Connect with us

Eveniment

VIDEO Ministrul Transporturilor: În curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al autostrăzii Lugoj-Deva

Published

on



În curând se vor depune ofertele pentru lotul 2 al segmentului Lugoj-Deva al autostrăzii A1, după ce s-a ajuns la un acord cu fostul constructor, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, într-un briefing susţinut la Palatul Victoria, după şedinţa de Guvern.

 

YouTube video

„Cea mai importantă veste, pentru toată România: pe Lugoj-Deva, pe lotul 2, pe zona aceea cu tunelele urşilor, suntem de vreo 4 ani într-un blocaj, astăzi în sfârşit s-a ajuns la un acord pe acest lot cu fostul constructor, a fost o reziliere abuzivă în 2017, constructorul a câştigat, anul trecut a venit o decizie care a căzut ca o secure pe acest proiect, de plată a 270 de milioane către acest constructor, de repunere în contract, şi practic lucrurile acolo erau blocate. Lumea întreabă, pentru că este singurul sector lipsă de pe autostrada A1, între Sibiu şi Arad/Nădlac, şi întreabă ce se întâmplă acolo, că avem o zonă lipsă de 9 kilometri de autostradă şi se ocoleşte pe drumul naţional alăturat. Ei bine, în sfârşit s-a ajuns la un acord cu acel constructor şi se poate debloca licitaţia care deja este lansată, se depun clarificările acolo şi în curând se vor depune ofertele, deci vom avea un constructor care să construiască acele tuneluri şi în sfârşit să avem autostrada continuă de la Sibiu până la Bruxelles”, a afirmat Cătălin Drulă.

De asemenea, ministrul Transporturilor a menţionat că ultimele exproprieri pentru drumul de legătură dintre Vama Giurgiu şi DN 5 au fost adoptate în şedinţa de Guvern.

„Am adoptat în şedinţa de Guvern de astăzi ultimele exproprieri necesare pentru drumul de legătură între Vama Giurgiu şi DN 5, este vorba de acel proiect de drum de 6 kilometri, un drum expres, fără intersecţii la nivel, un drum cu separatoare pe mijloc, un drum modern, care pleacă fix de la ieşirea din Vama Giurgiu sau de la intrarea în ţară, depinde cum ne uităm, şi ocoleşte complet Municipiul Giurgiu. Un proiect care are ca termen de finalizare promis de constructor sfârşitul acestui an”, a explicat Cătălin Drulă. AGERPRES/(AS – autor: George Coman; editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Mircea Abrudean: Metroul continuă, în ciuda unor discuții speculate politic de unii. Un proiect de referință la nivel european

Published

on

Secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, a declarat că proiectul metroului din Cluj-Napoca avansează conform planului, în ciuda unor speculații apărute în spațiul public.

Mircea Abrudean, secretar general…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Vouchere de vacanță 2024: cum pot fi folosite voucherele aproape de expirare. Preferințele românilor pentru turismul de weekend

Published

on

Vouchere de vacanță 2024. Agenția Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) reamintește cum pot fi utilizate voucherele de vacanță, inclusiv când se apropie de data limită de valabilitate.

Potrivit ANAT, agențiile de turism au pregătite oferte speciale pentru posesorii de vouchere de vacanță.

Sunt apreciate vacanțele cu discount prin programul „Înscrieri timpurii”. Acestea oferă reduceri de până la 30% din prețul standard, pentru achiziționarea din timp a biletelor.

La categoria rezervărilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

“Ce bucurie a fost”. Emil Boc, entuziasmat de victoria, după multă vreme, repurtată de Simona Halep: “E regina Clujului”

Published

on

Emil Boc, primarul Clujului, s-a bucurat de prima victorie, după o lungă perioadă, pe care a repurtat-o Simona Halep, care joacă în aceste zile la turneul de la Hong Kong.

Boc, un mare fan și susținător al Simonei…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Alba Iulia a câștigat titlul Capitala Tineretului din România pentru anul 2026. Premiu de 50.000 de euro și activități propuse

Published

on

Alba Iulia a câștigat titlul Capitala Tineretului din România pentru anul 2026. A concurat cu Brașovul, într-un concurs de concepte privind strategia pentru tineri. Municipiul Alba Iulia va beneficia de un premiu de 50.000 de euro, ca punct de pornire pentru finanțarea mai multor activități.

Programul propus de Alba Iulia se numește #yoUthNITED și include propuneri în domeniile sănătate, dezvoltare profesională, implicare în comunitate, educație non-formală și infrastructură.

Obiectivul principal este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement