Connect with us

Eveniment

VIDEO FOTO: Feerie în Muzeul în Aer Liber – Cadru de basm în miezul iernii

Published

on



Chiar dacă este frig, iar contextul epidemiologic nu ne permite să călătorim, să ne îndreptăm spre destinații exotice, putem găsi metode alternative de petrecere a timpului liber. Medicii recomandă plimbările în aerul rece și proaspăt al anotimpului alb, ținând cont de beneficiile acestor ieșiri pentru organismul uman.

Muzeul Satului Iarna 7Muzeul Satului Iarna 12Muzeul Satului Iarna 17

Iarna, aerul este mai curat, mai sănătos și bogat în oxigen. O plimbare în aer liber poate fi un tratament gratuit oferit de mama natură tuturor celor care lasă la o parte teama de frig și vreme urata si optează pentru o plimbare zilnică în sânul naturii. O locație perfectă pentru plimbări, dar care va aduce și o doză mare de satisfacție datorită peisajului de poveste pe care îl oferă, este Complexul Național Muzeal Astra din Sibiu. Muzeul Satului Iarna 21Muzeul Satului Iarna 19Muzeul Satului Iarna 18Muzeul Satului Iarna 10

Lucruri sunt de văzut o grămadă aici, de la gospodării propriu-zise la unelte și elemente de decor în care se reflectă cultura și istoria Românilor.  Muzeul se află într-un peisaj încântător, în rezervaţia naturală Dumbrava Sibiului. Este locul ideal pentru a descoperi civilizația rurală printr-o plimbare relaxantă în mijlocul naturii. Cei 10 km de alei te vor plimba printre gospodării ţărăneşti, ateliere, bisericuţe de lemn, troiţe, stâne, mori de apă şi de vânt. Muzeul Satului Iarna 31Muzeul Satului Iarna 26Muzeul Satului Iarna 24
Odată cu instalarea iernii pe meleagurile Sibiului, Muzeul a îmbrăcat straiele albe, deschizând niște priveliști de poveste. Muzeul Satului Iarna 3Muzeul Satului Iarna 8

Fie că vreți să vă întâlniți cu prietenii și să faceți niște selfie-uri prin zăpadă, să vă plimbați cu familia și copii, construind oameni de zăpadă, sau să faceți o mini escapadă romantică, Muzeul Astra este destinația perfectă pentru asta.

Mai mult decât atât, reprezentanții Muzeului spun că, dacă în următoarele zile va mai ninge, iar temperaturile vor fi în continuare scăzute, se vor organiza plimbări cu sania trase de cai pe aleile din Muzeul Satului.

Program vizitare Muzeul ASTRA

  • 08.00 – 18.00
  • Între orele 8.00 și 9.00 accesul se face în baza abonamentelor anuale de vizitare.

Program CASIERIE Muzeul ASTRA

  • 09.00 – 17.00 (ultima intrare ora 17)

Acces biciclete si trotinete electrice

  • Între 08.00 – 10.00 și 16.00 – 18.00

Program Galeriile de Arta Populara

  • Între 09.00 – 17.00 (de marți până duminică)

Program Coffee shop

  • Între 09.30 – 17.00 (de miercuri până duminică)

”Recomandăm în continuare tuturor vizitatorilor să poarte măști de protecție și să respecte regulile sanitare impuse de autorități pentru combatearea pandemiei COVID-19”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

sursa: Ora de Sibiu


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Crucea Roșie Alba participă la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Published

on

Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.

Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.

Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții

Published

on

Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.

Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.

Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi

Published

on

Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.

Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie

Published

on

Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.

Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.

Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading