Connect with us

Eveniment

VIDEO Liban: În faţa impasului, Emmanuel Macron anunţă o ''schimbare de metodă''

Published

on



Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a afirmat, joi, că este necesar „să schimbe abordarea” în Liban, în continuare fără guvern şi scufundat într-o criză socio-economică fără precedent, acuzându-i indirect pe oficialii libanezi că au eşuat în îndeplinirea responsabilităţilor lor, notează AFP.

 

„Timpul testului de responsabilitate se apropie de sfârşit şi, fără îndoială, este foarte clar că în următoarele săptămâni va trebui să schimbăm abordarea, metoda”, a declarat fără alte detalii şeful statului francez care încearcă de mai multe luni, fără succes, să obţină formarea unui guvern în Liban şi implementarea reformelor.

„Nu putem lăsa poporul libanez în situaţia în care se află”, a continuat preşedintele francez în cursul unei conferinţe de presă cu omologul său israelian, Reuven Riblin.

„Trebuie să facem totul pentru a evita prăbuşirea ţării şi, prin urmare, să accelerăm formarea unui guvern şi reformele necesare”, a spus el, reiterând ataşamentul său „faţă de poporul libanez”.

La aproape şapte luni după explozia care a devastat portul Beirut şi a distrus cartiere întregi ale capitalei, la 4 august, Libanul este încă scufundat în paralizie politică, în timp ce ţara se scufundă economic şi este zguduită de numeroase manifestaţii şi dezordine.

Guvernul a demisionat după explozie, dar gestionează în continuare problemele curente. Saad Hariri, numit prim-ministru la sfârşitul lui octombrie, încă nu a reuşit să-şi alcătuiască echipa, într-o ţară obişnuită cu negocieri politice interminabile.

 

 

Foto: (c)  Dalati Nohra/Handout via REUTERS


Preşedintele Emmanuel Macron a fost de două ori la Beirut după explozie şi şi-a exprimat în repetate rânduri nemulţumirea faţă de situaţia blocată, mai scrie AFP.AGERPRES/(AS – editor: Alic Mîrza, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* LIVE UPDATE VIDEO Explozii Beirut: 2.750 de tone de nitrat de amoniu s-au aflat la originea tragediei

 

* LIVE UPDATE VIDEO Explozii în Liban: Cel puţin 113 morţi şi zeci de dispăruţi (nou bilanţ)

 

* VIDEO Conferinţa donatorilor: Macron pledează pentru un ajutor rapid şi eficient, pentru că „viitorul Libanului este în joc”

 

* Liban: A doua videoconferinţă internaţională privind acordarea de asistenţă

 

* VIDEO Preşedintele francez Macron avertizează Libanul: reforme rapide sau sancţiuni

 

* Franţa avertizează că există riscul dispariţiei Libanului dacă nu se va forma rapid un guvern care să adopte reforme

 

* Preşedintele francez Emmanuel Macron va efectua o nouă vizită în Liban, la 1 septembrie

 

* Erdogan îl acuză pe Macron de intenţii coloniale în Liban

 

* Liban: Macron a avertizat într-o convorbire cu preşedintele Iranului împotriva ‘oricărui amestec extern’

 

* Liban: Franţa cere ”formarea rapidă a unui guvern care să dovedească” populaţiei

 

* Într-un Beirut devastat, Macron, întâmpinat ca un salvator, le cere liderilor libanezi o ‘schimbare de sistem’

 

* Explozii Beirut: Preşedintele Franţei anunţă trimiterea mai multor tone de materiale sanitare

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Casa viitorului: Independență energetică și grija pentru mediu. Soluții pentru case smart, prezentate la Alba Iulia

Published

on

Ce înseamnă o casă a viitorului? Una independentă energetic și care are soluții cât mai eco pentru încălzire și electricitate. De asemenea, mai înseamnă și accesibilitate pentru locuitorii casei, iar aici intră în joc conceptul de case smart. De la panouri fotovoltaice la încălzire în pereți, corpuri de iluminat inteligente și până la sisteme de răcirere a aerului, toate soluțiile pentru case independente energetic au fost prezentate la Alba Iulia, în acest weekend. 

Cei interesați de casele smart…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Analiză: Amnistia fiscală, mărul discordiei între bunii platnici și datornici

Published

on

Analiză: Amnistia fiscală, mărul discordiei între bunii platnici și datornici.

După apariția în Monitorul Oficial în data de 6 septembrie 2024 a Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 107/2024 (pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare în domeniul gestionării creanțelor bugetare), în data de 19 septembrie 2024 a fost publicată și Procedura de anulare a unor obligații bugetare. Aceasta face posibilă aplicarea măsurilor de amnistie fiscală.

De aproximativ o lună, mediul de afaceri autohton se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: De vorbă la Alba Iulia cu Andreea Cebuc, numărul 9 mondial în kickbox. Despre viața fetelor în ring și planuri de viitor

Published

on

Andreea Cebuc este în topul 10 zece mondial al femeilor luptătoare de kickbox. Mai exact este clasată pe locul 9, în topul beyondkickboxing. Este genul de sportiv care întâi își studiază adversarul, îi caută toate greșeile, iar apoi intră în ring pregătită.

Sala de sport este a doua casă, iar momentan până când nu ajunge acolo unde ea și-a propus, sportul este primul ei țel în viață.  

În acest weekend a fost prezentă la Alba Iulia, unde a ținut două antrenamente alături de sportvii clubului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Termoficare Cluj-Napoca: Încep probele de umplere cu agent termic a instalațiilor de încălzire. De când se va da căldură

Published

on

Societatea Termoficare Napoca SA anunță că, avand in vedere începerea sezonului rece, în intervalul 23.09.2024-01.10.2024, se vor desfăşura probele tehnologice de umplere cu agent termic a instalațiilor de încălzire pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement