Connect with us

Cluj

VIDEO. Vlăduţa Lupău şi Julia Sanina au cântat imnurile României şi Ucrainei. Lacrimi. CFR Cluj-Dinamo Kiev, meci pentru istorie

Publicat



Momente emoţionante. Spirit de solidaritate umană. Miercuri, o zi încărcată, în care Clujul, aşa cum a reuşit (doar vreo 7.000 de bilete vândute la meci, dintre care multe au fost cumpărate de Mircea Lucescu şi de Dan Petrescu), a vrut să-şi arate solidaritatea faţă de cei agresaţi, omorâţi, despărţiţi, pribegiţi, însinguraţi într-un război nefiresc.

O zi în care a fost inagurat într-un hotel clujean un centru pentru refugiaţii ucraineni. Vreo 80 de suflete, mai ales copii. Un spectacol la Opera clujeană şi apoi un meci de fotbal caritabil, pentru refugiaţi, între două echipe de Liga Campionilor, Dinamo Kiev, antrenată de Mircea Lucescu, şi CFR Cluj, antrenată de Dan Petrescu.

Vlăduţa Lupău şi Julia Sanina au cântat imnurile României şi Ucrainei

A fost un meci precedat de un spectacol susţinut de Ruslana şi de alţi artişti ucraineni. Şi un moment emoţionant, în care Vlăduţa Lupău, vizibil însărcinată, şi Julia Sanina, o artistă foare îndrăgită în Ucraina, au cântat imnurile celor două ţări şi apoi au ieşit de pe stadion ţinându-se de mână.

dsc 0519

Şi a mai fost un moment emoţionant, când s-a păstrat, la începutul meciului, un moment de reculegere pentru cei morţi în război şi când stadionul CFR a amuţit ca un cavou.

Şi a mai fost încă un moment emoţionant: când clujenii de pe stadion, după ce şi-au scandat numele echipei lor, au ajutat mica galerie a ucrainenilor şi au scandat împreună cu aceasta, în semn de solidaritate, „Dinamo” (Kiev).

Dar poate că cel mai emoţionat moment a fost după meci, când, la conferinţa de presă, un jucător al lui Dinamo Kiev, în timp ce povestea despre rudele sale din Ucraina, nu s-a mai putut abţine, a…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Dan Doru Micu candidează pentru funcția de rector al UTCN. Dorește ”binele mai mare”

Publicat

Prof. dr. ing.mat Dan Doru Micu și-a depus candidatura pentru funcția de rector al Universității Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) din dorința de a face nu doar bine, ci “binele mai mare”. Acesta consideră că liderul adevărat…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Izvorul Tămăduirii în satele clujene. În prima vineri după Paști era interzisă munca în gospodărie

Publicat

Vineri, în prima săptămână de după Paşti, în calendarul ortodox se sărbătorește Izvorul Tămăduirii.

Și această zi este una spirituală, o zi importantă în care dacă obiceiurile erau ținute cum se cuvine…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Start timid pe șantierul liniei ferate Cluj-Oradea. Pro Infrastructură: „Data limită a PNRR, greu de atins”

Publicat

Progres slab înregistrat pe șantierul căii ferate Cluj-Oradea, la mai bine de trei luni de la demararea lucrărilor. Termenul limită din PNRR, anul 2026, este greu de respectat, semnalează Asociația Pro Infrastructură.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. PSD Cluj, de Ziua Europei: Producem local, gândim european

Publicat

De Ziua Europei, în 9 mai, PSD Cluj a organizat un eveniment dedicat satului românesc în context european, la care au participat producători locali, oameni politici și invitați speciali.

Printre aceștia ss-au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe