Connect with us

Cluj

VIDEO FOTO. Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a promis la Agraria înființarea registrului digital al zilierilor

Publicat



Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a participat, joi, la deschiderea Târgului Agraria de la Jucu, unde a vizitat mai multe standuri ale unor expozanți, a vorbit cu fermierii și a degustat mai multe brânzeturi produse în județul Cluj.

Chesnoiu a fost întâmpinat cu pâine și sare la intrarea în târg de un grup de tinere îmbrăcate în costume populare.

”Târgul Agraria de la Cluj este o tradiție, este deja la a 6-a ediție de când are loc la Jucu. Am văzut tehnologii moderne, exemplare din zootehnie excepțional de frumoase. E foarte important să știm ce patrimoniu și ce potențial avem în agricultură”, a spus ministrul.

Acesta a anunțat că în perioada următoare se va înființa un registru digital pentru angajarea zilierilor în agricultură, pentru a fi cât mai accesibil acest proces.

agra 2

”Birocrația trebuie să fie ultimul zid în calea derulării unui parteneriat între angajator și zilier. Pe raza unui județ, în momentul  în care ai nevoie de un zilier, trebuie să îl poți găsi într-o bază de date unică, să-l poți contacta și să poți face în format digital toate procedurile legale de derulare a activității într-o fermă”, a spus Chesnoiu.

Vizitatorii târgului au putut vedea, printre altele, tractoare importate, în premieră, din Coreea de Sud, drone pentru agricultură produse în Ucraina, dar și tractoare americane, cu scaune din piele, aer…

Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Au început lucrările la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Baciului. Clădirea veche, „culcată” la pământ

Publicat

S-a dat startul lucrărilor la viitorul Centru pentru persoane vârstnice de pe Calea Baciului numărul 18. A început demolarea clădiri care găzduia fosta Școală Generală nr. 9 din municipiu.

Luni, 20 mai, au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujean de 26 de ani, la închisoare după ce a LOVIT un agent de pază care l-a prins când fura ALCOOL dintr-un supermarket

Publicat

Un clujean de 26 de ani a ajuns la închisoare pentru 30 de zile. Acesta a furat alcool dintr-un supermarket, iar când a vrut să plece l-a lovit pe agentul de pază, care a vrut să-l oprească.

Polițiștii din cadrul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

USR Cluj: Centura metropolitană a Clujului, o poveste interminabilă cu promisiuni neonorate, amânări și indolență

Publicat

După șapte ani de la începerea proiectului, nu există nici măcar un contract semnat, iar termenul avansat pentru finalizare este în pericol. Președintele USR, Cătălin Drulă, a tras un nou semnal de alarmă, alături de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Copac cu lalele în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Programul de vizitare

Publicat

Grădina Botanică din Cluj-Napoca prezintă clujenilor și turiștilot magnificul copac cu lalele (Liriodendron tulipifera), care acum își etalează splendoarea florală la cote maxime.

În zilele de marți și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe