Connect with us

Eveniment

VIDEO Voiculescu: Dacă premierul m-ar fi invitat, aş fi mers la conferinţa de presă de la Guvern

Publicat


Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că premierul Florin Cîţu l-a invitat la conferinţa de presă susţinută luni seara la Palatul Victoria pe şeful DSU, Raed Arafat, deoarece acesta este direct implicat în operarea Unităţii Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul ‘Victor Babeş’, precizând că, dacă ar fi fost invitat, ar fi participat şi el.

„Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru a comunica, pentru că este cel direct implicat în operarea acestei Unităţi Mobile de Terapie Intensivă, să poată să ofere toate detaliile tehnice pe care, de altfel, le-a oferit. (…) Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers. Repet, înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe doctorul Arafat şi cred că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât bine-venite”, a spus Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

 

El a adăugat că, luni, în timp ce se afla în drum spre Spitalul ‘Victor Babeş’, l-a sunat pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, dar acesta nu i-a răspuns la telefon.

„Nu a răspuns la telefon, (…) dar nu e ceva ce primarul putea să facă în momentul acela”, a menţionat ministrul Voiculescu.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii colaborează cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu ar trebui să confundăm comunicarea cu ceea ce se întâmplă în practică. Nu există nimic de discutat apropo de ce s-a întâmplat ieri şi anume: am aflat despre problema de acolo, am luat legătura imediat cu domnul doctor Arafat, am transmis premierului, respectiv am încercat să contactez primarul, am mers la faţa locului, s-a făcut tot ce se putea face din momentul în care nenorocirea s-a întâmplat. Dincolo de asta, un grup de lucru nu putea face pe parcursul zilei de ieri nimic suplimentar. (…) Nu există niciun fel de chestiune vizavi de colaborarea instituţională între toate aceste instituţii”, a susţinut Vlad Voiculescu.

La conferinţa de presă de la Ministerul Sănătăţii susţinută de Vlad Voiculescu a participat şi vicepremierul Dan Barna. „Ne bucurăm foarte tare că îl avem pe domnul vicepremier în vizită la noi”, a afirmat Voiculescu. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Voiculescu: Unitatea mobilă de la ‘Victor Babeş’ respectă normele de sănătate publică; ANMDM – în echipa de anchetă

 

VIDEO Voiculescu: După ora 18,00 a fost confirmată problema de la ‘Babeş’; ventilatoarele s-au oprit dintr-o dată

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Criminal periculos, trimis în judecată după ce a violat o escortă, într-un hotel din Alba Iulia. Cum a reușit tânăra să se salveze

Publicat

m

Un criminal recent eliberat din închisoare, a fost trimis în judecată pentru viol, de magistrații din Alba Iulia. Aflat în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, Ioan Muntean, va ajunge iar în fața magistraților pentru infracțiunea de viol.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 19 aprilie 2024.

Este vorba despre o faptă comisă de acesta în noaptea de 30 ianuarie 2024, într-o cameră…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un program informatic bazat pe inteligența artificială poate prezice demisia angajaților. Cum funcționează

Publicat

Un program informatic bazat pe inteligența artificială poate prezice demisia angajaților. Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia salariaților sau de perioada de timp în care aceștia rămân în firmă ar putea avea un nouă metodă la dispoziție.

Îl vor putea identifica pe următorul salariat care ar putea părăsi compania pentru care lucrează, informează AFP.

Un astfel de program informatic a fost dezvoltat de cercetători din Japonia….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor pentru admiterea în programul Visa Waiver. Ce spun reprezentanții Guvernului

Publicat

Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens, a informat Guvernul.

Guvernul aminteşte că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.

„Reînnoirea acesteia în următoarele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe