Alba
VIDEO: Două firme din Alba Iulia, amendate după ce angajații lor au aruncat gunoi lângă modulele de colectare selectivă
Două societăți comerciale din Alba Iulia au fost amendate cu câte 2500 de lei, după ce angajații lor au aruncat gunoiul, pe jos, chiar lângă modulele de colectare selectivă a deșeurilor, module recent instalate.
Cei care au aruncat gunoiul au fost surprinși de camerele video amplasate în zonă, iar imaginile au fost făcute publice de către viceprimarul Emil Popescu.
”Primăria Municipiului Alba Iulia a dat în folosință, începând cu data de 23 iunie, primele 5 module pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea sunt amplasate în centrul orașului, iar locatarii din zonă au acces la ele prin intermediul unor cartele.
Din păcate, există situații în care legea nu este respectată. Cu ajutorul unor imagini obținute de pe camerele de supraveghere, am identificat reprezentanți ai două societăți comerciale care au aruncat gunoi lângă modulele de colectare a deșeurilor, proaspăt instalate.
Total ilegal, total împotriva bunului simț! Cei vinovați au fost identificați, iar firmele pentru care lucrează au fost amendate, fiecare, cu câte 2500 de lei”, a scris Popescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
EVENIMENT
Cine s-a îmbogățit după scumpirea RCA. Topul asiguratorilor din România, în primul trimestru din 2022: raport al ASF
Cei șapte asigurători RCA au obținut venituri de aproximativ 2,34 miliarde lei în primul trimestru din acest an, valoare aproape dublă față de perioada similară din 2021, în condițiile în care prima medie RCA anualizată a crescut cu aproape 80%.
Informațiile provin dintr-un raport publicat vineri de ASF (Evoluția Pieței de Asigurări în trimestrul I 2022).
Primele Brute Subscrise (PBS) de societățile de asigurare din România, în primele trei luni ale anului 2022, au ajuns la aproape 4,66 miliarde de lei, cea mai mare valoare trimestrială înregistrată în istoria pieței de asigurări din România, potrivit unui comunicat de vineri al ASF.
Primele brute subscrise aferente asigurărilor generale au crescut cu 53,9%, în timp ce primele aferente asigurărilor de viață au urcat cu 16,1%.
Motorul pieței continuă să rămână segmentul RCA, cu o creștere de 102,2% a primelor brute subscrise, până la aproape 2,4 miliarde lei.
Creșteri importante au fost consemnate și pe segmentul asigurărilor de sănătate (+28%), al asigurărilor CASCO (+12,4%) și al asigurărilor de incendiu și calamități naturale (+11%).
O evoluție remarcabilă se poate constata și în ceea ce privește nivelul de concurență din piață. La finalul trimestrului I al anului 2022, primele patru societăți de asigurare dețineau cote de piață comparabile, formate din două cifre.
Diferența dintre primul loc, pe care îl ocupă societatea Euroins România și locul al patrulea, societatea Omniasig VIG, era de sub 7,5 puncte procentuale.
Prin comparație, la finalul primului trimestru din 2021, între prima poziția și a patra poziție din top era o diferență de peste 9 puncte procentuale.
Procesul de diversificare este chiar mai clar raportat strict la asigurările RCA. Pe această linie de asigurări, trei societăți au cote de piață formate din două cifre, în timp ce alte trei societăți controlează procente notabile, de peste 7%.
Care sunt cei mai importanți jucători de pe piața de asigurări
Primii doi jucători controlau 55,6% din piață, la finalul lunii martie 2022, în timp ce în perioada similară a anului 2021, cele două companii din fruntea clasamentului cumulau peste 77%, ceilalți jucători având cote de piață neglijabile.
În trimestrul I 2022, aproximativ 93% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societăți de asigurare din cele 26 de societăți care desfășurau activitate de asigurare/reasigurare la 31 martie 2022.
Rezultatele aferente primelor trei luni din 2022 arată că majorarea substanțială a primelor subscrise a avut loc pe o bază sănătoasă, în condițiile în care principalii indicatori de solvabilitate și lichiditate s-au îmbunătățit. În perioada amintită, firmele de asigurare au plătit despăgubiri de peste 1,5 miliarde de lei.
Coeficientul de lichiditate a urcat la 2,44, de la doar 1,59 în primul trimestru din 2021 și 2,35 la finalul anului trecut. În același timp, ratele SCR și MCR, care evidențiază solvabilitatea companiilor în contextul normelor Solvency II, au fost supraunitare la nivelul întregii piețe, cu o creștere de 11% pentru SCR, principalul indicator de solvabilitate.
O îmbunătățire considerabilă poate fi remarcată și în ceea ce privește indicatorii de daunalitate: rata daunei și rata combinată a daunei.
Deși rămâne supraunitară la nivel de piață, nivel care indică faptul că firmele de asigurare au plăți de daune și cheltuieli cumulate peste nivelul primelor câștigate, rata combinată a daunei a scăzut de la 110,54% în prima parte a lui 2021 la 106,13% la finalul lunii martie 2022.
De remarcat este că 3 dintre cele 7 companii autorizate de A.S.F. să practice și RCA au înregistrat rate combinate ale daunei subunitare, se mai precizează în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News
EVENIMENT
Deschiderea oficială a FITS și inaugurarea sediului NTT DATA, la Sibiu. Festival cu 770 de evenimente și invitați din 75 de țări
A 29-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a început vineri, 24 iunie, și durează până în 3 iulie.
La mică distanță de Alba Iulia, vor fi aproape 770 de evenimente, cu 3.300 de invitați din 75 de țări, în 70 de spații de joc.
Două societăți comerciale din Alba Iulia au fost amendate cu câte 2500 de lei, după ce angajații lor au aruncat gunoiul, pe jos, chiar lângă modulele de colectare selectivă a deșeurilor, module recent instalate.
Cei care au aruncat gunoiul au fost surprinși de camerele video amplasate în zonă, iar imaginile au fost făcute publice de către viceprimarul Emil Popescu.
”Primăria Municipiului Alba Iulia a dat în folosință, începând cu data de 23 iunie, primele 5 module pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Acestea sunt amplasate în centrul orașului, iar locatarii din zonă au acces la ele prin intermediul unor cartele.
Din păcate, există situații în care legea nu este…
Citește mai mult pe Alba24.ro
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în comuna Doștat. Unde urmează să fie amplasate
Stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în comuna Doștat. Două stații pentru reîncărcarea vehiculelor electrice urmează să fie amplasate în localitățile Doștat și Boz, printr-o investiție de peste 280.000 de lei.
Primăria Doștat a lansat pe 5 februarie, în platforma SEAP, o licitație pentru amplasarea de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în comună.
Valoarea totală a contractului…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Dotări în valoare de 330.000 de lei pentru atelierul de practică al Liceului Tehnologic Silvic din Câmpeni. Lista echipamentelor
Dotări în valoare de 330.000 de lei pentru atelierul de practică al Liceului Tehnologic Silvic din Câmpeni.
Primăria Câmpeni a lansat pe 3 februarie, în SEAP, o licitație pentru furnizarea materiale și echipamente didactice pentru dotarea atelierului de practică pentru Liceul Tehnologic Silvic Câmpeni.
Valoarea totală a contractului este estimată la 329.551,54 de lei, fără TVA.
Proiectul vizează achiziţia de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
6 februarie: Se împlinesc 1894 de ani de la prima atestare documentară a Roșiei Montane.
Data exactă o regăsim într-o tăbliță cerată romană descoperită în zonă. Acest lucru o face cea mai veche așezare minieră cunoscută din România.
În perioada romană, localitatea era cunoscută sub numele de Alburnus Maior și era un important centru pentru exploatarea aurului din Munții Apuseni.
Pe lângă acestea,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Tânăr de 18 ani din Blaj, REȚINUT. Ar fi furat bijuterii și alte bunuri din mai multe case. Încă un suspect, căutat de Poliție
Un tânăr de 18 ani din Blaj a fost reținut pentru furt din mai multe locuințe. Poliția mai caută și alt suspect în acest caz. Cei doi ar fi sustras bijuterii, telefon mobil dar și bani.
Potrivit IPJ Alba, în 27 ianuarie, polițiștii au fost sesizați prin 112, de către o femeie de 61 de ani, din municipiul Mediaș. Aceasta reclama că persoane necunoscute ar fi pătruns în imobilul pe care aceasta îl deține în…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Maria
vineri, 24.06.2022 at 15:38
Foarte puțin! Așa ar trebui să se învețe toată lumea să respecte ordinea și curățenia căci nu trăim în junglă! Și să fie corecți cu toată lumea (nu la cei piloși să închidă ochii, cum de altfel se întâmplă la noi)!!