Connect with us

Eveniment

VIDEO: O ursoaică cu doi pui a fost văzută la cetatea dacică Sarmizegetusa Regia

Publicat



O ursoaică cu doi pui a fost zărită, în mai multe rânduri, în perimetrul cetăţii dacice Sarmizegetusa Regia, iar un urs masiv a fost semnalat în apropierea cetăţii Costeşti-Cetăţuia, ambele în Munţii Orăştiei, administraţia monumentelor istorice atrăgându-le atenţia turiştilor să se îndepărteze de animalele sălbatice atunci când le observă pe trasee.

“Probabil că au coborât în căutare de mâncare. Îi sfătuim pe turişti să nu hrănească animalele sălbatice şi să nu lase resturi de mâncare în zonele vizitate. Totodată, îi rugăm să nu se apropie de urşi, din dorinţa de a-i fotografia sau filma. Sunt animale sălbatice, cu reacţii imprevizibile, mai ales că este vorba şi de o ursoaică cu doi pui”, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul general al Direcţiei de Administrare Monumente şi Promovare Turistică Hunedoara, Radu Barb.

El a menţionat că ursoaica şi cei doi pui au fost observaţi, chiar în incinta sitului Sarmizegetusa Regia, de către paznicul monumentului istoric, în general, noaptea spre dimineaţă, apreciindu-se că animalul nu este obişnuit cu prezenţa oamenilor.

Celălalt urs, de mari dimensiuni, a fost văzut de turişti şi de personalul din administraţia sitului pe drumul care urcă de la Costeşti spre cetatea Costeşti-Cetăţuia.

Autorităţile judeţene, în administrarea cărora se află cetăţile dacice, au informat despre aceste aspecte Direcţia Silvică Hunedoara, solicitând luarea măsurilor legale pentru a preveni orice incidente cu posibile consecinţe pentru oameni.

Este pentru prima oară când urşii sunt semnalaţi că au ajuns până în preajma celor două cetăţi dacice. În cazul în care se întâlnesc cu aceste animale, turiştii sunt sfătuiţi să încerce să se îndepărteze şi să anunţe autorităţile la numărul de urgenţă 112.

AGERPRES

Sursa video: Agerpres/facebook

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Vinerea Mare, ziua răstignirii lui Iisus Hristos, zi de post negru. Rugăciunea care se rostește în Vinerea Patimilor

Publicat

Vinerea Mare: utima vineri din Postul Paştelui se numeşte Vinerea Patimilor sau Vinerea Mare. Este ziua în care Iisus a fost biciuit, scuipat şi răstignit pe cruce între doi tâlhari. În Vinerea neagră, ziua cea mai neagră din istoria creştinismului, Iisus a murit pentru mântuirea lumii și iertarea păcatelor neamului omenesc.

Vinerea Mare este zi de post negru, în care nu se mănâncă şi nu se bea decât apă. În această zi nu se lucrează şi nu se fac nici copturi pascale.

Citește și URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Vinerea Mare. Ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce

Publicat

Vinerea Mare este ultima vineri din Postul Paştilor. Potrivit tradiţiei, este zi de post negru, în care nu se mănâncă și se bea doar apă.

Pentru creştini, aceasta este ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

AUR a depus plângere față de ilegalitățile comise de coaliția penalilor

Publicat

Alianța pentru Unirea Românilor a depus plângere penală pe numele președintelui și locțiitorului BEC Șugag pentru infracțiunea de fals în documente, după ce reprezentanții PNL au modificat listele depuse pentru alegerile…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Exponate ale Pavilionului României de la Bienala de Arhitectură Veneția 2023 pot fi văzute în Iulius Mall Cluj

Publicat

Exponate ale Pavilionului României la Bienala de Arhitectură de la Veneția 2023, unul dintre cele mai prestigioase evenimente culturale internaționale dedicate manifestărilor artistice din domeniile arte vizuale, arhitectură,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe