Connect with us

Cluj

VIDEO. George Simion (AUR), în Valea Jiului de Ziua Minerului: „Ursula vrea să închidem tot și să ne încălzim la soare”

Published

on



Președintele AUR, George Simion, a mers în Valea Jiului pentru a aduce un omagiu minerilor uciși în Greva de la Lupeni din 1929. Liderul AUR a vizitat mai multe mine aproape părăsite, unde au mai rămas doar câțiva muncitori. Mulți dintre ei au fost dați afară în urma ordonanțele adoptate de fostele guvernări.

„Nu avem de ce să ne amestecăm noi cu PSD și PNL. Pentru că la fel cum a fost reprimată revolta minerilor din 5-6 august de către țărăniști în perioada interbelică, la fel au îngropat ei acum orice speranță pentru minerit, au distrus mineritul și au distrus țara timp de 34 de ani. Au mințit în mod repetat că vor ajuta Valea Jiului și că va renaște România. Așa că niciun pact cu PSD-PNL, nici o alianță cu PSD-PNL, mergem până la capăt pentru că suntem ultima speranță a românilor” a transmis, din Valea Jiului, liderul AUR.

Nimeni la mină

După omagiul adus minerilor la mina Lupeni, George Simion a mers la mina Livezeni, acolo unde nu a găsit pe nimeni. Directorul Complexului Energetic Valea Jiului a fost reținut de DIICOT pentru că ar fi angajat oameni fictiv.
„Termocentrala oricum funcționează la capacitate minimă, trei zile pe săptămână, în condițiile în care știm că a fost retehnologizată cu tehnologie japoneză de ultimă generație în ultimii ani. Cu toate acestea, se va închide pentru că se închid minele”, i-a spus liderului AUR un locuitor din Valea Jiului.
„Asta e dorința Ursulei von der Leyen și a Comisiei Europene pentru sectorul minerit din Valea Jiului și din toată România. Să închidem tot și să ne încălzim de la soare sau când bate vântul. Iar soarta României arată sumbru”, a fost răspunsul dat de George Simion.
Imediat după comunism în România erau 57.000 de mineri. După prima ordonanță de închidere a minelor au rămas puțin peste 17.000, iar acum au rămas 2.000.

Mineri șomeri

Președintele AUR a stat de vorbă cu foștii mineri, care și-au pierdut locurile de muncă după ce minele au fost închise de ordonanțele guvernărilor din ultimii 34 de ani. Unul dintre aceștia i-a spus liderului AUR că acum este nevoit să lucreze ca șofer de tir. O altă femeie, care a lucrat 33 de ani în domeniul mineritului și care și-a pierdut recent locul de muncă, și-a spus oful:
„După 15 ani de profesat ca inginer, m-am reprofilat. Am rămas în cadrul companiei. De aproape 18 ani sunt jurist, am fost director direcție juridică și mi-au desfințat postul. Surprinzător, în condițiile în care s-au înființat posturi, am angajat o grămadă de personal care nu își găsește locul. Acum, asta este”, i-a spus femeia lui George Simion.

Președintele AUR, George Simion, a mers în Valea Jiului pentru a aduce un omagiu minerilor uciși în Greva de la Lupeni din 1929. Liderul AUR a vizitat mai multe mine aproape părăsite, unde au mai rămas doar câțiva muncitori….

Citește mai mult pe Cluj24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Jandarmii clujeni, ”misiune specială”. Au dus pachete unei mame care își crește singură cei doi copii

Published

on

Jandarmii din cadrul Secției de Jandarmi Huedin au pornit pe cărări de munte, într-o misiune mai specială, aceea de a aduce bucurie.

”Jandarmii clujeni au poposit la căsuța unei mame care își crește singură…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Hermannstadt – CFR Cluj, 0-0. Dominare sterilă a clujenilor, apărare bună a sibienilor

Published

on

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în deplasare, pe Hermannstadt, într-un meci din etapa a 10-a a Superligii de fotbal. Clujenii ocupau locul 5 cu 14 puncte, în timp ce sibienii erau pe 7 cu 12 puncte. Partida, dominată…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

FOTO. Avioane de vânzare la expoziția de pe aerodromul clujean Dezmir. Aparat de zbor la preț de mașină

Published

on

Clujenii cu dare de mână au avut posibilitatea de a cumpăra … avioane. Acest lucru s-a întâmplat, sâmbătă, la AeroExpoFest care a avut loc pe Aerodromul Dezmir de lângă Cluj-Napoca. 

La eveniment au fost…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

UPDATE. Băiatul dispărut la Cluj-Napoca de 16 ani și căutat de familie a fost găsit

Published

on

Un băiat de 16 ani din Cluj-Napoca este dat dispărut de familie, care îl caută.

Andrei Berki a plecat în cursul zilei de 20 septembrie, în jurul orei 22.00, de la locuința situată în cartierul Someșeni din…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement