Connect with us

Eveniment

VIDEO FOTO Prima zi din etapa a doua de vaccinare la Sibiu – Optimism printre cei programați – ”Dacă nu ne vaccinăm, nu scăpăm”

Publicat


Luni, 18 ianuarie este prima zi din cea de a doua etapă de vaccinare la Sibiu. În această etapă vor fi imunizate persoanele cu grad ridicat de risc vârstnicii din centrele rezidențiale, adulții cu vârsta de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice, precum și persoanele care desfășoară activități în domenii – cheie, esențiale.

Primăria Sibiu a amenajat patru centre de vaccinare în sala Redal Expo de pe strada Sebastian Bach din municipiul Sibiu, fiecare centru având 5 puncte de vaccinare.

Vezi cum arată centrul de vaccinare de la Redal Expo AICI

Vaccinare Sibiu 6

Încă de la primele ore ale dimineții, sibienii programați pentru vaccin au fost prezenți, așteptând să fie chemați, însă procesul de vaccinare s-a decalat cu aproximativ o oră, iar oamenii au așteptat afară în frig.

Vaccinare Sibiu 3

Vaccinare Sibiu 4

În jurul orei 09:00, oamenii au început să fie chemați pe rând, câte doi, pentru a primi prima doză de vaccin. La intrare, persoanele programate erau rugate să încalțe botoșei de unică folosință, puși la dispoziție gratuit, la intrarea în centru.

Vaccinare Sibiu 5

Înainte de a intra în cabina de vaccinare, persoanele completau un chestionar, sub îndrumarea personalului medical aflat acolo.

Vaccinare Sibiu 8

Vaccinare Sibiu 7

Vaccinare Sibiu 9

Vaccinare Sibiu 10

După administrarea vaccinului, persoanele care ies din cabină, trec în sala de așteptare, unde sunt rugate să aștepte 15 minute pentru a se asigura că nu au nicio reacție adversă.

Vaccinare Sibiu 11

Vaccinare Sibiu 12

După cele 15 minute, persoanele își primesc adeverința de vaccinare și pot pleca acasă.

De asemenea, centru este dotat cu două încăperi special amenajate pentru cazurile în care apar reacții adverse sau complicații. Paramedicii sunt prezenți și gata să intervină pentru acordarea primului ajutor medical, în caz de nevoie.

Vaccinare Sibiu 13

Vaccinare Sibiu 1

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz. Obiceiuri din satele Clujului

Publicat

Purificarea prin rouă și prin apă de Sângeorz era un obicei întâlnit la sate, și nu doar în Cluj sau în Transilvania, ci în tot spațiul românesc.

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, sau Sângeorzul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Mihnea Costachi, șahistul din Alba care a adus Romaniei cea mai mare performanță la “dezlegări”. Ce planuri de viitor are

Publicat

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi, a adus României cea mai mare performanță de până acum la Campionatul European de Șah, proba Dezlegări.

Maestrul internațional din Alba Iulia s-a situat pe locul patru la general, după ce a concurat cu 71 de șahiști, din 20 de țări. 

L-am invitat în studioul alba24.ro pentru a ne explica mai bine ce însemnă proba de dezlegări la șah, dar mai ales ce planuri are pe viitor.

Mihnea nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe