Connect with us

Eveniment

VIDEO: Peste 200 de percheziții în București și 18 județe pentru destructurarea unui grup infracţional care făcea contrabandă cu aur

Published

on



Procurorii DIICOT şi poliţiştii din Călăraşi efectuează, miercuri, peste 200 de percheziţii în 18 judeţe şi municipiul Bucureşti, fiind vizat un grup infracţional specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu aur.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul Teritorial Călăraşi al DIICOT, descinderile au loc în judeţele Alba, Argeş, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Braşov, Mehedinţi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vâlcea şi Vrancea.

„În cauză s-a reţinut că începând cu luna iulie 2021 a fost constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat până în luna mai 2022, în scopul comiterii infracţiunii de contrabandă cu bijuterii din aur provenite din Turcia.

Astfel, profitând de experienţa lor acumulată în domeniu (în calitate de deţinători ai unei societăţi comerciale cu profil amanet în municipiul Medgidia, judeţul Constanţa), liderii grupului infracţional organizat au sesizat potenţialul uriaş de obţinere a unor câştiguri ilicite, prin introducerea în ţară, prin punctele de trecere a frontierei, a unor cantităţi mari (de ordinul kilogramelor) de bijuterii din aur, eludând astfel plata taxelor prevăzute de lege (TVA şi taxe vamale)”, se arată în comunicat.

VIDEO: Peste 200 de percheziții în București și 18 județe pentru destructurarea unui grup infracţional care făcea contrabandă cu aur: Membrii grupului infracţional organizat se deplasau în Turcia

Membrii grupului infracţional organizat se deplasau în Turcia, unde vedeau marfa de contrabandă, negociau cantităţile şi preţurile, apoi o expediau cu alte autocare decât cele cu care călătoreau ei. Au fost stabilite relaţii cu şoferi de încredere care, în schimbul unor sume de bani, au fost de acord să ascundă coletele cu aur în autocarele conduse de ei.

„Din judeţul Constanţa, municipiile Constanţa şi Medgidia, s-au efectuat în mod constant numeroase curse cu autocarul către Turcia, fiind introduse în ţară de către membrii grupului, săptămânal, uneori de mai multe ori pe săptămână, colete cu aur în vederea comercializării ‘la negru’. Grupul infracţional organizat a avut o activitate infracţională intensă, dezvoltând o adevărată reţea de distribuţie de bijuterii de aur, folosind în acest scop multe alte persoane dispuse să ia parte la aceste activităţi ilicite, în schimbul obţinerii de venituri ilegale generoase”, precizează DIICOT.

YouTube video

Pe parcursul anchetei au fost depistate două transporturi, efectuate în septembrie 2019 şi februarie 2022, fiind indisponibilizată o cantitate de aproximativ 2,3 kilograme de bijuterii din aur.

VIDEO: Peste 200 de percheziții în București și 18 județe pentru destructurarea unui grup infracţional care făcea contrabandă cu aur: Ce a rezultat din cercetări

Din cercetări a rezultat că membrii grupului infracţional organizat au desfăşurat şi activităţi de camătă, acţionând în special în municipiul Medgidia şi localităţile limitrofe din judeţul Constanţa. Ei au acordat diverse sume de bani cu titlu de împrumut, operaţiunile derulându-se în afara cadrului legal, fiind folosită casa de amanet din Medgidia.

„Banii proveniţi din infracţiunile de contrabandă, camătă, evaziune fiscală şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, au fost investiţi în imobile sau schimbaţi şi transferaţi în scopul ascunderii şi al disimulării originii ilicite al acestora.

Toţi membrii aflaţi în eşaloanele superioare ale grupării deţin autoturisme de lux, imobile, bani în conturi, se deplasează constant în vacanţe de lux, etalând un mod de viaţă opulent, existând o disproporţie vădită între veniturile obţinute în mod legal şi stilul de viaţă afişat”, se mai menţionează în comunicat. Agerpres

Citește mai mult pe Romania24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Ceață în Cluj și în alte județe din țară. Atenție la carosabilul UMED

Published

on

avertizare meteo ceata

Sâmbătă dimineața se circulă în condiții de ceață și de carosabil umed din cauza ploilor pe drumurile din Cluj și din mai multe județe. Traficul este restricționat pe DN6 Orșova-Lugoj, unde un transport agabaritic s-a…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia. GHID pentru cei care sărbătoresc Ziua Națională. PROGRAM, transport, localuri, obiective turistice

Published

on

1 Decembrie 2024 la Alba Iulia – Ziua Națională: Alba Iulia sărbătorește alături de toată țara 106 ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918.

Programul oficial cuprinde parada militară, spectacole, concerte, focuri de artificii. Autoritățile au stabilit măsuri organizatorice pentru desfășurarea în siguranță a sărbătorii.

Peste 100.000 de români au venit la Alba Iulia, acum 106 ani, la Marea Adunare Naţională. Atunci, mulţimile au intrat fie pe la Poarta I a Cetăţii, urmând traseul celorlate porţi, fie prin partea de vest a fortificaţiei, pe atunci…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Crucea Roșie Alba participă la parada militară de 1 Decembrie de la Alba Iulia

Published

on

Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.

Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.

Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții

Published

on

Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.

Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.

Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.

Citeste

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading