Connect with us

Cluj

VIDEO EXCLUSIV. Medicină militară, specializare în premieră la UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca de anul viitor

Published

on



Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca va introduce de anul viitor, în premieră, o specializarea de medicină militară de 6 ani, iar pe lângă medici, se va încerca și introducerea de locuri pentru asistenți medicali care să poată fi pregătiți în caz de război. La început, la Medicină Militară va fi una sau două grupe, urmând ca această direcție să fie dezvoltată în timp.

Învitată la podcastul Human Hub, de pe Cluj24, realizat de Cristina Pintilie Șendrea, rectorul UMFIH, Anca Buzoianu, spune că foarte multe țări din Europa, printre care și România, ar avea de suferit în condițiile în care medicii noștri  nu sunt specializați pentru a interveni în cazul unui conflict armat direct.

Ministerul Apărării Naționale a semnat deja mai multe acorduri de parteneriate cu universitățile de medicină din țară, iar la Târgu Mureș se derulează deja primul program de cursuri de asistență medicală generală militară, fiind înscriși în acest an universitar 24 de tineri.

De doi ani, UMFIH desfășoară cursuri de medicină militară, în colaborare cu Spitalul Militar Cluj-Napoca, destinate doar medicilor specialiști.

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca va introduce de anul viitor, în premieră, o specializarea de medicină militară de 6 ani, iar pe lângă medici, se va încerca și introducerea de…

Citește mai mult pe Cluj24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. 50 de ani de când Clujul a devenit Cluj-Napoca. Vizita lui Ceaușescu la Cluj în 1974. 1.900 de ani de Napoca sau nu?

Published

on

Zilele trecute s-au împlinit 50 de ani de când orașul Cluj a devenit Cluj-Napoca în urma unui decret al fostului Consiliu de Stat al RSR, momentul din 16 octombrie 1974 fiind marcat de vizita fostului președinte al României,…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Bărbat de 30 de ani din Cluj, reținut pentru FURT calificat

Published

on

Un bărbat de 30 de ani din Cluj a fost reținut de polițiști pentru furt calificat. Acesta a sustras dintr-o mașină un aparat în valoare de 35.000 de lei.

„În data de 22 octombrie a.c., polițiștii Sectiei 3…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Ioan Oleleu (PSD Cluj): Trebuie să continuăm să fim alături de fermierii noștri!

Published

on

Într-un context economic și social complex, marcat de numeroase provocări, PSD a lansat programul de țară „Marcel Ciolacu, calea sigură pentru România”, un plan care vizează stabilitatea și dezvoltarea echilibrată a…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Cele mai mari credite ipotecare din țară se iau la Cluj. Rata medie pentru un apartament a depășit 500 de euro pe lună

Published

on

Creditele ipotecare cu cea mai mare valoare din țară se iau la Cluj. Sigur, o consecință a faptului că tot aici sunt și cele mai mari prețuri când vine vorba de achiziții imobiliare.

Astfel, cei care vor un…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading