Connect with us

Alba

VIDEO: Măsuri anunțate de premierul Florin Cîțu. Amânarea ratelor la bănci prelungită, fără tăieri de salarii pentru bugetari

Publicat


Premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemie, vor putea să-și amâne în continuare plata ratelor la bănci.

Soluția este în acord cu recomandările europene, iar detaliile vor fi anunțate în zilele următoare, a precizat prim-ministrul.

„Nu vor fi tăiate salariile bugetarilor. Nu sunt adeptul tăierilor de salarii”, a declarat Cîțu.

„Analizăm dacă legea salarizării e eficientă, au apărut anomalii, vom face o analiză. Până atunci, veniturile angajaților din sectorul public se mențin la nivelul decembrie 2020 până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a mai spus premierul.

Acesta a precizat și că salariul minim va crește peste rata inflației, cu 3,1%, în 2021.

De asemenea, premierul a mai spus că se va prelungi măsura șomajului tehnic pentru 6 luni: ”cred că este o măsură care se va permanentiza”.

Cîțu a amintit de Agro IMM Invest – garanții de până la un miliard de lei pentru fermieri, măsuri de sprijin financiar pentru HoReCa (schemă cu buget de 500 mil euro), păstrarea voucherelor de vacanță și în 2021 (valoare 1450 lei), scutire de impozit specific până în martie pentru firmele din sectorul turism.

De asemenea, angajatorii…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânăr din Alba, prins la volan, beat și fără permis de conducere, pe DN 75. Ce alcoolemie avea și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

Un tânăr din Alba a fost prins în timp ce conducea băut și fără permis. A fost oprit de polițiști pe DN 75, la Bistra.

Citește mai departe

Alba

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură” în Alba. Elevii premiați și cei calificați la etapa națională

Publicat

Rezultate la Concursul național ”Universul cunoașterii prin lectură”, etapa județeană Alba, au fost comunicate de inspectoratul școlar. Au participat 100 elevi din unitățile de învățământ din mediul rural din județ.

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Sport, distracție și voie bună în Șanțurile Cetății Alba Carolina. Eveniment dedicat elevilor din oraș

Publicat

Sport, distracție și voie bună. Asta s-a întâmplat vineri, 26 aprilie, în Șanțurile Cetății Alba Carolina. 

Citește mai departe

Alba

Comunicat de presă: Theodora Golf Club, cel mai mare resort de golf din România, dă startul noului sezon fantastic de golf

Publicat

 Săptămână aceasta, între 22 și 26 aprilie 2024, cel mai mare resort de golf din România, Theodora Golf Club, a dat „Verde la golf” și și-a deschis porțile pentru copii din grădinițele, școlile și liceele din județul Alba.

Citește mai departe