10 ani de la apariția simptomelor

Publicat

Ce este boala celiacă: trebuie spus în primul rând că este una dintre cele mai subdiagnosticate afecțiuni din lume. Ajunge să fie identificată corect în medie între 6 și 10 ani de la apariția simptomelor.

De multe ori, aceste simptome se ascund sub cele ale altor boli, iar rezultatul este dezastruos pentru pacienți.

În țările cu sisteme sanitare dezvoltate, obiectivul privind identificarea mai rapidă a ei a avansat în lista de priorități.

În România, deși există preocupare, inclusiv legislativă (pentru protecția pacienților), rămâne la fel de greu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe