Connect with us

Eveniment

VIDEO Voiculescu: Marţi – raport final privind măsurile implementate după controalele din noiembrie 2020

Publicat



Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că marţi va exista un raport final după controalele efectuate în luna noiembrie a anului trecut la toate spitalele din ţară.

 


„Marţi avem un raport final, apropo de măsurile care au fost implementate deja, după controalele din noiembrie anul trecut. Practic, ceea ce a cerut Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, de la toate spitalele din ţară este să spună în ce stadiu sunt cu fiecare dintre acele măsuri şi vă pot spune că, dacă în 2016, poate vă amintiţi că ceea ce s-a întâmplat este că în 2017, la început, ministrul care a venit atunci a prelungit din pix şi apoi Parlamentul României a făcut-o toate autorizaţiile sanitare de funcţionare. Asta este un act de lipsă de responsabilitate foarte greu de catalogat, mai altfel decât am făcut-o deja. În acest moment cred că este cazul să privim adevărul în ochi, fie că este vorba despre măsuri minimale pentru siguranţa pacienţilor şi confortul pacienţilor în spitale, respectiv al personalului medical, lucruri care se regăsesc într-o autorizaţie sanitară de funcţionare”, a spus Voiculescu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă.

El a indicat că, cel mai probabil, săptămâna viitoare vor fi prezentate concluzii ale anchetei în cazul incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ.

„Avem nevoie de concluziile anchetei de după Piatra Neamţ. Tocmai am vorbit cu doctorul Raed Arafat ceva mai devreme. Cel mai probabil, săptămâna viitoare vom vedea concluzii ale acestei anchete. Avem nevoie de concluziile anchetei de la Piatra Neamţ şi de concluziile anchetei de la ‘Matei Balş’, tocmai pentru a vedea ce trebuie să facem ca să ne ferim de astfel de evenimente. Dacă am şti care sunt cauzele exacte, am şti exact ce să facem, ce să prioritizăm”, a afirmat Voiculescu.

De asemenea, el a mai arătat că este nevoie de spitale noi.

„Vom construi spitale noi. Nu există soluţie magică pentru a transforma o clădire veche într-o clădire nouă. Este mult mai costisitor, durează mai mult şi este mai prost. Avem nevoie de spitale noi”, a mai spus ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Irina Poenaru, editor online: Andreea Preda)

 

Citeşte şi:

 

* Guvern: Controale la toate secţiile ATI din ţară pentru verificarea instalaţiilor şi aparaturii medicale

 

* VIDEO Voiculescu: Demisiile ar trebui să aibă legătură directă cu responsabilităţile dintr-un caz sau altul

 

* LIVE UPDATE FOTO/VIDEO Incendiu la Spitalul ‘Matei Balş’ din Capitală; a fost activat planul roşu

 

* Incendiu la ‘Matei Balş’/ Rectificare Ministerul Sănătăţii: A şasea victimă este un bărbat de 70 ani

 

* VIDEO UPDATE Protest în faţa Ministerului Sănătăţii, organizat de AUR

 

* VIDEO Marş de protest pe traseul Ministerul Sănătăţii – Institutul ‘Matei Balş’

 

* Tătaru: Controalele din spitale nu vor da amenzi, ci planuri de conformare

 

* Incendiu la ‘Matei Balş’/Voiculescu: Corpul de control al ministrului Sănătăţii face verificări

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Georgiana Teodorescu (AUR): Viziunea prezidențiabilei Elena Lasconi cu privire la românii din diaspora: sunt TRĂDĂTORI

Publicat

“Timp de aproape opt ani, USR i-a păcălit pe românii din diaspora că le apără interesele, că sunt preocupați de problemele cu care se confruntă. Abia acum își dau arama pe față, odată cu candidatura Elenei Lasconi….

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Pensionarii vor putea obține GRATUIT adeverințele de muncă de la firmele de arhivare. Documentele sunt necesare la recalculare

Publicat

O parte dintre pensionari vor putea să obţină gratuit adeverinţele de muncă de la firmele de arhivare, potrivit unui proiect de lege care urmează să fie aprobat în Parlament.

În prezent obținerea actelor care atestă anii lucrați la diverse firme îi costă acum chiar și mii de lei pe pensionari, mai ales că acestea sunt necesare pentru a doua recalculare.

Potrivit profit.ro pensionarii cu pensii de până la 3.000 lei vor putea deconta integral, la Agenția Națională pentru Plății și Inspecție Socială,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Șofer clujean de 49 de ani, REȚINUT pentru că a condus BĂUT și a provocat un accident

Publicat

Un șofer clujean de 49 de ani a fost reținut de polițiști pentru că a condus băut și a provocat un accident. Marți, nu a acordat prioritate unui autobuz într-un giratoriu și a intrat în el.

„În data de 17…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Accident GRAV la Cărpiniș. O persoană a rămas încarcerată după ce un autoturism a intrat într-un cap de pod

Publicat

Accident GRAV la Cărpiniș, produs miercuri seară. Reprezentanții ISU Alba au transmis că, din primele informații, o persoană ar fi rămas încarcerată. 

UPDATE: După ce au ajuns la fața locului, pompierii au constatat că este vorba despre un autoturism care a intrat într-un cap de pod.

În mașină se află o persoană încarcerată, conștientă (primele informații precizau că ar fi vorba despre o persoană inconștientă).

”Sectia de pompieri Câmpeni intrervine pentru acordarea primului ajutor medical…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate