Connect with us

Alba

VIDEO: Envipco, prima fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă, deschisă oficial la Sebeș

Publicat


Envipco România a deschis, miercuri – 4 mai, la Sebeș, singura fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Lucian Mândruță.

Potrivit Alba24.ro, Envipco este singura companie din țară care produce local, în județul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanță și service cu echipa din România.

Informații despre fabrică

 • Urmează să deservească întreaga zonă a Europei.
 • Suprafață de producție – 2.870 mp
 • Suprafață de birouri – 520 mp
 • Capacitate de producție prevăzută pentru 2022 – 6000 RVM-uri (Reverse Vending Machines),
 • Capacitate de producție prevăzută pentru 2023 – 15000 RVM-uri

Compania produce echipamente inteligente de colectare selectivă (Reverse Vending Machines – RVM) pentru ambalaje de băuturi de unică folosință din plastic, sticlă sau aluminiu.

Impactul local al afacerii:

 • Investiție – 2.000.000 EUR
 • Număr actual de angajați – 20
 • Număr prevăzut de angajați la sfârșitul anului 2022 – 40
 • 90% din componentele folosite la construcția RVM-urilor sunt procurate din România.

Envipco este un producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare.

Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Acestea sunt ușor de instalat și folosit și reprezintă o soluție tehnologică eficientă și convenabilă care contribuie la economia circulară, ajută la conservarea resurselor naturale și crește reutilizarea materiilor prime.

AICI: LIVE VIDEO de la eveniment, transmis pe facebook

Avantajele parteneriatului cu Envipco – Sistemul de Returnare-Garanție

 • Considerat a fi una dintre cele mai eficiente modalități de reducere a deșeurilor din plastic, sistemul de garanție returnare urmează a fi implementat și pe piața locală, conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/04.10.2021.
 • Când va fi pus în aplicare, acest sistem va fi obligatoriu pentru toate magazinele din România, indiferent că vorbim despre supermarketuri sau despre magazine de mici dimensiuni.
 • Scopul SGR este ridicarea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile. Conform autorităților, acest sistem este deja aplicat în 10 state europene cu rezultate care ajung la o colectare și procesare a aproximativ 90% din deșeurile reciclabile puse pe piață.

sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Poliţele RCA de la Euroins rămân VALABILE, însă pot fi denunţate în orice moment. Ce se întâmplă în cazul unui accident

Publicat

asigurare masina rca

Poliţele de asigurare emise de Euroins România rămân valabile, dar pot fi denunţate în orice moment, potrivit Ghidului informativ UNSAR – BAAR. În cazul în care deţineţi o poliţă de asigurare emisă de Euroins România poliţa dumneavoastră de asigurare rămâne în continuare valabilă, producându-şi efectele.

”Puteţi însă denunţa în orice moment poliţa şi să încheiaţi una nouă la un alt asigurator autorizat. Dacă denunţaţi poliţa şi nu aţi avut daune în perioada de valabilitate de până la denunţare, pentru perioada rămasă aveţi dreptul să vă recuperaţi diferenţa de primă de la FGA – Fondul de Garantare a Asiguraţilor”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Elevii din clasele 0-IV se vor putea înscrie în acest an la Festivalul „Alba Chess”. Cum se va desfășura competiția de șah

Publicat

s

În județul Alba urmează să se desfășoare în acest an o competiție de șah dedicată elevilor din clasele 0-IV. Festivalul „Alba Chess” își propune să stimuleze interesul copiilor pentru acest sport și să le ofere posibilitatea să-și demonstreze abilitățile într-un cadru competitiv. 

Consilierii județeni din Alba vor vota în ședința de joi, 23 martie, aprobarea regulamentului competiției Festivalul „Alba Chess” șah 2023 și alocarea sumei de 35.000 lei din bugetul local al județului pentru desfășurarea activității.

Festivalul „Alba Chess” va avea ca scop promovarea șahului în rândul elevilor din județul Alba. Finala competiƫiei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

„Muzeul Cătunelor”, în incinta vechii școli din Gârda de Sus. Acord de parteneriat între CJ Alba și Primăria comunei

Publicat

„Muzeul Cătunelor” ar putea fi realizat în curând în incinta vechii școli din Gârda de Sus, printr-un parteneriat între Consiliul Județean Alba și Primăria comunei. 

Consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat în ședința de joi, 23 martie, încheierea unui acord de asociere între CJ Alba şi Primăria comunei Gârda de Sus pentru realizarea în comun a proiectului „Muzeul Cătunelor”.

Potrivit referatului de aprobare, expoziţiile etnografice pot fi considerate un factor de identitate, originalitate şi specific local al unei comunităţi, reprezentând o resursă de dezvoltare culturală pentru comunităţile locale, dar şi pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Se toarnă primul strat de asfalt în zona centrală din Alba Iulia. Lucrările de infrastructură continuă în municipiu

Publicat

Muncitorii toarnă sâmbătă primul strat de asfalt pe sectorul de drum aflat în lucru în zona centrală din municipiul Alba Iulia, pe strada I.C. Brătianu și strada Ardealului, a transmis primarul Gabriel Pleșa. 

Reamintim faptul că lucrările de modernizare și reabilitare în cadrul primului proiect de mobilitate urbană au început în centrul municipiului Alba Iulia pe 30 ianuarie. Circulația a fost restricționată pe două benzi, pe sensul Casa de Cultură a Studenților – Prefectura Alba. Lucrările la primul tronson au început încă din luna noiembrie, pe strada Regimentul V Vânători, din cartierul Partoș.

Vezi și FOTO-VIDEO: Modificări de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe