Connect with us

Eveniment

VIDEO – Doi bărbați pescuiesc ilegal de câteva zile la lacurile Șopa

Publicat


Doi indivizi sunt văzuți zilnic pescuind cu plasele la lacurile Șopa, deși pescuitul este interzis în această perioadă

Doi prieteni care au mai fost surprinși anterior pescuind la lacurile Șopa, au apărut din nou. De vineri, bărbații au fost prezenți în fiecare zi la pescuit.

”Imaginile sunt de acum, la lacurile Șopa. Domnul cu Pasat negru este de vineri cel puțin, zilnic pe baltă. Și pe celălalt l-am mai văzut, tot împreună. Au mai fost și alții cu aceiași tehnică”, spune un cititor.

Eveniment

VIDEO: Maldăre de gunoaie între Sibiu și Poplaca – Zona este “sufocată” de deșeuri

Publicat

Tot mai multe locuri din județ sunt ”inundate” de gunoaie. Teritoriul dintre Sibiu și Poplaca este plin de deșeuri. Deși zona verde este înafara localității și nu este populată, este plină de gunoaie, sticle din plastic, doze și ambalaje.

Situația nu este una recentă, deoarece printre gunoaiele aruncate a început să crească iarba. Câmpul dintre localitățile Sibiu și Poplaca, în zona de după Uzina de Tratare a apei este doldora de gunoi.

Ora de Sibiu a încercat să afle cine este responsabil de acest teritoriu și de ce nimeni nu intervine, însă am fost redirecționați de la o instituție la alta. Primarul din Poplaca ne-a spus că acel teritoriu nu ține de ei și că aparține municipiului Sibiu.

”Este pe teritoriul…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

CNAIR, mesaj pe Facebook : Lucrări de așternere covor asfaltic pe DN 28 executate pe timpul nopții de către…

Publicat

Lucrări de așternere covor asfaltic pe DN 28 executate pe timpul nopții de către SDN Iași.Facebook / CNAIR

Citește mai departe

Alba

Redeschiderea restaurantelor la capacitate 100% presupune anumite condiții de acces. O decizie, la 1 iunie. Ce spune șeful DSU

Publicat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a precizat luni că o eventuală deschidere a restaurantelor în proporţie de 100% va presupune anumite condiţii de acces. Acesta a adăugat că o decizie finală privind restaurantele se va lua până la data de 1 iunie.

„Dacă se creşte la capacitate de 100%, se poate să existe măsuri suplimentare. Pentru că acum, până la 50%, nu există mai multe măsuri implementate. Aşa că, dacă vrem să creştem în următoarea perioadă, în condiţiile epidemice care sunt, probabil că pentru a creşte capacitatea vor trebui să fie anumite condiţii. Dar aceste condiţii se discută în cadrul comitetului şi o să revenim cu ele „, a declarat Raed Arafat.

Vezi și VIDEO OFICIAL: Starea de alertă, prelungită cu 30 de zile în România. Ce măsuri de relaxare au fost decise. DOCUMENTE

Şeful DSU a subliniat că, în prezent, în zonele cu incidenţa sub 1,5 îmbolnăviri la mia de locuitori este permis un grad de ocupare în restaurante de 50%, cu acces necondiţionat.

„În zonele sub 1,5 incidenţă, avem până la 50% fără să spunem că sunt vaccinaţi sau nevaccinaţi. Deci, nu ştiu unde aţi văzut că noi obligăm să fie doar vaccinaţi, pentru că în hotărâre şi peste tot…

Vezi mai mult pe Alba24

Citește mai departe

Eveniment

STUDIU: Mașinile electrice vor fi mai ieftine față de cele pe combustibil fosil până în 2027

Publicat

Un studiul realizat de Bloomberg New Energy Finance arată că maşinile electrice de dimensiuni medii şi vehiculele sport vor fi mai ieftine față de cele pe combustibil fosil în întreaga Europă până în 2027. Același studiu arată că mașinile electrice vor reprezenta 100% din vânzările de mașini noi până în 2035.

Maşinile mici vor avea un cost egal sau mai mic faţă de cele cu combustibil fosil din 2027, potrivit studiului, care a fost comandat de Transport and Environment, relatează France24.

Autoutilitarele electrice uşoare vor fi mai puţin costisitoare decât modelele diesel din 2025, iar autoutilitarele grele din 2026.

„Vehiculele electrice vor fi o realitate pentru toţi cumpărătorii noi în termen de şase ani”, a declarat Julia Poliscanova,…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe