Connect with us

Eveniment

VIDEO UPDATE Sute de participanţi la o manifestaţie împotriva vaccinării obligatorii, în faţa Palatului Parlamentului

Published

on



Sute de manifestanţi au venit, duminică după amiază, la o acţiune de protest faţă de proiectul de lege referitor la vaccinarea obligatorie, aflat în dezbatere parlamentară, organizarea acestei întruniri fiind a Alianţei Părinţilor.

„Nu împotriva vaccinării, dar pentru LIBERTATEA de a decide”, a fost sloganul anunţat de către iniţiatorii acţiunii – Alianţa Părinţilor şi alte patru asociaţii, Pro Consumatori, Medici pentru Consimţământ Informat, Neam Unit şi Pro Decizii Informate.

Cei prezenţi au spus că sunt nemulţumiţi că în proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor în România aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor sunt conţinute prevederi referitoare la obligativitatea vaccinării pentru întreaga populaţie, atât copii cât şi pentru adulţi, dar şi la unele amenzi uriaşe în caz de refuz.

La manifestaţia care a început în jurul orei 15,00 în Parcul Izvor din faţa Palatului Parlamentului s-au alăturat şi membri ai formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), printre care şi copreşedinţii partidului – Claudiu Târziu şi George Simion.

Avocatul Marina Ioana Alexandru, secretar general al Alianţei Părinţilor din România, a spus că, prin proiectul de lege a vaccinării, consimţământul este viciat prin „toate formele de manipulare”.

 

„Libertatea de a mai dispune de tine însuţi este anulată, autoritatea părintească este atacată în mod flagrant, pentru că părinţii urmează să fie acuzaţi, dacă nu îşi vaccinează copiii, după informări repetate. (…) nimeni nu răspunde pentru reacţii adverse post-vaccinare”, a spus Marina Ioana Alexandru.

În opinia sa, este bine să existe o lege care să reglementeze vaccinarea, însă nu în forma aceasta. Ea a subliniat că vaccinarea trebuie să rămână un act medical opţional, nu obligatoriu şi nu „la grămadă”, pentru este nevoie de teste de imunitate şi sunt multe alte aspecte care trebuie luate în discuţie.

Potrivit acesteia, protestul a fost autorizat până la ora 22,00, inclusiv cu un marş în jurul Palatului Parlamentului.

Psihologul Adrian Aciu, membru al Alianţei Părinţilor din România, a spus că vaccinarea obligatorie încalcă foarte multe drepturi constituţionale.

 

„Proiectul privind vaccinarea nu lasă dreptul la alegere, în al doilea rând, vaccinează în masă, fără să ţină cont de particularităţile şi de specificul fiecărei persoane. Sunt persoane care au contraindicaţii la vaccinare, sunt persoane care ulterior produc reacţii adverse”, a spus Adrian Aciu.

El a precizat că protestul este apolitic.

Copreşedintele AUR George Simion a declarat că a venit la această manifestaţie ca să protesteze „pentru libertate”. „Nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord cu starea de alertă, de urgenţă, nimeni nu întreabă românii dacă sunt de acord să fie impusă obligativitatea vaccinării. Noi nu suntem împotriva vaccinării, suntem pentru liberă alegere (…) am venit ca român simplu, pentru a lupta cu orice formă de restricţie care se încearcă să fie introdusă. Manifestaţia de azi e organizată de Alianţa Familiilor pentru a se opune obligativităţii vaccinării în general. Este o lege depusă în 2017 în Parlamentul României, care a intrat pe rolul Camerei Deputaţilor, noi am depus amendamente la ea şi vom vota împotriva ei”, a declarat George Simion.

 

El a adăugat că, la nivel european, se încearcă impunerea unui paşaport de vaccinare despre care a opinat că „ar restricţiona grav” libertăţile fundamentale ale omului.

Copreşedintele AUR Claudiu Târziu a spus că a venit din solidaritate cu societatea civilă. „Eu provin din societatea civilă şi acum, dacă sunt parlamentar, nu înseamnă că nu mai sunt solidar cu idealurile ei şi am venit să le spun că vom face ce depinde de noi în Parlament pentru a le satisface revendicările cu care suntem de acord”, a declarat Claudiu Târziu.

Protestatarii au scandat printre altele: „Libertate!”, „Fără vaccinare!”, „Obligativitatea distruge libertatea!”, „Jos masca!” şi au avut pancarte cu mesaje precum: „Dacă statul impune, libertatea apune”, „Vaccinarea obligatorie=Genocid”, Dacă există risc, trebuie să existe alegere, libertate!”.

 

Acţiuni similare de protest au fost organizate duminică după amiază şi în alte oraşe din ţară, cum ar fi Oradea şi Sibiu, la care participarea a fost mai redusă, de câteva zeci de persoane.

 

 

AGERPRES / (AS – autor: Iulia Carciog, editor: Marius Frăţilă, editori online: Andreea Lăzăroiu, Alexandru Cojocaru)

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Produse tip șampon, pe lista de alerte europene privind produse cosmetice cu risc chimic. Sunt vândute în magazine sau online

Published

on

Mai multe produse tip șampon, vândute în magazine sau online, apar în Alertele Europene privind produsele cosmetice cu risc chimic.

InfoCons atenționează privind produsele neconforme și posibil efecte în urma utilizării acestora.

Produse tip șampon neconforme

  • Denumire: Hair Repair capelli appesantiti
  • Marcă: Schwarzkopf
  • Descrierea produsului: Șampon, promovat ca reparare a părului și pentru părul gros, 250 ml
  • Tip de risc: Risc chimic

”Conform listei ingredientelor, produsul conține…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Zeci de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Câți au rămas fără permise

Published

on

Zeci de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan în Alba, în ultimele 24 de ore. Ppolițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat.

Au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 351 de verificări de persoane și 232 de verificări de autovehicule, a trasmis IPJ Alba.

În cadrul acțiunilor, au fost constatate 82 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ambasada SUA în România i-a dedicat unei eleve din Alba o postare pe Facebook. Zara Negură a studiat timp de un an în State

Published

on

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România i-a dedicat o postare în social media unei eleve din Alba. Este vorba despre Zara Negură Damian, elevă în clasa a XII-a la Colegiul ”Lucian Blaga” din Sebeș, iar timp de un an a trăit visul american. 

Mai exact, Zara a fost bursieră a programului FLEX și timp de un an a studiat la colegiul din Richmond, Maine. De ceva vreme s-a întors în țară, iar acum este în clasa a XII-a și se pregătește pentru a aplica la universități. 

Eleva din Sebeș nu va mai…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Balul caritabil „Dar din Dar” la Cluj-Napoca, se strâng fonduri pentru câinii fără stăpân

Published

on

Asociația Sirius Animal Rescue din Cluj-Napoca organizează în 27 septembrie un eveniment caritabil, intitulat balul „Dar din Dar”, cu scopul strângerii de fonduri pentru anima(suflet) lele pe care le au în grijă, dar și…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement