Connect with us

Cluj

VIDEO FOTO. Concert de muzică BISERICEASCĂ și expoziție de SCULPTURI în lemn la Cluj, în Săptămâna Mare

Publicat



În a doua zi din Săptămâna Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Cluj a organizat un eveniment cu momente înălțătoare de rugăciune, în cadrul unui concert de pricesne, muzică bisericească şi cultă. Acesta a avut loc în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” din oraș, unde este vernisată, de asemenea, o expoziție de sculptură intitulată „Memoria satului încrustată în lemn” ce poate fi admirată până în data de 30 aprilie.

„Nu întâmplător, colegii mei au ales această zi ca fiind una specială, dedicată copiilor care să interpreteze pricesne, dar și tuturor celorlalți care iubesc cultura tradițională, arta și sculptura. Nu este nimic mai frumos pe lumea asta decât să avem artiști, iar împreună, alcătuim astăzi ceea ce se numește un proiect cultural de suflet”, spune Adriana Irimieș, managerul CJCPCT.

Cei 3 crai de la Apus. Sculptorii sătmăreni își expun lucrările la Cluj

Expoziția de sculptură în lemn reunește lucrările a trei artiști sculptori sătmăreni: Vasile Dragoș, Kóter Vasile și Vasile Vari, membri ai Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, în a căror tematică se regăsesc și crâmpeie din lumea satului românesc.

Vasile Dragoș e un autodidact invitat în numeroase expoziții personale și de grup, dar și în tabere de sculptură din întreaga Transilvanie și în Ungaria.

Kóter Vasile are 72 de ani și a început să cioplească la 6, preferând lemnul de-a lungul întregii sale activități, chiar dacă abordează osul și marmura deopotrivă. Din 1980 este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, fiind prezent în peste 40 de expoziții și tabere de sculptură din…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Casa de Cultură a Studenților, iluminată în culorile drapelului României și ale steagului Uniunii Europene

Publicat

Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca a fost iluminată în culorile drapelului național și ale steagului Uniunii Europene, joi, 9 mai, cu ocazia Zilei Europei.

Ziua Europei a fost marcată la Cluj-Napoca, joi…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANAF a anunțat data până la care trebuie DEPUSE situațiile financiare anuale

Publicat

Ministerul Finanțelor și ANAF au anunțat că termenul pentru depunerea situațiilor financiare anuale pentru firme este 29 mai.

„Pentru aplicarea în anul fiscal 2024 a sistemului de impozitare pe veniturile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Actorul Florin Piersic a fost operat la Spitalul Foișor. Starea sa este stabilă

Publicat

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor” din Capitală. Medicii anunță că starea sa este stabilă

Actorul Florin Piersic a fost operat joi la Spitalul de Ortopedie „Foişor”,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Casă în flăcări la Leghia. Un bărbat a suferit un atac de panică

Publicat

Pompierii din Huedin au intervenit joi seara la stingerea unui incendiu ce a cuprins o casă din Leghia. Un bărbat a suferit un atac de panică.

O casă din localitatea Leghia a luat foc joi seară. Flăcările s-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe