Connect with us

Eveniment

VIDEO FOTO Sute de oameni au protestat la Sibiu – ”Ei au pus o taxă din pix și proștii să plătească”

Publicat



Peste 200 de sibieni au protestat duminică după-masa în Piața Mare, împotriva majorării taxei de salubritate. Oamenii nemulțumiți sunt în principal cei singuri, care ar trebui sa plătească la fel ca o familie cu 5 membri, de exemplu.

Protestatarii adunați în centrul Sibiului, în Piața Mare, au spus că nu sunt de acord cu majorarea taxei de salubritate. Oamenii spun că este ilegal și imoral ca cei care locuiesc singuri să plătească tot atât cât o familie care are 4 – 5 – 6 sau mai multe persoane.

„Eu trebuie să plătesc de trei ori mai mult și mie nu îmi convine. Eu locuiesc singură. Cum să plătesc cât o familie cu 6 membri? Este ilegal și imoral”, a spus o femeie prezentă la protest.

Protest Gunoaie Piata Mare 28Protest Gunoaie Piata Mare 27Protest Gunoaie Piata Mare 26Protest Gunoaie Piata Mare 25Protest Gunoaie Piata Mare 23Protest Gunoaie Piata Mare 22Protest Gunoaie Piata Mare 21

Un sibian care are o locuință în care nu stă nimeni și pentru care va trebui să plătească taxa de salubritate de 430 de lei pe an a propus, în glumă, să plătească atât cât se impune, dar cu un amendament: „Să îmi dea și mie Primăria Sibiu o indemnizație pe lună ca să nu fac absolut nimic. Cum pe mine mă taxează deși nu produc niciun deșeu, deci pentru zidurile mele firma de salubritate nu face nimic, dar vrea bani, să îmi dea și mie Primăria niște bani ca să nu fac nimic”.

Sibienii vor să fie taxați la persoană, nu la locuință, cum se arată în regulamentul cu care se va intra la vot în ședința de Consiliu Local.

„În locuință aia pot sta 2, pot sta 10 persoane. La fel poate sta o singură persoană sau niciuna. Cine produce gunoi? Omul sau apartamentul? Oamenii ăștia nu gândesc? Ei au pus o taxă din pix și proștii să plătească! Nu mai merge”, a spus o sibiancă.

„Nu e normal să ceri 430 de lei unui proprietar care are un apartament nelocuit. Nu e normal să ceri 430 de lei unuia care nu are pubele, nu are o relație cu Soma (firma de salubritate – n.r.)”, a spus un protestatar.

Protest Gunoaie Piata Mare 20Protest Gunoaie Piata Mare 19Protest Gunoaie Piata Mare 18Protest Gunoaie Piata Mare 16Protest Gunoaie Piata Mare 15Protest Gunoaie Piata Mare 10Protest Gunoaie Piata Mare 6Protest Gunoaie Piata Mare 5Protest Gunoaie Piata Mare 4Protest Gunoaie Piata Mare 3Protest Gunoaie Piata Mare 2

Acesta a afirmat că proiectul prin care taxa de salubritate va fi stabilită per gospodărie trebuie respins, pentru că este discriminatoriu pentru persoanele singure și pentru familiile cu două sau trei persoane. În plus, spune el, Primăria trebuie să dezvolte o bază de date, pentru a ști „cine și unde stă, ce structură are familia, cât gunoi se preia, unde îl duce, cât duce, cât prelucrează, care este costul corect în regim de eficiență” și numai după aceea să stabilească tariful pentru populație.

Protestul desfășurat în centrul Sibiului a fost calm, nu s-a scandat, oamenii s-au plimbat prin Piața Mare și au stat de vorbă, știind că în perioada stării de alertă adunările publice sunt interzise.

Mai multe echipaje de la jandarmi au fost în zonă, dar oamenii legii doar s-au plimbat printre protestatari pentru a le recomanda să păstreze distanța socială.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Profesorul clujean Vasile Pușcaș împlinește 72 de ani. A negociat intrarea României în Uniunea Europeană

Publicat

Vasile Pușcaș, profesor, diplomat, om politic român și membru corespondent al Academiei Române înplinește astăzi, 8 iulie, vârsta de 72 de ani.

De numele său se leagă aderarea României la Uniunea…
Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Muncitor din Sri Lanka, trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan pe străzile din Alba Iulia. Ce alcoolemie avea

Publicat

Un muncitor din Sri Lanka care locuiește în Alba Iulia a fost recent trimis în judecată după ce a fost prins beat la volan. Dosarul a trecut în data de 4 iulie 2024 de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. 

Acesta a fost prins în urmă cu mai bine de un an și jumătate pe străzile din Alba Iulia, în timp ce conducea beat.

Pentru ce va fi judecat srilankez-ul

”În actul de sesizare s-a reţinut, în...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Doi universitari clujeni comentează alegerile din Franța. Critici la adresa președintelui Macron

Publicat

Doi profesori de la Univesitatea ”Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, Valentin Naumescu și Adrian Papahagi, au comentat alegerile de duminică din Franța. 

Macron, pompierul care a dat foc la casă

”Macron, POMPIERUL care…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Protestul contabililor care acuză o ”teroare fiscală”. Poziția CECCAR față de e-Factura și e-TVA

Publicat

Protestul contabililor care acuză o ”teroare fiscală”: Contabili, economişti şi antreprenori organizează, luni, la Bucureşti, un protest pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc ”teroare fiscală” şi măsuri adoptate fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăţi.

Mesajul CECCAR: 

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate