Connect with us

Alba

VIDEO Reportaj în secția COVID a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. „Aici este granița dintre viață și moarte”

Publicat



Sunetul aparatelor de menținere a vieții întrerupe ritmic liniștea apăsătoare a saloanelor Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Acolo, pacienții COVID duc, la propriu, o luptă pe viață și pe moarte cu virusul. 

Atmosfera este apăsătoare, sobră. O parte dintre pacienți sunt intubați, iar ceilalți sunt agitați și speriați.

Sunt oameni de toate vârstele și din toate mediile, pe care teama și informațiile false care circulă intens și fără control în spațiul public, i-au determinat să nu apeleze la vaccin.

Este și cazul unei tinere de 30 de ani, care nu s-a vaccinat de teamă că nu va mai putea rămâne însărcinată. Ne spune că după ce a rămas însărcinată, nu s-a mai vaccinat tot de teamă ca vaccinul să nu îi afecteze sarcina.

Șeful de secție, doctorul Silviu Tuzeș, cunoaște situația fiecărui caz în parte.

Urmărește evoluția fiecărui pacient și are acces permanent la informațiile pe care le oferă aparatele de menținere a vieții, care sunt conectate și în camera de gardă la un sistem de monitorizare.

Ne arată un spațiu unde vrea să înființeze încă un salon, pentru că numărul bolnavilor este zilnic în creștere. Ambulanțele aduc pacienți fără…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Testările încep marți, 21 mai. Modele de subiecte și reguli pentru elevi

Publicat

Evaluare Națională 2024 clasa a IV-a. Testările încep marți, 21 mai cu proba la Română. Miercuri, 22 mai, va fi organizată proba de Matematică.

Evaluarea este organizată pentru a fi verificat stadiul acumulării de cunoștințe la nivelul clasei al IV-a.

Testările vor fi organizate în sălile de clasă în care elevii desfășoară activități în mod obișnuit.

Citește mai departe

Alba

Ce unități de învățământ din Alba primesc bani pentru renovare sau construcție, prin programul ”rețele-pilot școli verzi”. LISTA

Publicat

Ministerul Educației a publicat luni, 20 mai, lista finală a proiectelor prin care se pot construi ”școli verzi”. Printre cele aprobate, se află și investiții în Alba. Unele dintre acestea vor primi finanțare, iar altele sunt pe lista de rezervă.

Fondurile de 225 de milioane de euro nu ajung pentru toate cele 209 proiecte care au atins pragul minim de eligibilitate, adică...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Cum va arăta bazinul de înot de la Sebeș. Cât vor costa lucrările de amenajare și când se va finaliza investiția

Publicat

Investiția pentru construirea unui bazin de înot la Sebeș a ajuns la faza de execuție a lucrărilor. În ședința din 23 mai, consilierii județeni votează actualizarea devizului general al proiectului.

Contractul a fost încheiat cu o firmă de construcții din Sibiu, Conlan. Aceasta a început lucrările în Parcul Arini, locația...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

MApN recrutează rezerviști voluntari. Aproape 5000 de locuri diponibile în țară. Condiții și acte necesare

Publicat

MApN recrutează rezerviști voluntari. Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că organizează o nouă campanie de recrutare și selecție. Aceasta se desfășoară în perioada 20 mai – 27 iunie.

Sunt disponibile 4936 de locuri de rezervişti voluntari în unităţi militare de pe întregul teritoriu național, potrivit MApN. Locurile sunt pentru ofițeri,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe