Connect with us

Alba

VIDEO: Râs filmat de camerele de supraveghere din Parcul Natural Apuseni. Animal sfios, care evită întâlnirile cu omul

Publicat



Reprezentanții Parcului Natural Apuseni au postat miercuri o serie de imagini surprinse de camerele de supraveghere amplasate în păduri. 

Râsul (Lynx lynx) este a treia specie ca dimensiune dintre mamiferele carnivore ce se întâlnesc pe teritoriul Parcului Natural Apuseni și al României.

Acesta preferă habitatele forestiere, cu covor vegetal ierbos înalt în care se camuflează perfect. Hrana constă în căprioare, rozătoare, veverițe, păsări, capturând adesea și cocoși de munte.


Animal deranjat serios de prezența umană, acesta și-a restrâns habitatul la zonele cele mai sălbatice și inaccesibile omului, din partea vestică și nordică a…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

20 iulie: Damian & Brothers, concert extraordinar în Munții Apuseni, la Târgul de Fete de pe Muntele Găina

Publicat

Unul dintre momentele de excepție de anul acesta în județul Alba îl reprezintă concertul extraordinar „Damian & Brothers” de pe Vârful Muntelui Găina (cota 1486). Acesta va avea loc în cadrul Târgului de fete de pe Muntele Găina, în seara zilei de 20 iulie. 

Cei prezenți vor putea asculta Live „Trandafire”, „Se mărită Mona mea”, „Cenușăreaso”, „Șaraiman” și multe alte cântece by Damian Drăghici & Brothers.

Citește și Târgul de Fete de pe Muntele Găina 2024. Ce au pregătit organizatorii în acest an. Concert, spectacole, târg de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sportivii CS Unirea Alba Iulia, premiați la 50 de ani de activitate a clubului de Corneliu Mureșan și Victor Negrescu

Publicat

Actualii sportivi și foști sportivi ai Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia au fost premiați marți, 7 mai, de către președintele clubului, Corneliu Mureșan și euro deputatul Victor Negrescu. 

”Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Clubului Sportiv Unirea Alba Iulia, am dorit să exprim recunoștința față de toți cei implicați în dezvoltarea acestui club sportiv emblematic al județului Alba, a transmis Corneliu Mureșan. 

La evenimentul aniversar, ne-am bucurat de prezența a peste 150 de sportivi și antrenori, care au făcut sau fac cinste…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Acțiune a polițiștilor și jandarmilor din Alba. Amenzi de peste 19.000 de lei și patru permise de conducere reținute

Publicat

În ultimele 24 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate, prin intermediul aplicației eDAC, 312 persoane și au fost verificate 188 de autovehicule.

Au fost constatate 99 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID. Compania farmaceutică a recunoscut că acesta poate avea efecte secundare grave

Publicat

AstraZeneca retrage vaccinul anti-COVID. Producătorul de medicamente AstraZeneca şi-a retras complet şi în mod voluntar de pe piaţă vaccinul anti-COVID-19. Compania anunţă că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile” de la începutul pandemiei. 

De asemenea, compania a transmis că va proceda la retragerea autorizațiilor de comercializare ale vaccinului Vaxzevria în Europa, potrivit Reuters.

„Deoarece au fost dezvoltate mai multe vaccinuri împotriva COVID-19, variate, există…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe