Connect with us

Cluj

VIDEO FOTO. O mână de oameni la Cluj la protestul pentru o justiție independentă și de susținere a judecătorului Cristi Danileț

Publicat



La Cluj-Napoca are loc luni seară un protest pentru susținerea unei justiții independente, organizat după ce, în ultimii ani, conducătorii din România au simțit nevoia acută de a se implica în justiție, dar într-un mod negativ.

Doar puțin peste 5 persoane s-au adunat la Monumentul Memorandiștilor pentru a susține justiția.

Acestea au afișe cu mesaje precum ”Vrem dreptate, nu instituții subordonate”, ”Susțin justiția independentă”, ”Suntem cu ochii pe voi”, ”Toți pentru justiție”.

Organizatorii anunțaseră inițial că vor merge și într-un marș.

”În anul 2017, guvernul condus de Grindeanu a decis să dea celebra ordonanță 13 care a scos sute de mii de români în stradă și care prevedea ca neglijența în serviciu cu prejudiu sub 200 000 lei să fie trecută cu vederea.

În ianuarie 2019, guvernul PSD s-a decis să emită o ordonanță pe amnistie și grațiere cu dedicație pentru membrii de partid.

protest just 2

În anul 2021, influența politică asupra Justiției a continuat: miniștrii au fost numiți politic și unul dintre ei a fost demis pentru a satisface dorințele candidatului la președinția unui partid aflat la putere.

Justiția a mai fost atacată prin: excluderea unui judecător implicat în viața educațională și profesională pentru niște videoclipuri din viața privată, iar un deputat asociat cu interlopii devine președintele Comisiei Juridice din Camera Deputaților”, arată inițiatorii.

Marșul va fi unul pașnicși se va desfășura în zona centrală a orașului Cluj-Napoca pe traseul Bulevardul Eroilor (la Clopot) – piața Avram Iancu – piața Ștefan cel Mare – str Dorobanților – the Office – bulevardul 21 Decembrie 1989 – Regionala CFR – Sora…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Încep lucrările pe încă un lot al căii ferate Cluj-Oradea. A fost emisă autorizația de construire

Publicat

Pot începe lucrările pe lotul 4 Aleșd – Frontieră Ungaria al liniei de tren Cluj-Napoca – Oradea. Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire, scrie Economedia.

Ministerul Transporturilor a emis…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Frumoasa fiică a unui lider PSD Cluj, Miss Tourism World 2024 România

Publicat

Ioana Oleleu, fiica politicianului PSD Cluj Ioan Oleleu, a fost desemnată Miss Tourism World 2024 România. Va reprezenta țara noastră la competiția găzduită în China.

Ioana Oleleu va reprezenta țara noastră în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

„U” Cluj – Dinamo. „Șepcile roșii” au nevoie de victorie pentru a rămâne în lupta pentru primele două locuri din play-out.

Publicat

Echipele „U” Cluj și Dinamo București se vor întâlni, sâmbătă, de la ora 20:00 pe Cluj Arena unde vor disputa a opta partidă din play-out. „Șepcile roșii” trebuie să obțină o victorie pentru a avea șansa să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Poliția Locală Cluj-Napoca ajută o familie de rățuște să ajungă în Canalul Morii

Publicat

O familie de rățuște a fost escortată de un polițist local prin centrul orașului Cluj-Napoca, vineri dimineață. 

Un polițist local s-a remarcat în dimineața zilei de vineri, 3 mai. Agentul Ionuț Mazăre a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe