Connect with us

Alba

VIDEO: Peste 3500 de accidente grave, în România, în trei ani. Cum poate preveni „regula celor două secunde” o tragedie

Publicat


Peste 3500 de accidente grave s-au produs în ultimii trei ani pe străzile din România, din cauza vitezei excesive. În cele 3.564 accidente grave, 1.038 de persoane au murit, 3.481 au fost rănite grav și 2.225 rănite ușor.​​

Viteza excesivă la care se adaugă infrastructura precară a țării duc la adevărate tragedii. În aceste condiții, polițiștii rutieri la nivel național duc o campanie de conștientizare a șoferilor cu privire la pericolul depășirii vitezei regulamentare. 

Potrivit polițiștilor, viteza a fost cauza de producere a 18% dintre accidentele rutiere grave, în ultimii 3 ani.

Nerespectarea distanței de siguranță dintre vehicule este factorul care accelerează gravitatea…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Admitere în școlile de Poliție 2024: Au început înscrierile. Toate informațiile legate de etape și proceuri

Publicat

Admitere în școlile de Poliție 2024: În perioada aprilie – iulie 2024, se organizează o nouă sesiune de admitere în cele două unități de învățământ postliceal ale Poliției Române.

Este vorba despre Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” – Câmpina și despre Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca, pentru formarea agenților de poliție.

Recrutarea candidaţilor se realizează în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj. Cine se află pe lista PNL, pentru viitorul consiliu local

Publicat

Echipa Rotar și-a depus candidatura pentru Blaj: Primarul din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și-a depus miercuri, la Biroul Electoral de Circumscripție al municipiului, candidatura pentru un nou mandat de primar al municipiului și, de asemenea, lista de candidați ai partidului pentru viitorul Consiliu Local.

”Ca de obicei, suntem primii! Pentru viitorul mandat propun blăjenilor o echipă sudată, bine pregătită, oameni cu abilități…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 100 de șoferi testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în 24 de ore. Ce amenzi au dat polițiștii și jandarmii

Publicat

Peste 100 de șoferi au fost testați în Alba, pentru alcool sau droguri la volan, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, marți, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 391 de persoane. Au fost verificate 224 de autovehicule, potrivit IPJ Alba.

Au fost constatate 156 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe