Connect with us

Alba

VIDEO: Imagini din studioul albaiulianului Marius Moga, unde irealul devine real. ”Călătoria” pe Marte la doar un click distanță

Publicat


O ”plimbare” pe suprafața planetei Marte, sau chiar filmarea unui videoclip pe planeta roșie este acum posibilă grație tehnologiei de ultimă generație din studioul compozitorului albaiulian Marius Moga și a tânărului informatician Sebastian Dobrincu. 

Cu un singur click, o parte din planeta Marte imaginată de o întreagă echipă de designeri este prezentă în studioul celor doi din București. 

Marius Moga a prezentat, în urmă cu câteva zile, pentru Alba24.ro, tehnologia VR (realitate virtuală) prin care se pot realiza ”decoruri virtuale” ce pot fi folosite pentru producția de videoclipuri, dar și pentru producția de filme de scurt sau lung metraj.

CITEȘTE ȘI: VIDEO INTERVIU: Compozitorul albaiulian Marius Moga, alături de Sebastian Dobrincu, revoluționează producția video din România

Acum, Marius a făcut în exclusivitate pentru Alba24.ro o incursiune în studioul unde irealul devine real.

L-am găsit pe platoul de filmare din studioul ireal.ro, unde Marius alături de echipă lucrează la un nou videoclip pentru o melodie a partenerului său de afaceri, mai nou și artist, Sebastian Dobrincu, alături de Ioana Ignat.

Mai exact, clasicul ”ecran verde” a fost înlocuit de un ecran LED de mari dimensiuni pe care se proiectează în timp real imagini care se mișcă odată cu camera de filmat.

Atunci când camera de filmare este mișcată spre stânga, imaginea merge spre stânga și invers, atunci când merge spre dreapta, la fel merge și imaginea.

Experiența are loc în timp real și le permite producătorilor să dezvolte întregi ”hărți” sau locații, în funcție de zona înspre care este îndreptată camera.

Ideea  de colaborare dintre Marius Moga și Sebastian Dobrincu a venit odată cu pandemia de coronavirus. Aceștia și-au dat seama că au nevoie de un concept nou pentru realizarea clipurilor video, în spații restrânse și fără prezența fizică a unui grup mare de persoane.

Dar mai ales, după cum a declarat și Marius Moga pentru Alba24.ro, cei doi și-au urmărit pasiunile din copilărie: Marius a vrut să fie programator, Sebastian artist, iar când cei doi s-au întâlnit, dorințele din copilărie s-au transformat într-o idee de afacere.

”Colaborarea dintre noi doi a început când el (n.r. Sebastian Dobrincu) a venit la mine și mi-a spus că am reușit pe IT, dar visul meu era să fac muzică, iar eu i-am spus că <<să știi că și eu voiam să intru la informatică, dar ce să vezi am reușit să fiu producător>> și atunci prin startup-ul ireal.ro și ce mai vrem să construim practic ne întoarcem fiecare la ce ne place”, a declarat pentru alba24.ro Marius Moga.

 

sursa: Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un copil de șapte ani din Câmpeni, surpriza Campionatelor Nationale de Șah pentru juniori. Stan Vlad a luat aur

Publicat

Stan Vlad, un copil de șapte ani din Câmpeni este surpriza Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. La vârsta de doar 7 ani este marea surpriză a Campionatelor Nationale de Sah de șah pentru juniori. Vlad Stan a câștigat titlul național în proba de dezlegări. 

Stan Vlad este un junior din Câmpeni antrenat de Mihnea Costachi și David Cordea, care la doar 7 ani a obtinut medalia de aur la Campionatele Nationale de copii si…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum se produce săpunul din lapte de capră, la Rimetea. Secretele unui produs cosmetic natural explicate de Zsuzsa Tulit

Publicat

Zsuzsa Tulit face la Rimetea săpun natural. Însă nu orice fel de săpun, ci unul făcut din lapte de capră. Capre care pășunesc plante medicinale. Săpunul pe care în produce, îl scoate la vânzare în magazinul de suveniriuri.

Magazin care este situat la subsolul uneia dintre cele mai vechi pensiuni din Rimetea.

Am stat de vorbă cu Zsuzsa la deschiderea sezonului turistic de la Rimetea, iar aceasta ne-a explicat care este secretul din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Localnicii din Vințu de Jos, afectați după ce au aflat de moartea primarului. Vecin despre Petre Barbu: ”Un om de nota zece”

Publicat

Localnicii din Vințu de Jos sunt afectați după ce au aflat de moartea primarului. După ce au aflat că primarul comunei, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat și din câte se pare s-ar fi spânzurat. 

Reamintim că tragedia s-a petrecut marți, 16 aprilie 2024. Trupun neînsuflețit al primarului a fost descoperit într-o anexă gospodărească. Bărbatul era căsătorit și avea copii. Pagina de Facebook a primarului este plină de poze…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Acesta s-ar fi spânzurat

Publicat

Primarul din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, a fost găsit decedat. Tragedia s-ar fi petrecut, în cursul zilei de 16 aprilie 2024. 

Surse din interiorul partidului din care făcea parte, PNL Alba, au confirmat pentru alba24.ro acest fapt.

De asemenea, surse din cadrul poliției au precizat pentru alba24.ro că la fața locului este o anchetă în desfășurare.

Din câte se pare, trupul primarului din Vințu de Jos, Ioan Petru Barbu, ar fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe