Connect with us

Cluj

VIDEO/ Seară de spectacol online: Privind cerul împreună. Recital de lieduri și poeme românești la Opera Română Cluj-Napoca

Publicat


Cluj24.ro a lansat în premieră pentru presa locală un proiect de susținere a culturii în parteneriat cu mai multe instituții de cultură din Cluj-Napoca și va prezenta spectacole online de teatru sau operă în perioada de pandemie.

Opera Națională Română Cluj-Napoca prezintă vineri de la ora 19 spectacolul online ”Privind cerul împreună. Recital de lieduri și poeme românești” dedicat Zilei Culturii Naționale și organizat în parteneriat cu Teatrul Național „Lucian Blaga”.

Recitalul de lieduri și poeme românești organizat anual de cele două instituții culturale-reper: Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Teatrul Național „Lucian Blaga” Cluj-Napoca, poartă o dublă și profundă simbolistică.

Mijlocul lunii ianuarie marchează data nașterii poetului național al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889), precum și simbolizanta Zi a Culturii Naționale.

Recitalul – filmat pe scena comună a celor două instituții și transmis de această dată online – abordează un repertoriu de poezii ale celebrului poet, precum și lieduri emoționante inspirate de acesta.

În interpretarea muzicală a artistei Iulia Merca – la pian, a baritonului Florin Estefan, și a actriței…

Citește mai mult pe Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

AȚI VĂZUT-O? Femeie de 68 de ani, DISPĂRUTĂ de la domiciliul din Băișoara. Sunați la 112

Publicat

La data de 24 aprilie 2024, în jurul orei 17.40, Secția 9 Poliție Rurală Turda a fost sesizată despre faptul că Corlat Maria, în vârstă de 68 de ani, în cursul dimineții de 24 aprilie a.c. a plecat de la imobilul din…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Atenție, ȘOFERI! Restricții de CIRCULAȚIE pe A1 Sebeș-Sibiu și alte tronsoane de autostradă

Publicat

Din cauza efectuării unor lucrări de reparații sau asfaltare, CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, dar și la Arad și București-Pitești.

Restricții de circulație

A1…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea câinilor. Fără programe de sterilizare, județul se va umple de patrupede

Publicat

Primăriile din județul Cluj cheltuie, anual, sute de mii de lei pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sumele cresc de la an la an, deși omorârea câinilor nu este o soluție pentru a reduce numărul acestora. 


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

STUDIU: Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la ACCIDENTE

Publicat

Un studiu efectuat arată că mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente. Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe