Connect with us

Alba

VIDEO: Envipco, prima fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă, deschisă oficial la Sebeș

Publicat


Envipco România a deschis, miercuri – 4 mai, la Sebeș, singura fabrică din țară care produce echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi.

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Lucian Mândruță.

Potrivit Alba24.ro, Envipco este singura companie din țară care produce local, în județul Alba, echipamente inteligente de colectare selectivă a ambalajelor de băuturi, asigurând mentenanță și service cu echipa din România.

Informații despre fabrică

  • Urmează să deservească întreaga zonă a Europei.
  • Suprafață de producție – 2.870 mp
  • Suprafață de birouri – 520 mp
  • Capacitate de producție prevăzută pentru 2022 – 6000 RVM-uri (Reverse Vending Machines),
  • Capacitate de producție prevăzută pentru 2023 – 15000 RVM-uri

Compania produce echipamente inteligente de colectare selectivă (Reverse Vending Machines – RVM) pentru ambalaje de băuturi de unică folosință din plastic, sticlă sau aluminiu.

Impactul local al afacerii:

  • Investiție – 2.000.000 EUR
  • Număr actual de angajați – 20
  • Număr prevăzut de angajați la sfârșitul anului 2022 – 40
  • 90% din componentele folosite la construcția RVM-urilor sunt procurate din România.

Envipco este un producător global de Reverse Vending Machines (RVM) cu peste 40 de ani experiență în fabricarea și operarea soluțiilor de colectare și reciclare.

Cu sediul central în Amsterdam, Olanda operează peste 7.100 de aparate în Statele Unite ale Americii, Australia, Franța, Suedia și Grecia.

Acestea sunt ușor de instalat și folosit și reprezintă o soluție tehnologică eficientă și convenabilă care contribuie la economia circulară, ajută la conservarea resurselor naturale și crește reutilizarea materiilor prime.

AICI: LIVE VIDEO de la eveniment, transmis pe facebook

Avantajele parteneriatului cu Envipco – Sistemul de Returnare-Garanție

  • Considerat a fi una dintre cele mai eficiente modalități de reducere a deșeurilor din plastic, sistemul de garanție returnare urmează a fi implementat și pe piața locală, conform Hotărârii de Guvern nr. 1074/04.10.2021.
  • Când va fi pus în aplicare, acest sistem va fi obligatoriu pentru toate magazinele din România, indiferent că vorbim despre supermarketuri sau despre magazine de mici dimensiuni.
  • Scopul SGR este ridicarea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile. Conform autorităților, acest sistem este deja aplicat în 10 state europene cu rezultate care ajung la o colectare și procesare a aproximativ 90% din deșeurile reciclabile puse pe piață.

sursa: Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ursul care s-a ascuns într-un tufiș, în cartierul Oarda, a fost eutanasiat. Era grav rănit după ce a fost lovit de un TIR

Publicat

Ursul de la Oarda a fost eutanasiat, în jurul orei 14.20, au anunțat reprezentații Jandarmeriei din Alba. 

Reamintim că un urs rănit a pus pe jar toate autoritățile din Alba Iulia. În baza unei legislații clare, toate instituțiile statului sunt nevoite să păzească un tufiș în care s-a refugiat un urs rănit. Un pericol real, din cauza faptului că se afla la nici 250 de metri de un cartier de case. 

În aceste cazuri situația…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Un urs mare, rănit, a pus pe jar autoritățile din Alba. Situație periculoasă, la 250 de metri de un cartier de case

Publicat

Un urs rănit a pus pe jar toate autoritățile din Alba Iulia. În baza unei legislații clare, toate instituțiile statului sunt nevoite să păzească un tufiș în care s-a refugiat un urs rănit. Un pericol real, din cauza faptului că se afla la nici 250 de metri de un cartier de case. 

În aceste cazuri situația este una complicată, deoarece nu se poate interveni în forță, decât dacă animalul atacă și viața cuiva este pusă în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărta niște elemente periculoase

Publicat

Intervenție la Casa Armatei din Alba Iulia. Pompierii au adus o autoscară pentru a îndepărata niste elemente periculoase de pe construcție.

Detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în municipiul Alba Iulia, pe Calea Moților.

Reprezentanții ISU Alba au transmis că la fața locului a fost trimisă o autoscară.

Urmăriți Alba24.ro…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șofer din Abrud, prins cu alcoolemie record, la volan. Unde a fost oprit și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Un șofer din Abrud a fost prins cu alcoolemie record la volan. Acesta a fost oprit de polițiști pe o stradă din oraș. Tânărul s-a ales cu dosar penal.

Potrivit IPJ Alba, în 24 aprilie, în jurul orei 14.30, polițiștii rutieri din Abrud au depistat un bărbat de 29 de ani, din Abrud, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Moților din Abrud. Se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe