Connect with us

Alba

VIDEO: Noile prețuri plafonate la gaze și energie electrică. Acord în Coaliția de guvernare. Măsurile se aplică din 1 februarie

Publicat


Coaliția de guvernare a decis luni seara ca prețurile la energie și gaze naturale să fie plafonate. Decizia va fi luată prin OUG.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, luni seara, noile prețuri plafonate. Acestea vor fi aplicate de la 1 februarie.

„Am reușit să ajungem la un acord, astfel încât plafonul la energia electrică scade de la 1 leu la 0,8 lei per kilowatt, iar limita de consum crește de la 200 kilowați la 500 de kilowați, pentru care se calculează compensarea. Va însemna că la consumatori se va percepe 0,68 lei per kilowatt.

Pentru consumatorii non-casnici, prețul va fi plafonat la un leu pe kilowatt.

La gaz plafonul va scădea de la 0,37 la 0,31 lei/kwh, iar limita de consum pentru cinci luni va crește de la 1000 la 1500 kilowați. Se va aplica și un discount de 40%, de la 33% la 40%, cu un preț de 0,221 lei/kwh. Pentru IMM, școli, spitale, biserici, industria alimentară se va asigura preț de 0,37 lei/kwh.

Am luat decizia ca toate facturile emise greșit să fie stornate și retrimise, fără ca oamenii să fie debranșați sau să plătească penalități.

Plafonarea se aplică de la 1 februarie până la 31 martie, urmând ca în această perioadă să venim cu o analiză și să luăm decizii în…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Deputatul PNL Florin Roman: „Noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”

Publicat

Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, coordonatorul campaniei partidului pentru alegerile locale, a declarat miercuri că „noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne, ameninţări, şantaj, mizerie”.

„Eu ştiu că aici vă e greu, dar nu sunteţi singuri. Asta le-am zis-o şi colegilor din Oltenia, unde, tot aşa, PSD-ul face ce a făcut dintotdeauna, de asta mie îmi place să spun că noul PSD e de fapt vechiul PSD, aceleaşi metehne,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Bărbat din Sebeș, trimis în judecată după ce a spart geamurile unui BMW și și-a agresat fosta soție

Publicat

Un bărbat din Sebeș a fost trimis în judecată pentru distrugere și violență în familie. Dosarul a primit ”undă verde” din partea magistraților din oraș, în data de 16 aprilie 2024. 

Faptele pentru care acesta va fi judecat sunt vechi, din 2019. însă dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în urmă cu câteva zile. 

Potrivit magistraților, victima era pe atunci fosta soție cu care se afla…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

OFICIAL: Pensiile pe luna mai 2024, plătite înainte de sărbători. Când vor fi virați banii. HG în ședința de joi

Publicat

pensii 2024

OFICIAL: Pensiile pe luna mai, plătite în avans. Plata pensiilor şi a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024, vor ajunge la pensionari înainte de sărbători. 

Guvernul va aproba proiectul de Hotărâre în acest sens, care a fost pus pe ordinea de zi a ședinței de joi.

Proiectul propune devansarea plăţilor cu pensii şi alte drepturi prevăzute de legi cu caracter special în valoare totală de peste 9,331…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Noi servicii online la Primăria Alba Iulia: platformă de gestionare și programare pentru depunerea actelor la ghișeele SPCLEP

Publicat

Noi servicii online la Primăria Alba Iulia. Primăria Alba Iulia a cumpărat recent un sistem de gestionare şi programare online pentru depunerea actelor la ghişeele SPCLEP. Este vorba despre o aplicație care va permite programări online, depunerea de cererii cărți de identitate și înscrierea mențiunii de reședință.

Achiziția a fost făcută prin cumpărare directă, pe platforma SEAP, pe 17 aprilie. Valoarea serviciilor este de 2.960…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe