Connect with us

Alba

VIDEO: Envipco, prima fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă, deschisă oficial la Sebeș

Publicat


Envipco România a deschis, miercuri – 4 mai, la Sebeș, singura fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Lucian Mândruță.

Potrivit Alba24.ro, Envipco este singura companie din țară care produce local, în județul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanță și service cu echipa din România.

Informații despre fabrică

 • Urmează să deservească întreaga zonă a Europei.
 • Suprafață de producție – 2.870 mp
 • Suprafață de birouri – 520 mp
 • Capacitate de producție prevăzută pentru 2022 – 6000 RVM-uri (Reverse Vending Machines),
 • Capacitate de producție prevăzută pentru 2023 – 15000 RVM-uri

Compania produce echipamente inteligente de colectare selectivă (Reverse Vending Machines – RVM) pentru ambalaje de băuturi de unică folosință din plastic, sticlă sau aluminiu.

Impactul local al afacerii:

 • Investiție – 2.000.000 EUR
 • Număr actual de angajați – 20
 • Număr prevăzut de angajați la sfârșitul anului 2022 – 40
 • 90% din componentele folosite la construcția RVM-urilor sunt procurate din România.

Envipco este un producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare.

Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Acestea sunt ușor de instalat și folosit și reprezintă o soluție tehnologică eficientă și convenabilă care contribuie la economia circulară, ajută la conservarea resurselor naturale și crește reutilizarea materiilor prime.

AICI: LIVE VIDEO de la eveniment, transmis pe facebook

Avantajele parteneriatului cu Envipco – Sistemul de Returnare-Garanție

 • Considerat a fi una dintre cele mai eficiente modalități de reducere a deșeurilor din plastic, sistemul de garanție returnare urmează a fi implementat și pe piața locală, conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/04.10.2021.
 • Când va fi pus în aplicare, acest sistem va fi obligatoriu pentru toate magazinele din România, indiferent că vorbim despre supermarketuri sau despre magazine de mici dimensiuni.
 • Scopul SGR este ridicarea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile. Conform autorităților, acest sistem este deja aplicat în 10 state europene cu rezultate care ajung la o colectare și procesare a aproximativ 90% din deșeurile reciclabile puse pe piață.

sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Caravana de vâslit pe Mureș. Douăzeci de persoane au vâslit 19,7 km pe râul Mureș, între Sântimbru și Alba Iulia

Publicat

Prima ediție a evenimentului sportiv „Caravana de vâslit pe Mureș” s-a desfășurat duminică, pe râul Mureș, între debarcaderul de la Sântimbru și cel de la Alba Iulia (Partoș). 

La tura de vâslit organizată de CSM Unirea Alba Iulia – Secția Kaiac-Canoe au participat 20 de persoane, cu zece bărci.

Participanții au plecat cu ambarcațiunile în jurul orei 09:20, de la debarcaderul din Sântimbru.

Distanța de aproape 19,7…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Guvernul va interzice închirierea locuințelor cu risc seismic. Se invocă ”apărarea dreptului la viață a altor persoane”

Publicat

Închirierea unei categorii imobile nu va mai fi posibilă în scurt timp, potrivit unei noi reglementări pregătite de guvernanţi. Un proiect de lege aflat în parlament interzice închirierea apartamentelor care se află în blocuri cu risc seismic I.

Motivul invocat de autorități este ”apărarea dreptului la viață a altor persoane”, potrivit antena3.ro

În momentul de față, apartamentele din blocurile cu risc seismic I pot fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

A scăzut numărul autorizaţiilor de construcţie pentru clădiri rezidenţiale, în primele 8 luni ale anului. Situația pe regiuni

Publicat

Blocuri Alba Iulia

Numărul autorizațiilor de construcție emise pentru clădiri rezidențiale în România a înregistrat o scădere de 23,9% în primele opt luni ale anului curent în comparație cu aceeași perioadă a anului anterior.

Potrivit INS, scăderi s-au înregistrat în toate regiunile de dezvoltare: Bucureşti-Ilfov (-1.539 autorizaţii), Nord-Vest (-1.181), Sud-Muntenia (-1.132), Vest (-932), Nord-Est (-792), Sud-Est (-722), Sud-Vest Oltenia (-604)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șoferi din Alba Iulia și Cugir, prinși băuți la volan. Polițiștii au deschis dosare penale

Publicat

Doi șoferi din Alba Iulia și Cugir sunt cercetați de polițiști după ce au fost depistați în trafic în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 septembrie 2023, în jurul orei 18.30, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au depistat un bărbat de 68 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nicolae Iorga din municipiu, fiind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe