Connect with us

Cluj

VIDEO FOTO. Premieră clujeană cu experiențe unice. Teatru pentru nevăzători cu spectacolul ,,Lear is Blind”

Published

on



Spectacolul de teatru ,,Lear is blind” a avut loc în incinta unei grădinițe din Cluj-Napoca, în prezența unor persoane cu deficiențe de vedere, dar și a spectatorilor fără dizabilități, oferind tuturor o experiență teatrală unică. 

Piesa de teatru inspirată dupa opera lui Shakespeare a fost dedicată în special persoanelor nevăzătoare și slab-văzătoare, care au avut parte de o experiență senzorială pe cât de accesibilă, pe atât de captivantă. Regizorul a adaptat, astfel, imaginea unui spectacol vizual într-unul auditiv, utilizând un sistem surround-sound, precum și captarea audio live a acțiunii & textului rostit prin microfoane de ambianță și audio.

,,Eu pe scenă fac imagini…iar acum am simțit cum cineva mi-a luat mâinile și mi le-a pus la spate…”

,,Eu pe scenă fac imagini…iar acum am simțit cum cineva mi-a luat mâinile și mi le-a pus la spate”, a spus pentru Cluj24 regizorul Alex Teodorescu, care cu doar 8 boxe a reușit să capteze atenția unui public special, un public care trăiește și percepe cultura într-un mod unic.

Spectacolul de teatru ,,Lear is blind” a avut loc în incinta unei grădinițe din Cluj-Napoca, în prezența unor persoane cu deficiențe de vedere, dar și a spectatorilor fără dizabilități, oferind tuturor o experiență…

Citește mai mult pe Cluj24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO FOTO. Percheziții în Florești la un bărbat de 47 de ani. A spart un cont de social media și apoi a schimbat parola

Published

on

Percheziții în Florești, într-un dosar de criminalitate informatică. Un bărbat este suspectat că a accesat ilegal contul unei alte persoane de social media și apoi a schimbat credențialele asociate.

Polițiștii…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Accident cu trei mașini, în Dej. Un bărbat a rămas încarcerat și alte patru persoane, consultate de medici

Published

on

Trei mașini au fost implicate într-un accident miercuri în municipiul Dej. În urma impactului, un bărbat a rămas încarcerat și alte patru persoane au necesitat evaluarea medicală.

Un accident cu trei mașini s-a…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Viceprimărița Huedinului, Buzas – Fekete Maria (UDMR), numită subprefect de Cluj în locul lui Tasnadi Istvan

Published

on

Viceprimărița orașului Huedin, Buzas – Fekete Maria, a fost numită, miercuri, de Guvern, în funcția de subprefect al județului Cluj în locul lui Tasnadi Szilard Istvan, care a demisionat întrucât va candida pe primul loc…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Radu Moisin (PNL) acuză USR de manipulare prin sondaje false: Ciucă, singurul candidat de dreapta cu șanse să intre în turul II

Published

on

Deputatul PNL de Cluj Radu Moisin a denunțat o campanie de manipulare a opiniei publice, orchestrată de USR, în contextul alegerilor prezidențiale.

USR a lansat în spațiul public sondaje „mincinoase și…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading