Connect with us

Cluj

VIDEO FOTO. Piranha din acvariul USAMV Cluj. Contrar aşteptărilor, sunt printre cele mai sperioase specii de peşti

Publicat



Complexul acvaristic al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca oferă atât studenţilor, cât şi vizitatorilor o experienţă nouă, recreaţională şi educaţională, având la dispoziţie peste 70 de specii de peşti şi amfibieni exotici, din zone precum Indonezia, Africa şi America de Sud.

„Complexul, amenajat încă din anul 2003, le vine în ajutor studenţilor din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, reprezentând şi o bază de cercetare pentru cei de la programul de studiu Piscicultură şi Acvacultură, din cadrul Facultăţii de Zootehnie şi Biotehnologie”, explică Raul Savin, care activează în cadrul complexului.

1 peste

Cea mai nouă investiţie este reprezentată de 2 noi acvarii cu o capacitate de 2.000 de litri fiecare, dar şi o bază de carantinare, înmulţire şi creştere.

„De curând, s-au investit 25.000 de euro în 2 acvarii de 2.000 de litri, care reproduc mediile acvatice specifice unor populaţii de peşti exotici şi o bază de carantinare, unde peştii sunt ţinuţi aproximativ 1 lună, înainte de a fi puşi în acvariile mari.

Noile acvarii gazduiesc specii de peşti exotici, originari din Africa şi America de Sud, cu o diversitate şi coloristică deosebită. Au fost aduşi constant noi specii, iar carantinarea împiedică răspândirea bolilor şi toate speciile sunt în siguranţă.

Există…

Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Au început lucrările la Centrul de persoane vârstnice de pe Calea Baciului. Clădirea veche, „culcată” la pământ

Publicat

S-a dat startul lucrărilor la viitorul Centru pentru persoane vârstnice de pe Calea Baciului numărul 18. A început demolarea clădiri care găzduia fosta Școală Generală nr. 9 din municipiu.

Luni, 20 mai, au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Clujean de 26 de ani, la închisoare după ce a LOVIT un agent de pază care l-a prins când fura ALCOOL dintr-un supermarket

Publicat

Un clujean de 26 de ani a ajuns la închisoare pentru 30 de zile. Acesta a furat alcool dintr-un supermarket, iar când a vrut să plece l-a lovit pe agentul de pază, care a vrut să-l oprească.

Polițiștii din cadrul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

USR Cluj: Centura metropolitană a Clujului, o poveste interminabilă cu promisiuni neonorate, amânări și indolență

Publicat

După șapte ani de la începerea proiectului, nu există nici măcar un contract semnat, iar termenul avansat pentru finalizare este în pericol. Președintele USR, Cătălin Drulă, a tras un nou semnal de alarmă, alături de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Copac cu lalele în Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Programul de vizitare

Publicat

Grădina Botanică din Cluj-Napoca prezintă clujenilor și turiștilot magnificul copac cu lalele (Liriodendron tulipifera), care acum își etalează splendoarea florală la cote maxime.

În zilele de marți și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe